واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: از دو یا سه هفته پیش سریال «مختارنامه» (قصه. خولی) به کارگردانی داود میرباقری را با موسیقی متنی از بهزاد عبدی از نظر گذراندید، آهنگساز فیلم.های «آل»، «چشم»، «خاک و آتش»، «آمین خواهیم گفت» و ... که برای ساخت آهنگ فیلم «آل» برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد و برای فیلم «فرزند صبح» هم سیمرغ از جشنواره فیلم فجر گرفت.
بانی فیلم نوشت:
از دو یا سه هفته پیش سریال «مختارنامه» (قصه. خولی) به کارگردانی داود میرباقری را با موسیقی متنی از بهزاد عبدی از نظر گذراندید، آهنگساز فیلم.های «آل»، «چشم»، «خاک و آتش»، «آمین خواهیم گفت» و ... که برای ساخت آهنگ فیلم «آل» برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد و برای فیلم «فرزند صبح» هم سیمرغ از جشنواره فیلم فجر گرفت. او در گفت.و.گویی به نکاتی در مورد موسیقی این سریال اشاره کرده است.
گویا از قسمت بیست و نهم (داستان خولی) به بعد سریال «مختارنامه» را با موسیقی متنی که توسط شما ساخته شده می.بینیم. از این شکل و شمایل عجیب همکاری.تان با این پروژه صحبت کنید...!
البته این شکل و شمایل عجیبی نیست. نوعی همکاری است که در ایران عجیب به نظر می.رسد. در تمام آثاری که به نحوی سنگین هستند برای یک سریال به تشخیص کارگردان گاهی دو یا سه آهنگساز به شرطی که اثری همرنگ از لحاظ رنگ و جنس موسیقی ساخته و آماده شود کار می.کنند و هرگز هم ایرادی نداشته. در مجموع به نفع آن اثر سینمایی خواهد بود.
البته این به این معنا نیست که یک نفر هرگز نمی.تواند به تنهایی موسیقی یک فیلم یا سریال را بسازد، بلکه با توجه به نظر کارگردان این اتفاق می افتد. من در اوکراین بودم که از دفتر جناب داود میرباقری تماس گرفته شد و برای ساخت موسیقی ادامه کار سریال مختارنامه دعوت شدم. با توجه به سابقه کاری.ام با ارکستر سمفونیک، جناب میرباقری به این نتیجه رسیدند که شاید برای کار مفید باشم.
در این مسیر چقدر با توسلی مشورت داشتید؟ اصلاً در هنگام ساخت موسیقی مشترک این مجموعه با هم ارتباطی داشتید؟ می.توان گفت موسیقی این سریال یک اثر مشارکتی است یا خیر؟
چون من تقریبا در دوازده قسمت پایانی دعوت به کار شدم، طبیعی بود که بعضی از تم ها و ملودی هایی که مورد نظر کارگردان بود باید به کار می.گرفتم. حتی در این دو قسمت بعضی از صحنه ها به آهنگسازی خود آقای توسلی انجام گرفت . اما در زمینه ساخت اثر، با هم مشترک کار نکرده ایم، بلکه با توجه به حس و حال صحنه و سابقه قبلی موسیقی، آقای میرباقری از ساخته های من یا جناب توسلی استفاده می کنند . البته در این دو قسمت 90 درصد موسیقی سریال ساخته من بود.
داود میرباقری در راستای تولید موسیقی این سریال چقدر با شما در تعامل بود و چقدر در این باب به عنوان کارگردان اعمال نظر داشت؟
ایشان موسیقی را تمام و کمال می شنوند و در انتها نکاتی را که برای لحظات موجود در فیلم لازم است، یادآور می.شوند. نگاه ایشان یک نگاه مفهومی است و بیشتر توقع ایشان از موسیقی این است که مفهوم موجود در فیلم منتقل شود البته با رعایت ریتم موجود در صحنه.. ایشان اعمال نظر نمی.کنند، بلکه توضیح می.دهند تا آهنگساز به منظور نظر ایشان آگاه شود.
در استفاده از سازها چقدر به رنگ.آمیزی شخصیت.ها در فیلمنامه توجه داشتید؟ آیا تم کلی مدنظرتان بود یا اینکه برمبنای شخصیت.ها سیاه (حرمله، خولی و...) و سفید (مختار و ...) موسیقی این سریال را ساخته.اید؟
طبیعی است که برای اشقیا و اتقیا باید موسیقی به گونه ای طراحی شود که اصوات حتی بدون دیدن تصویر بیانگر آن احساس باشد، چه رسد به این که تصویر نیز به درک این موضوع کمک کند. من برای رسیدن به این مفهوم تلاش می کنم تم بنویسم، البته اشخاص مهمی در این سریال هستند که طبیعی است با دیدن آنان باید تم مناسب با جایگاهشان نیز نواخته شود. مانند مختار (که جناب امیر توسلی ساخته.اند) یا تم کیان و ابراهیم مالک، اما در مجموع تلاشم برای رسیدن به مفهومی است که در دل صحنه.ها نهفته.
نوع سازهایی که برای این سریال انتخاب شده آیا برگرفته از سازهای محلی است؛ ضمن اینکه توضیح دهید در ساخت موسیقی سریال مختارنامه چقدر ریتم کلی کار لحاظ شده است؟
من از همان اول، نگاهم به مختارنامه نگاهی آرکاییک بوده و هست و برای بیان لحظات موجود در فیلم به زبان موسیقی باید نگاهی این گونه داشت. موسیقی محلی صرف یا حتی ارکسترال صرف نمی توانند حق مطلب را ادا کنند. اما باید نگاهی فرامکانی داشت و از تمام امکانات موجود سازی از سازهای غربی یا محلی بهره گرفت. استفاده از سازهای الکترونیکی به شرطی که به مفهوم کمک کنند، حتی لازم به نظر می.رسد. اما در مجموع نباید آن را با سازهایی که به صورت نمونه.های صوتی (سمپل.ها) در بعضی از سریال.ها به کار گرفته می.شود نواخت و در همه جا بهره گرفت.
به نظر شما در سال.های اخیر چقدر به موسیقی آثار تلویزیونی بها داده شده است؟ کدامیک از آثار موسیقیایی در طول این چند سال، شما را به عنوان یک موسیقی.دان راضی کرده است؟
به عنوان کسی که به صورت جدی کار موسیقی می کنم، تنها سریال.هایی که هیچ گاه از اذهان پاک نمی.شوند انگشت شمارند؛ «سربداران»، «امام علی»، «ابن سینا»، «روزی روزگاری»؛ آثار جدید می.توان موسیقی مدار صفر درجه و شب دهم را نام برد که نگاهی بسیار جدی به مقوله موسیقی سریال داشته.اند و نگاهشان به این سریال.ها هرگز مصرفی نبوده است . البته من کمتر ایران هستم و شاید آثاری باشند که من ندیده.ام، اما قبول بفرمایید سریال موفق با زبان دوم آن که موسیقی است، موفق.تر خواهد شد و همیشه شنیده و دیده خواهند شد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]