تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى پذيرد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826691349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زن، عطر غزل


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: زن در این جا، عطر غزلی است که از کلام شاعران شگفت ایران عصر کهن شکفته است؛ کلام معطری که از سطرهای شکوهمند تاریخ چکیده و از دامان زاینده.اش، مردان نیک به عروج رسیده.اند. اگر چه گاهی در این کتاب قطور به زنان نیشتری نواخته شده و در بوستان سعدی بزرگ، زن بیشتر در نقش همسری ظاهر می.شود و نه بیشتر!

به هر روی ادبیات فارسی مانند ادبیات. دیگر کشورهای جهان از اعتبار زن تهی نبوده است و دائم زیبایی سیرت و صورتش، دستمایه شاهکارهای ادبی بوده، چنانچه حکیم عطار نیشابوری شاعر قرن ششم در آیینه شعری.اش به زنان توجه ویژه.ای داشته و از زن و هویت انسانی و نقش او در جامعه دفاع کرده و هویت انسانی - اجتماعی زن را کاملاً پذیرفته است.

زنان آثار عطار، رسالت های چندگانه.ای را ایفا می کنند؛ زن در نقش همسر، زن در نقش مادر، زن مظهر عشق و دلدادگی، زن مظهر پارسایی و توکل، زن مظهر زهد و پرهیزکاری و زن مظهر خردمندی.

غزل تاجبخش*، شاعر و نویسنده ایرانی ، در حالی که این قطعه را زیر لب زمزمه می کند " در آینه نگاه می کنم، چقدر تو را زیبا می بینم، گویی خود از میان رفته ام ..." می گوید: زنان با آینه مانوس اند، ابتدا می گویند چقدر زیبایی، بعد خدا را ستایش می کنند چرا که دیگر منیتی در کار نیست و این تنها خصلتی زنانه است."

به باور این نویسنده، مردان و زنان فرهیخته در ایران کم نیستند و امروزه دیگر نمی توان نقش زنان را در ساختارهای اجتماعی و سیاسی نادیده گرفت؛ چرا که لیاقت خود را ثابت کرده و نقش خود را یافته اند، هماهنگونه که امروز وزیران زن در کابینه دولت خود را نشان داده اند.

زنان شاعر و نویسنده خود به اعتبار زن به خوبی پی برده اند و اتفاقا در تاریخ پر فروغ ایران نشانه.هایی از این اعتلا وجود دارد که می توان به مشاعره حافظ بزرگ، عبید زاکانی و شاعره ملک جهان خاتون بانوی شاعر شیرازی اشاره کرد که طبق سنت آن روزها از پشت پرده ای حریرگون باهم مشاعره کرده اند.

استادان تاریخ ادبیات ایران معتقدند: "حکیم ابوالقاسم فردوسی در مقام یک مسلمان، داستان.های قبل از اسلام را به نظم درآورده است و توانسته تعادلی ظریف میان نگاه اسلامی خود و نگاه اعتقادات قبل از اسلامی ایرانیان درباره زن ایجاد کند. زیبایی و پاکدامنی زنان از جمله صفاتی است که به باور وی سبب می.شود شاهان و قهرمانان به آنان دل ببندند."

زنان با آینه مانوس اند، ابتدا می گویند چقدر زیبایی، بعد خدا را ستایش می کنند چرا که دیگر منیتی در کار نیست و این تنها خصلتی زنانه است

در شاهنامه ماجراهای عشقی غالباً به ازدواجی مطابق با آداب و رسوم منجر می.شود و تقریباً در تمام موارد در عشق پیش.قدم.اند و این پیش .قدمی که غالباً با جسارت و شجاعت توأم است هیچگاه از جاده عفاف و پاکدامنی منحرف نمی.شود. وفاداری و ازخودگذشتگی زنان در ماجراهای عشقی همه.جای شاهنامه به چشم می.خورد.

انس و الفت شاعرانه همیشه در زنان بوده است، اما طبق فرهنگ و عرف و سنن ما همان زمان نیز شاعر بزرگی مثل "ملک جهان خاتون" که پا به پای حافظ شعر می خوانده است، نمی خواسته مطرح و مشهور شود و رویش نمی شده شعرش منتشر شود که این نشانه های همان تربیت سنتی است که ایرادی هم به آن وارد نیست.

این زن شاعر با تاکید بر اینکه با مطالعه آثار بر جای مانده از دوران اسلامی می توان فهمید بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) نیز شعر می سروده است که کلام او زبان به زبان منتشر شده، اگرچه صحیفه فاطمیه امروز به دست ما رسیده و دانش این معصوم را به دلدادگانش منتقل کرده است.

او به تاریخ ادبیات ایران به عنوان منبعی موثق برای حضور زنان فرهیخته در دربار سلاطین و پادشاهان حکومت دار ایرانی اشاره می کند و می گوید: "نمی توان نقش "مهستی" شاعر دربار "سلطان سنجر" را که زنی زیبا روی و نیک سیرت بوده را نادیده گرفت که جسارتی بی بدیل داشته است."

با این حال نمونه دیگری از نقش زنان در تاریخ ادبیات را می توان در آثار نظامی به خصوص در مجموعه خسرو و شیرین دید که به باور متخصصان اگر قرار باشد از میان منظومه.های غنایی در ادب فارسی یکی از مشهورترین منظومه.ها را انتخاب کنیم این منظومه خسرو و شیرین است که با تسلط نظامی مشهورترین شاعر داستان سرای فارسی در قرن ششم به نظم کشیده شده است.

موضوع این داستان ماجرای عشق خسروپرویز، پادشاه ساسانی، به شیرین،. دختر برادرزاده مهین .بانو پادشاه اَرمَن است. این داستان موضوعش به ایران قبل از اسلام مربوط می.شود، اما این داستان را شاعری مسلمان به نظم می.کشد و ماجرای عشق دو دلداده را از نگاه اعتقادات مذهبی خویش تصویر می.کند.

شیرین، شخصیت اصلی و برجسته داستان خسرو و شیرین است که نظامی او را مظهر زیبایی می.داند و با زیباترین تشبیهات او را توصیف می.کند و گذشته از زیبایی فوق.العاده، مستوری و پرده.نشینی از صفات بارز شیرین در این منظومه است. شیرین با نشستن در پس پرده هنگام ملاقات با محرمان و استفاده از برقع و نقاب از نمودن حسن و جمال خود به بیگانگان پرهیز می.کند.

همچنین غزل تاجبخش نویسنده و شاعر، به تربیت و سنت کهن ایران اشاره کرد و افزود: اسلام به زن اهمیت ویژه ای داده و اعتبار زن برای بزرگان دین نیز پذیرفتنی بوده چنانچه پیامبر اسلام درباره دخترش فاطمه زهرا با چه شکوهی سخن می گوید، ولی بعدها زنان در سایه قرار گرفته و اعتبارشان نادیده گرفته شده است.

امروز علی رغم تاکیدات رهبر انقلاب که معتقد است "باید در دفاع از جایگاه و شأن حقیقی زنان کوشش شود" تلویزیون در برنامه های ادبی خود حتی یک بار از زنان شاعر و توانمد بعد از انقلاب اسمی نمی برد تا اینکه خود من در تماسی از مجری یک برنامه خواستم بی انصافی را کنار بگذارد و به نقش زنان فعال عرصه ادبیات بعد از انقلاب اشاره کند.

مجری برنامه در برنامه های بعد تنها به اسم "سپیده کاشانی" اشاره کرد که به رحمت خدا رفته و از میان این همه شاعر و نویسنده زن که به آرمانهای انقلاب نیز پایبندند سخنی به میان نیاورد.

این در حالی است که رهبر انقلاب اسلامی زن را از دید اسلام، بزرگ خانه و گل و ریحانه خانواده توصیف کرده و با اشاره به بحران زن در جوامع غربی تاکید کرده.اند که "در نظام اسلامی، کارهای فراوان برای احیای جایگاه حقیقی زن انجام شده اما هنوز مشکلات زیادی بخصوص در عرصه رفتار با زن در خانواده، وجود دارد که باید با ایجاد پشتوانه های قانونی و اجرایی آنها را حل کرد."

شیرین، شخصیت اصلی و برجسته داستان خسرو و شیرین است که نظامی او را مظهر زیبایی می.داند و با زیباترین تشبیهات او را توصیف می.کند و گذشته از زیبایی فوق.العاده، مستوری و پرده.نشینی از صفات بارز شیرین در این منظومه است

وی اظهار داشته که نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته است به قله ای دست یابد که عبارت است از پرورش زنان فرزانه و صاحب اندیشه و رأی، در ظریف ترین و حساس ترین مسائل جامعه.

تاجبخش با تاکید بر اینکه مشکل زنان فرهیخته ایرانی ریشه در تربیت و مسائل اجتماعی است، افزود: "غیرت خصلتی مردانه است و اتفاقا قرار بود غیرت به تعالی منجر شود، اما گاهی زنان که مادران و همسران و خواهران مردان هستند با کنشی نامطلوب در اجتماع کنار گذاشته می شوند و جامعه از توان مدیریتی و خلاقیت ذاتی و مهربانی آنها بی بهره می شود."






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن