واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پاسخ سخنگوي دولت به ابهامات ارزي
دنياي اقتصاد- به گفته غلامحسين الهام، اينكه گفته ميشود برداشت از حساب ذخيره ارزي به صورت غيرقانوني صورت گرفته، بايد دليل داشته باشد كه كدام برداشت و چگونه بدون تصويب بوده است. همه حسابهاي دولت از سوي ديوان محاسبات كنترل ميشود و آن قدر ساز و كارهاي نظارتي پيشبيني شده كه امكان فرار از مجاري وجود ندارد.
پاسخ دولت به ابهامات ارزي
غلامحسين الهام مسائل مطرح شده درباره حساب ذخيره را سياسي توصيف كرد
دنياي اقتصاد-زهرا واعظ: مناظره بر سر حساب ذخيرهارزي و موجودي آن مهمترين بحثي بود كه روزگذشته در كنفرانس مطبوعاتي سخنگوي دولت مطرح شد. بحثي كه در نهايت غلامحسين الهام اعلام داشت تمام موضعگيريهايي كه اخيرا از سوي برخي مقامات غيردولتي انجام شده، يك موضعگيري سياسي و به دور از مباحث كارشناسي و مستندات است.
سخنگوي دولت ترجيح داد به نوعي با مطبوعات هم اتمام حجت كند و آنان را از نوشتن آنچه كه به گفته او انتقادهاي غيرمستند است، بر حذر دارد.
ديروز در حالي كه خبرنگار يكي از خبرگزاريها از سخنگو درباره هجمههاي اخير عليه دولت و سخنان مقام معظم رهبري در اين راستا سوال ميكرد، غلامحسين الهام با سپاس ازحمايتهاي موثر و روحيه بخش رهبر انقلاب از دولت خدمتگزار، دولت را نسبت به اين مطالبات بحق مسوول دانست.
وي با اشاره به اينكه در كشور ما آزادي است و در پرتو انقلاب همه ميتوانند اظهارنظر كنند، گفت: اما در اين فضا نبايد حرفهاي بيپايه، تهاجمهاي بيمبنا و تخريبهاي گسترده را نقد نام گذاشت. مدتي است اين فضا در برخي از مطبوعات و رسانهها عليه دولت خدمتگزار به وجود آمده به نحوي كه رهبري آن را متذكر ميشوند.
الهام افزود: اغلب اين اظهارنظرها اساسا با گفتمان دولت و انقلاب سازگار نيست. گاهي برخي دوستان براساس اطلاعات نادرست دولت را مورد تهاجم قرار ميدهند كه اينها اساسا نقد نيست، بلكه تخريب است. سخنگوي دولت در اين بخش از سخنان خود به اظهارنظرهايي از جمله اينكه «دولت به سند چشمانداز كاملا بياعتنا است» يا «دولت به قانون عمل نميكند» يا از همه مهمتر «برداشتهاي بيرويه دولت از حساب ذخيرهارزي» اشاره كرد و از منتقدان دولت پرسيد: شما براساس كدام شاخص چنين صحبتهايي را مطرح ميكنيد؟ مگر دولت ميتواند ريالي بدون مصوبه مجلس از حساب ذخيرهارزي برداشت كند؟ الهام سپس اضافه كرد: ارزيابي دولت براساس تحليلهاي ذهني محض، ايجاد ياس و نااميدي درجامعه و نوعي بيبند و باري است و لذا هر نقدي نيازمند ضابطه است. رسانهها بايد خود را نسبت به اين فرمان، تاكيد و هشدار، متعهد بدانند و با حفظ شئون دولت را نقد كنند.
در اين نشست مطبوعاتي، خبرنگار يكي از روزنامههاي منتقد دولت با اشاره به اينكه اين اظهارنظرها از سوي هاشميرفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، روحاني، رييس مركز استراتژيك مجمع و پورمحمدي، رييس سازمان بازرسي بيان شده است به سخنگوي دولت يادآورشد كه شما انعكاس اين اظهارنظرها در مطبوعات را انعكاس اطلاعات بيپايه و اساس ميدانيد. غلامحسين الهام در پاسخ گفت: مبناي اين اظهارنظرها را بايد ارائه كنند؛ چراكه هر كار تحقيقاتي مبتني بر اسناد و منابع روشن و دقيق است و لذا اظهارنظرهاي تحليلي بدون ارائه اطلاعات، كامل و دقيق نيستند. به خصوص اگر آميخته به رويكردهاي خاص سياسي، گروهي، حزبي و امثال اين رويكردها باشند. سخنگوي دولت اضافه كرد: حساب ذخيره ارزي بر اساس قانون ايجاد شده و كاركرد آن بر اساس قانون نظارت ميشود. اينكه گفته ميشود برداشت از حساب ذخيره ارزي به صورت غيرقانوني صورت گرفته بايد دليل داشته باشد كه كدام برداشت و چگونه بدون تصويب بوده است. همه حسابهاي دولت از سوي ديوان محاسبات كنترل ميشود و آن قدر ساز و كارهاي نظارتي پيشبيني شده كه امكان فرار از مجاري وجود ندارد. حالا (منتقدان) بايد بگويند كه در كجا برداشت بدون مجوز بوده است يا اينكه راجعبه برنامه و رويكردهاي راجعبه چشمانداز توسعه، حرفها كلي و سياسي است كه بدون مستند و مدرك ارائه ميشود.
وي تاكيد كرد: از هر كس كه در هر جاي خطيري باشد دقت در اين مسائل بيشتر انتظار ميرود. مثلا ساماندهي يارانهها در قانون برنامه تكليف شده، اما حالا كه دولت ميخواهد اجرا كند، همان گروهها انتقاد ميكنند در حالي كه ما از نقد مبتني بر مدارك و مستندات با جهتگيريهاي روشن مبتني بر قانون، سند چشماندازها و انقلاب، استقبال ميكنيم.
قيمت نفت در بودجه را واقعي ميبينيم
در بخش ديگري از اين نشست مطبوعاتي، خبرنگاري درباره تاثير كاهش قيمت نفت در اجراي برنامههاي اقتصادي و به خصوص طرح تحول پرسيد، سخنگوي دولت در پاسخ به برنامهريزي دولت بر اساس واقعيتها اشاره كرد و گفت: دولت؛ با هر شرايط اقتصادي و بر اساس اهداف و مباني خود برنامهريزي ميكند و با مقتضيات زماني، وضعيت مالي كشور را مديريت ميكند. لذا برنامهريزي ما در بودجه درباره قيمت نفت بر اساس واقعيتها است همان گونه كه در سال گذشته قيمت نفت را بسيار كمتر از قيمت متعارف آن در بودجه لحاظ كرديم. در حالي كه افزايش قيمت نفت به تقويت حساب ذخيره ارزي منجر ميشد، اما دريافت دولت از افزايش قيمتهاي نفت تنها محدود به پيشبيني بودجه بود و در بودجه هم قيمت نفت واقعي و به نحو قابل تحصيل ديده ميشود. الهام اضافه كرد: ضمن آن كه رييسجمهور، كارگروهي را موظف كردند كه تاثيرات تحولات اقتصادي جهاني را ارزيابي كنندو برنامهريزيهاي ما بر اساس اين تاثيرات صورت خواهد گرفت. به گفته وي، اين تاثيرات، جنبههاي مثبت هم براي ما دارد. يعني فرصتهاي تازه هم ايجاد ميكند. ضمن آنكه اين فضاي اقتصادي جهاني طبيعتا در سطح بينالمللي اثرگذاري منفي هم دارد.
سخنگوي دولت افزود: وقتي يك اقتصادي به بلوكهاي جهاني كمتر متكي باشد، تاثيرپذيري آن كمتر خواهد بود و سياست دولت بر اين است كه اتكا به درآمدهاي نفتي كاهش يافته و به سمت توليد برويم. علاوه بر آن هزينههاي دولت را با رويكردهاي مالياتي كاهش دهيم و طرح تحول اقتصادي هم قطعا با توجه به اين جهات، برنامه جامعي را دنبال خواهد كرد.
نامه احمدينژاد جديد نيست
در اين نشست همچنين از الهام درباره نامه احمدينژاد به اوباما و بيسابقه بودن اين عمل سوال شد كه وي در پاسخ خاطرنشان كرد: اتفاقي كه در آمريكا افتاد در 60سال گذشته بيسابقه بود و نشان از وازدگي مردم آمريكا از نظام سلطه است و مردم آمريكا به سوي تغييرات روي آوردهاند و آغاز پايان دادن به امپراتوري آمريكا شنيده و ديده ميشود.
الهام افزود: نامه احمدينژاد اگر چه جديد و بيسابقه است، اما جنس نامه، مشابه نامهاي است كه رييس جمهور براي بوش نوشته و از نظر حفظ اصول و عزت انقلاب اسلامي هيچ فرقي ندارد. اين نامه بر اين موضوع تكيه داشته كه ما به تعامل در سطح جهاني، نگاه منفي نداريم ضمن آنكه ايجاد يك نظام جديد در عرصه بينالملل و پرهيز از هرگونه يكجانبهنگري در قانون اساسي وجود دارد و رييسجمهور از چنين تغييري در رويكرد آنها استقبال كردهاند.
وي درباره توصيه يك گروه دانشجويي به اوباما براي مذاكره بدون پيش شرط با ايران گفت: بحث مذاكره، بحث اصلي نيست بلكه تغيير رفتار و رويكردي مهمتر است كه بايد آنرا جدي گرفت.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]