واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: 30 آبان و اول آذر اركستر ملي روي صحنه مي رود:طنين صداهاي تازه در اركستر ملي
گروه فرهنگي: اركستر ملي با پشت سر گذاشتن 10 سال فعاليت، شاهد حضور خوانندگان و نوازندگان متعددي بوده است . رقص ساز در دست نوازنده هايي كه چشم در چشم نت دوخته اند و طنين آواي خوانندگان، شعر را در ذهن زنده مي كند . براي همين ماندگار شدن است كه فرهاد فخرالديني رهبر گروه در تلاش است تا هر از گاهي چهره هاي جديدي را به جامعه هنر دوستان معرفي كند . استاد براي رهبري اركستر نيز شاگرداني را تربيت كرده است . هر چند اين خبر، تلخ در ذهن مي نشيند اما براي ادامه مسير موسيقي ملي، بايد كساني باشند كه روزي با حركت دستهاي آنها در سيالي نظمي خاص، نواي دلنشين به جان بنشيند . اجراي روزهاي 30 آبان و اول آذر نيز امتداد همان مسير است تا مجالي باشد براي حضور هنرمندان ديگر، شايد كه ماندگار شوند . به گفته فخرالديني كه در نشست خبري تالار وحدت سخن ميگفت اين برنامه دو بخشي داراي چند قطعه است كه با صداي علي مينو سپهر ، عليرضا فريدون پور و محمد رضا صادقي اجرا مي شود . كبوتر، گل گشت، مرغ طوفان،عشق من ايران، كوچ، همراه نسيم، بهار من، خنده عاشق، هزار دستان به چمن، ساغر شكسته و سياه ابران نام قطعاتي است كه با اجراي خوانندگان جوان به همراهي نوازندگان و رهبري فرهادفخرالديني، سكوت تالار وحدت را خواهد شكست . دركنار اين قطعات، قطعه بيكلامي به آهنگسازي خيام ميرزازاده هنرمند آذربايجاني كه به استاد فخرالديني تقديم شده نيز اجرا خواهد شد. برشمردن اسامي آهنگسازان و شاعران قطعات فوق، شنيدن نام علي تجويدي، پرويز ياحقي، سيمين بهبهاني، فريدون زرين بال، ملكالشعراي بهار و علي قرباني يادآور خاطراتي از آثار ماندگار اين هنرمندان ميشود.
اركستر ملي محصور در مرزهاي ايران
اركستر ملي كه به خاطر مشكلات مالي و ديگر معضلات پيدا و پنهان فقط در داخل كشور به خصوص تهران ماحصل تلاش خود را به نمايش ميگذارد، در بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر به دنبال آن است تا براي هنردوستان وطني و ميهمانان خارجي قطعات ماندگار سالهاي گذشته را مرور كند. رهبر اركستر ملي در اين خصوص گفت: ين قطعات كه با صداي رشيد وطن دوست و سالار عقيلي اجرا خواهد شد به مثابه كارنامهاي است از زمان شكلگيري تا 10 سالگي اركستر موسيقي ملي ايران.پيش فروش بليت دو شب برنامه اركستر با قيمت 10 تا 15 هزار تومان در تالار وحدت، داريوش و ققنوس از روز گذشته آغاز شد. فرهاد فخرالديني اميدوار است اركستر، شبهاي خوبي را هم در كارنامه كاري خود و هم در ذهن مردم به ثبت رساند.
درخشش "خورشيد اقيانوس آرام" به دست "ناميرا"
پس ازسخنان رهبراركستر ملي ،فرهاد هراتي در جمع خبرنگاران حاضر شد تا از جزئيات برنامه گروه كر ناميرا كه از دوم تا ششم آذر در تالار وحدت اجرا مي شود بگويد. وي كه آهنگسازي و رهبري گروه را بر عهده دارد ،در توضيح فعاليت گروه گفت: طي سالهاي گذشته گروه كر ناميرا تلاش داشت تا ادبيات جديدي از اجراي كُرال را در كشور به صحنه ببرد و براي برنامه جديد اين گروه، كنسرت "خورشيد اقيانوس آرام" طراحي شد. او ادامه داد: در تمام اجراهاي گروه، قطعات را خودم با ساختار موسيقي جهاني ميسازم و هيچ قطعهاي در اجراهاي گروه تكراري اجرا نميشود، اما اينبار برخلاف تجربههاي قبلي از شعر، ترانه و كلام استفاده نكردهايم و فقط با آوا بازي ميكنيم كه اميدوارم اين اتفاق در آينده به عنوان يك ژانر در موسيقي جا بيفتد. هر قطعه از اين اجرا يك داستانك آهنگين دارد كه به لحاظ موضوعي ربطي به هم ندارند و با همراهي يك گروه كر 80 نفره كه 25 نفر آنها خوانندگان كودك هستند، همراهي و اجرا ميشود كه آلبوم قطعات ديماه به بازار مي آيد.سرپرست گروه كُر ناميرا متذكر شد: اهالي "ناميرا" راه درازي را در پيش دارند، اما ما براي حمايت از گروه تلاش ميكنيم تا بهترين كارها را ارائه و انديشهمان را صادقانه گسترش دهيم بدون اينكه در ايـن مـسـير از ارگان و يا نهادي كمك بگيريم و خوشحاليم كه بعد از شش ماه تلاش و تمرين جدي، جديدترين كار خود را ارائه ميدهيم و تلاش داريم اين نوع موسيقي را به خارج از مرزها نيز منتقل كنيم. به گفته هراتي، در اين اجرا قطعاتي همچون "خورشيد اقيانوس آرام"، "اشكهاي روان"، "رقص آسماني"، "پروانه"، "كودكي من"، "من ميتوانم راه بروم و حرف بزنم"، "من و باران"، "شكوفههاي بهاري"، "روياي شبانه" و "پري دريايي اعماق آبي" اجرا ميشود و در هر قطعه بچهها اسم نتها را ميگويند كه به اعتقاد او از تركيب اين هفت نت با هم، يك گويش جديد ايجاد ميشود. اين آهنگساز ادامه داد: معتقدم كه صداي انسان، الهيترين صوت است و براي همين طي اين 10 ، 12 سال اخير زندگيام را وقف تربيت اين گروه كر كردم . او با معرفي ديگر اعضاي گروه كر ناميرا در اين اجرا، گفت: عماد اجلال مايستر گروه، گيلشا ضياءپور سرپرست گروه، شهرام ركوعي سوليست فلوت و علي جعفري پويان سوليست ويلن است و بقيه سازها به صورت پليبك اجرا ميشود. البته در اين اجرا يك قطعه را خودم با پيانو تكنوازي ميكنم و در اجراي سه قطعه سولوي، آوازي بدون كلام دارم. هراتي در اين نشست با اشاره به اختصاص بخشي با عنوان كرال در جشنواره موسيقي فجر، گفت: موسيقي كرال در ايران نياز به حمايت جدي دارد و خوشحالم كه امسال با اختصاص چنين بخشي در جشنواره، فرصت اجرا به چندين گروه را دادند .گروه كر ناميرا قرار بود پيش از اين در بخش رقابتي جشنواره حضور داشته باشد، ولي به دليل زمان كوتاه اجراها تقاضاي حضور در بخش جنبي را داديم كه در صورت پذيرش احتمالا در طول جشنواره يك شب اجرا در تالار وحدت خواهيم داشت.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]