واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا توليد انواع هروئين با خلوص بالا در لابراتورهاي مدرن افزايش يافته است
اجتماعي. اانتظامي. مواد مخدر
رييس پليس مبارزه با موادمخدر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي گفت: افزايش بي رويه كشت خشخاش در افغانستان و افزايش تعداد لابراتورهاي توليد مرفين و هروئين باعث شده تا توليد انواع هروئين در خلوص بالا بين ۷۵تا ۹۵درصد در لابراتورهاي پيشرفته بشدت افزايش يابد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار اجتماعي ايرنا، سردار سرتيپ دوم پاسدار حميدرضا حسين آبادي در مراسم آغاز بكار كميسيون فرعي مبارزه با مواد مخدر در منطقه خاورميانه و نزديك افزود: تنوع در شيوهها و مسيرهاي حمل و نقل و ترانزيت مواد مخدر، تضمين تبادل اطلاعات موثر و گسترش همكاري عملياتي، بررسي كارآيي فنون تحقيقاتي خاص عليه شبكههاي قاچاق مواد مخدر و پيش سازها از جمله مسايل مهمي است كه بايد در اين اجلاس نقد و بررسي شود.
وي تصريح كرد: برغم حضور آمريكا و انگليس در افغانستان و تبليغات گسترده در امر مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر در اين كشور براساس آمارهاي UNODCميزان توليد ترياك افغانستان در سال جاري ميلادي به هفت هزار و ۷۰۰ تن رسيده كه اين آمار نيز جاي نقد و بررسي ويژه دارد.
حسين آبادي گفت: گسترش روزافزون مواد مخدر در دهه اخير و پيامدهاي زيان بار آن بر ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي جوامع بشري باعث بروز مشكلات عديده و نابساماني عمده در سطح جهان شده و بخش اعظم معضل پيچيده قاچاق مواد مخدر و اعتياد ناشي از وجود كشت و توليد مواد مخدر افغانستان است.
وي افزود: مسئله مواد مخدر و تبعات آن، چه از لحاظ امنيتي و چه بهداشت و سلامت در منطقه از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است، ما معتقديم تروريسم و مواد مخدر در افغانستان دو روي يك سكه هستند كه اگر با هريك از آنها به تنهايي مبارزه كنيم به نتيجه نخواهيم رسيد.
حسين آبادي گفت: جمهوري اسلامي ايران پيشتاز مبارزه با مواد مخدر در عرصه جهاني است و بيشترين كشفيات صورت گرفته در جهان مربوط به ايران ميباشد، كشور ما در راه مبارزه با مواد مخدر منابع مالي و نيروي انساني قابل توجهي را سرمايهگذاري كرده است.
به گفته وي، ايران در راه مبارزه با توليد و قاچاق و ترانزيت مواد مخدر بهاي سنگيني پرداخته از جمله سه هزار و ۶۰۰شهيد و ۱۱هزار مجروح از نيروهاي پليس را در پي داشته است.
اين مقام انتظامي خاطر نشان كرد: قاچاق مواد مخدر از موضوعات مهمي است كه طي سالهاي ۲۰۰۷و ۲۰۰۸از افغانستان در حجم بسيار بالايي به سمت كشورهاي ايران، پاكستان و كشورهاي آسياي ميانه صورت گرفته است.
وي تاكيد كرد: افزايش بازار تقاضاي حشيش در كشورهاي حوزه خليج فارس در چند سال اخير موجب شده كه درياي عمان و خليج فارس نيز به عنوان يكي از مسيرهاي فعال منطقه در قاچاق حشيش به كشورهاي عربي محسوب شوند.
حسين آبادي با اشاره به سياستها و چشم اندازهاي ايران در خصوص مبارزه با پديده شوم مواد مخدر يادآور شد: توسعه برنامههاي ملي پيشگيري از اعتياد ، تحت پوشش درماني قرار دادن همه معتادان كشور، توسعه مراكز درماني خصوصي NGOها، برخورد قاطع با شبكهها و باندهاي قاچاق مواد مخدر و جلوگيري از ترانزيت آن به ساير كشورها و انسداد كامل فيزيكي مرزها از جمله اين برنامه هاست.
وي افزود: گسترش همكاري و تبادل اطلاعات با پليس كشورهاي منطقه، كنترل شديد و مقابله با قاچاق پيش ساز به كشور افغانستان و ايجاد مراكز تبادل اطلاعات منطقهاي سه جانبه از ديگر برنامههاي نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران است.
رييس پليس ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: ايران به منظور مقابله با ورود و ترانزيت مواد مخدر تاكنون ۶۰۰ميليون دلار در مرزهاي شرقي كشور هزينه كرده است، چون به هر ميزان كه در كنترل و كاهش توليد و قاچاق در افغانستان توفيق پيدا كنيم به همان اندازه نيز به اهداف خود نزديك تر شده ايم.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]