تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826704507




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسوشيتدپرس: آيا پيروزي اوباما به مذاكره با ايران منتهي مي‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آسوشيتدپرس: آيا پيروزي اوباما به مذاكره با ايران منتهي مي‌شود؟


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي

انتخاب باراك اوباما در مقايسه با چند دهه گذشته بيشترين اميد را در رابطه با انجام گفت‌وگو ميان دو دشمن سر سخت يعني ايران و آمريكا به بار آورده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي با عنوان" آيا پيروزي اوباما به مذاكره با ايران منتهي مي‌شود؟" ضمن اشاره به مطلب فوق نوشت: اما اختلافات دو طرف از برنامه هسته‌يي ايران گرفته تا آينده اسرائيل، آن قدر عميق است كه احتمال پيشرفت يا چانه زني بزرگ در بهترين حالت ضعيف به نظر مي‌رسد. حتي آنهايي كه از گفت‌وگو حمايت مي‌كنند مي‌گويند كه نمي‌توانند چيزي بيش از برداشتن گام‌هاي كوچك در جهت كاهش تنش را پيش‌بيني كنند و منتقدين حتي شكستي قطعي را پيش بيني مي‌كنند.

مايكل رابين، عضو موسسه آمريكن اينترپرايز در واشنگتن گفت: ايران به زودي رييس جمهور آينده را از شبهه هرگونه باور مدينه فاضله‌اي در قدرت ديپلماسي خارج مي‌كند. امكان نزديكي دو كشور هم چنان براي جهاني كه در سه سال گذشته به لبه تيز خصومت ايران - آمريكا به تعادلي متزلزل رسيده جذاب است.

بسياري از حاميان مسير ديپلماتيك خاطرنشان مي‌كنند كه تلاش هاي تحت رهبري آمريكا براي محدود كردن برنامه هسته‌يي ايران به شكل گسترده‌اي شكست خورده و تهران هم چنان مشغول برداشتن گام‌هايي است كه در برنامه هسته‌يي نياز دارد.

آنها مي‌گويند كه ترغيب ايران به همكاري در حال حاضر بهترين گزينه است با اين حال خواستار ديپلماسي فقط پس از انتخاب رييس جمهور جديد در ايران هستند و باز هم مي‌گويند كه حتي در اين صورت هم ديپلماسي با شكست مواجه مي شود.

اين گزارش حاكي است: اوباما نيز در ماه‌هاي اخير محتاط بوده است. او از آغاز گفته است كه به "ديپلماسي سرسختانه، مستقيم و بدون پيش شرط" براي تحت فشار گذاشتن ايران به منظور رها كردن برنامه هسته‌يي باور دارد. دولت بوش مدت‌ها تاكيد مي‌كرد كه ايران ابتدا فعاليت هسته‌يي را متوقف كند با اين حال با ايران گفت‌وگوهاي محدودي در خصوص عراق را انجام داد.

اوباما گفته است كه ممكن است محمود احمدي نژاد بهترين فرد براي مذاكره نباشد و اين مي‌تواند نشانه آن باشد كه دولت او منتظر است تا ببيند كه در انتخابات رياست جمهوري ايران چه كسي پيروز خواهد شد. وقتي احمدي نژاد تبريكاتي را براي اوباما ارسال كرد او با خونسردي گفت كه آن نامه را مطالعه خواهد كرد.

بنابراين گزارش اوباما، بايد پيش از هر چيز بر"اقدامات اعتمادساز" نظير همكاري در افغانستان متمركز شود كه واشنگتن و تهران در آنجا منافع مشتركي دارند؛ به علاوه تمايل اوباما به خروج نيروهاي آمريكايي از عراق يكي از موضوعات مهم تنش ميان دو طرف را رفع خواهد كرد.

با اين حال مساله اصلي هم چنان برنامه هسته‌يي ايران و خصومتش با اسرائيل است. حتي يك رييس جمهور ميانه‌روتر در ايران هم بعيد است از برنامه هسته‌يي عقب نشيني كند.

جورج پركوويچ، كارشناس منع اشاعه در موسسه كارنگي معتقد است كه ايجاد حس امنيت در ايران مي‌تواند به رسيدن به مصالحه در خصوص برنامه هسته‌يي كمك كند و در اين راستا ممكن است آمريكا به عنوان مثال گروهي منطقه‌اي از جمله با حضور ايران و كشورهاي عربي را براي كار كردن روي ديگر مسايل امنيتي پيشنهاد دهد.

چنين اقدامي مي‌تواند احساس امنيت را در ايران افزايش دهد؛ زيرا در حال حاضر احساس مي كند با همسايگان عرب متخاصم و سربازان آمريكايي احاطه شده و معتقد است كه هدف نهايي آمريكا سرنگوني رژيم است.

جان ابي زيد، فرمانده سابق نيروهاي آمريكايي در منطقه از جمله افرادي است كه مي‌گويند غرب مي‌تواند با ايراني هسته‌يي مادامي كه تنش‌ها فرو نشانده شود زندگي كند.

اعتماد براي هر گونه تلاشي از اين قبيل حياتي است.

اين گزارش حاكي است: اسرائيل بيشترين ترس مستقيم را از ايران دارد و تزيپي ليوني به اوباما هشدار داده است كه گفت‌وگو با ايران نشانگر ضعف خواهد بود.

انتهاي پيام
 يکشنبه 26 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن