واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: طرحهاي توسعهاي صنعت نفت در برنامه پنجم
مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت گفت: به دليل محدوديت سرمايهگذاري از منابع خارجي، اجراي بسياري از طرحها از برنامه چهارم توسعه به برنامه پنجم منتقل شده و پيشبيني ميشود سالانه 15 ميليارد دلار در صنعت نفت طي برنامه پنجم سرمايهگذاري صورت گيرد.
عبدالمحمد دلپريش در گفتوگو با فارس درباره تدوين برنامه پنج ساله شركت ملي نفت گفت: برنامه پنج ساله پنجم يكي از شلوغترين برنامههاي كاري در مجموعه صنعت نفت خواهد بود.
ما تعهد داريم در پايان برنامه پنجم توسعه در بخش توليد نفت به 5 ميليون و 200 هزار بشكه در روز برسيم و اين باعث ميشود برنامه فشرده و سختي داشته باشيم.
دلپريش با اشاره به اينكه در تزريق گاز به ميادين نفتي و سرمايه گذاري از برنامه چهارم توسعه عقبتر هستيم، گفت: در توليد نفت و گاز و به ويژه اكتشاف به وضعيت مناسبتري دست يافتهايم و در توليد گاز مايع، نفتا و ميعانات گازي وضعيت مطلوب بوده است.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه دستيابي به توليد 7ميليون بشكهاي در پايان برنامه مربوط به منابع هيدوركربورهاست، گفت: دستيابي به اين رقم شامل توليد نفت، ميعانات گازي، نفتا و گاز مايع است.
مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت با بيان اينكه عملكرد ضعيف صنعت نفت در بخش تزريق گاز بوده، گفت: استفاده از منابع داخلي بيشتر از برنامه و منابع خارجي كمتر از برنامه بوده است.
دلپريش اضافه كرد: وضعيت مطلوب در حوزه اكتشاف كه چند برابر برنامه بوده، بار برنامه پنجم را بيشتر ميكند، زيرا با كشف ميادين جديد نياز به اجراي طرحها و سرمايهگذاري بيشتر است.
وي تاكيد كرد: تنظيم برنامه توسعه پنج ساله كشور با شرايط عادي صورت گرفته و سختگيريها و تنگناهاي موجود به صورت حداقل در نظر گرفته شده است.
وي افزود: افزايش بيرويه مصرف داخلي و عقبافتادن برخي طرحها از دلايل عدم تزريق گاز در ميادين نفتي به شمار ميرود.
دلپريش درباره تاخير برنامه تزريق گاز به ميادين نفتي براي ازدياد برداشت نفت گفت: يكي از عمدهترين منابعي كه گاز تزريقي به ميادين را تامين ميكند فازهاي 7،6 و 8 پارس جنوبي است كه 3800ميليون فوت مكعب گاز توليد ميشود. در حال حاضر به دليل آماده نبودن چاههاي فازهاي 9 اين گاز در آنجا شيرينسازي ميشود.
وي اضافه كرد: با راهاندازي تزريق گاز ميدان آغاجاري، 55 ميليون متر مكعب در روز به تزريق گاز اضافه ميشود.
مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت گفت: در حال حاضر در بسياري از مخازن نفتي كشور گاز تزريق ميشود و تنها ميدان آغاجاري است كه تزريق گاز با تاخير انجام ميشود.
وي افزود: ميدان آغاجاري در سال حاضر روزانه 150 هزار بشكه نفت توليد ميكند.
دلپريش تاكيد كرد: تزريق گاز در ميادين نفتي اثر دراز مدت در توليد خواهد داشت و حتي احتمال دارد از توليد فعلي كمتر شود، اما در درازمدت توليد را افزايش ميدهد.
عضو هيات مديره شركت ملي نفت با تاكيد براينكه با تزريق گاز به ميادين، ضريب برداشت از مخزن افزايش پيدا ميكند، گفت: با اين كار چند ميليارد بشكه نسبت به فعاليت طبيعي توليد از مخزن آغاجاري افزايش مييابد كه سود چشمگيري براي كشور خواهد داشت.
دلپريش افزود: مخازني كه در برنامه تزريق گاز در آينده قرار دارند عمدتا از ميادين كوچك هستند كه گاز مورد نياز آنها حجم قابل توجهي نيست و مخزني كه در حد ميدان آغاجاري نياز به تزريق گاز داشته باشد در كشور نداريم.
وي اضافه كرد: همه مخازن نيازمند تزريق گاز در مجموع روزانه 100 ميليون متر مكعب نياز به تزريق گاز خواهند داشت و بر اساس پيش بينيهاي شركت ملي نفت حداكثر 320 ميليون مترمكعب در روز طبق محاسبات موجود، تزريق گاز نياز خواهد بود.
وي همچنين گفت: كمبود ظرفيت گاز توليدي فاز يك از فازهاي 6،7 و 8 تامين ميشود.
دلپريش درباره سه پروژه ذخيره سازي گاز گفت: اين پروژهها تا پايان برنامه پنجم اجرا خواهد شد. پروژه ذخيرهسازي سراجه قم، پروژه شوريجه بي و پروژه ورامين پروژههاي قديمي هستند كه سالهاست با امور اجرايي درگيرند.
مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت اضافه كرد: پروژه ذخيرهسازي شوريجه بي براي شمال شرق كشور است كه قرار است مازاد گاز توليدي آن در طول تابستان ذخيره و در طول زمستان در چهار ماه سرد سال استفاده شود و اين به عنوان مخزن پشتيباني كننده براي شمال شرق كشور است.
وي افزود: پروژه ذخيرهسازي ورامين كه قديمي است و سالها تاخير داشته و دليل آن تغيير مديريتها بوده است كه توجه لازم به اين پروژه نشده و تغيير ساختارها نيز بر آن اثرگذار بوده است.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]