واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: محسن ايزدخواه:قانون كار بحث اخراج را پيچيده كرده استتوجهي به حق اعتصاب كارگران نشده است
تهران- خبرگزاري كار ايران
معاون پارلماني سازمان تامين اجتماعي دولت اصلاحات با اشاره به اينكه قانون كار پس از قانون اساسي، يك قانون پايه و بنيادين است به ذكر معايبي از اين قانون پرداخت.
محسن ايزدخواه در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، اظهار داشت: قانون كار تنظيم كننده روابط نيروي كار، كارفرما و صنعت است و راهبردهاي لازم براي توسعه منابع انساني را تعريف ميكند.
وي افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به آرمانهاي موجود در قانون اساسي، شرايط حاكم بر تجديدنظر در بعضي از مواد قانون كار اقتضا ميكرد و در چارچوب اين اصل، قانون كار تدوين شد.
قانون كار مدافع نيروي كار يا بهانه كارفرما؟
پژوهشگر موسسه دين و اقتصاد گفت: در زمان تدوين اين قانون برخي از دلسوزان كه هيچ گونه منافع مادي و شخصي در اين رابطه نداشتند، متذكر شدند قانوني كه تنها به آرمانها توجه ميكند ممكن است از مسائل اصلي ديگر كه در اولويتهاي اصلي به منظور دستيابي به توسعه قرار دارد، غفلت كند.
وي افزود: قانون كار به جاي دفاع از كارگر تنها بهانه كارفرمايان به منظور بيتوجهي به قانون است.
ايزدخواه تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي و مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز بارها تائيد كردند كه قانون كار در برخي از موارد، از مقاولهنامههاي بينالمللي سازمان كار نيز فراتر رفته است و در بعضي از موارد نيز به اين مقاولهنامهها بيتوجه بوده است.
مشاور مديرعامل سازمان تامين اجتماعي دولت اصلاحات با اشاره به فصل ششم قانون كار تاكيد كرد: مبحث سنديكاها و تشكلهاي صنفي مستقل و فراگير نيز از ضعفهاي اساسي قانون كار فعلي است. تشكيل تشكلهاي صنفي در قالب شوراهاي اسلامي هيچ تطابقي با مقاولهنامههاي بينالمللي ندارد.
وي افزود: هرچند كه اين ديدگاه در جوامع پيشرفته ميان كارگر و كارفرما شكل گرفته است كه با ساختارشكني، هيچ هدفي را نميتوان پيش برد، اما اعتراضات و اعتصابات كارگري كه از حقوق شناخته شده كارگران است، هيچ سامان و محمل قانوني نيافته است.
قانون كار مبحث اخراج را پيچيدهتر كرده است
به گزارش "ايلنا"، محسن ايزدخواه در ادامه گفت: دخالت بيش از حد دولت بر روابط بين نيروي كار و كارفرما نيز از مشكلات ديگر اين قانون است، چرا كه قانون كار در مقولهي اخراج از مقاولهنامههاي بينالمللي فراتر رفته است.
وي افزود: آمار و اطلاعات نشان ميدهد كه در 80 تا 90 درصد پروندههاي نيروي كار كه با اخراج مواجه ميشوند، هيئتهاي حل اختلاف بهنفع كارفرما راي صادر ميكنند كه اين مساله، بحث اخراج را پيچيدهتر ميكند.
معاون پارلماني تامين اجتماعي دولت اصلاحات با اشاره به پيچيدگي بحث اخراج در قانون كار اظهار داشت: به منظور بهبود قوانين كار در اين مورد، لازم است 5 تا 6 شرط لحاظ شود تا چگونگي اخراج در قانون كار را بهبود بخشيم.
ايزدخواه شرايط بهتر شدن وضعيت اخراج در قانون كار را اين گونه بيان كرد: اولاً اخراج با اطلاع قبلي كارگر باشد، ثانياً در صورت اخراج، حق و حقوق بهطور كامل پرداخت شود، ثالثاً اخراج در زمان بيماري كارگر نباشد، رابعاً اخراج به دليل مسائل صنفي و سياسي نباشد و اينكه اخراج در دوره بارداري زن كارگر نباشد.
اين پژوهشگر مسايل تامين اجتماعي تاكيد كرد: پيچيدگي مساله اخراج موجب موقتي شدن قراردادهاي 50 تا 60 درصد كارگران شده است.
پايان پيام
كد خبر: 458041
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]