واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: ساختار مديريتي متفرق و ناهماهنگ، گردشگري را به چالش كشانده است در ساختار توسعهي گردشگري به استانداردهاي جهاني نرسيدهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: گردشگري
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري معتقد است: ساختار مديريتي متفرق و ناهماهنگ، صنعت گردشگري كشور را به چالش كشانده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان رضوي، اسفنديار رحيممشايي در مراسم افتتاح نخستين همايش همانديشي مديران دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي كشور كه روز گذشته (23 آبانماه) در سالن همايشهاي صداوسيماي خراسان رضوي برگزار شد، بيان كرد: در ساختار توسعهي صنعت گردشگري آژانسها، مراكز اقامتي و تورگردانها نقش ويژهاي دارند. اين درحالي است كه در ساختار توسعهي صنعت گردشگري به استانداردهاي جهاني نرسيدهايم.
وي با بيان اينكه در گردشگري كشور، ساختارهاي مختلف داريم، بهطوري كه زيارت در جايي و مسافرت هوايي در جاي ديگري مديريت ميشود، اظهار داشت: نبود هماهنگي، تعدد برنامهريزي و نظامهاي پراكنده، موجب كندي در حركت گردشگري كشور شدهاند كه بايد در اين زمينه، مطالعه و بررسي بيشتري انجام دهيم.
رحيممشايي به ارتباط بخش خصوصي در ساختار مديريت صنعت گردشگري كشور اشاره كرد و گفت: اكنون دولت در بخش گردشگري متصدي نيست و سياست هم بر اين است كه هرچه بيشتر براي رونق و درخشش صنعت گردشگري به بخش خصوصي فرصت دهيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري يادآور شد: بهزودي براي بحثهاي سختافزاري و نرمافزاري و موضوع گردشگري، مجموعهاي از قوانين جديد را به مجلس و دولت ارايه خواهيم كرد. برنامهي وسيعي در ساختار صنعت گردشگري آغاز شده و رشد بسيار خوبي از نظر هزينههايي كه بايد دولت در اين صنعت داشته باشد، اتفاق افتاده است.
وي افزود: بهبود كيفيت، امكانات و تأسيسات كشور بهلحاظ نرمافزاري، صنعت گردشگري كشور را ميتواند قابل رقابت كند.
معاون رييسجمهور بيان كرد: امروز پيگير يك حركت شتابان براي توسعهي صنعت گردشگري هستيم و نگاه خوبي در اين عرصه پديد آمده است، بهطوري كه مردم و مسؤولان بخش دولتي در بخش خصوصي به اهميت اين موضوع پي بردهاند.
وي با اشاره به اينكه كاركرد امروز گردشگري در حوزهي امنيت بينالملل، يك كاركرد شاخص است، يادآور شد: صنعت گردشگري در گذشته بيشتر يك موضوع اقتصادي تلقي ميشد؛ اما امروزه حوزهي فرهنگ جايگاه ممتازي در اين صنعت پيدا كرده است.
او تأكيد كرد: مسؤولان موظف و مكلفاند كه منهاي سلايق و براساس منطق از ظرفيتهاي گردشگري براي شكوفايي اقتصاد و فرهنگ كشور استفاده كنند. در صنعت گردشگري بايد همهي تصميمهاي سياسي، حزبي و گروهي كنار روند تا عزم همه براي توسعه و پيشرفت اين صنعت جذب شود. امروز جمهوري اسلامي ايران در عرصهي جهان، نقشآفرين است و تعاملات بينالمللي را براي تأثيرگذاري در ابعاد جهاني دنبال ميكند.
وي بيان كرد: برخلاف آنهايي كه فكر ميكنند و ميگويند كه با تشكيل جمهوري اسلامي ايران، انقلاب اسلامي به پايان رسيده و سخت در اشتباهاند، جمهوري اسلامي ايران تأسيس شده است كه انقلاب اسلامي را در عرصهي جهاني مديريت كند.
رحيممشايي گفت: براي دستيابي به اهداف نظام در عرصهي بينالملل بايد از ظرفيتهاي مختلف استفاده كنيم كه صنعت گردشگري از مؤثرترين اين ظرفيتها بهشمار ميرود.
وي ادامه داد: براي آشنايي دنيا با ابعاد مكتب محوري و مكتب رضوي روشهاي مختلفي در دنيا وجود دارند و گردشگري از مؤثرترين و كوتاهترين راههايي است كه به اين هدف بزرگ ميتواند تحقق بخشد.
او اظهار داشت: ارزش اقتصاد گردشگري نشان ميدهد تا چه اندازه از پايههاي اقتصاد جهاني بر محور توسعهي گردشگري است. لذا بايد در بهرهگيري از اين مسير، نهايت تلاش خود را به كار گيريم. خوشبختانه اكنون گردشگري در بين مردم جايگاه ويژهاي دارد، بهطوري كه شاهد شكوفايي بزرگي در گردشگري ملي و داخلي هستيم.
معاون رييسجمهور افزود: با وجود تبليغات وسيع و گستردهي دشمنان انسان، دشمنان شرف، دشمنان عدالت و دشمنان رشد و تكامل انسانها براي ورود گردشگر خارجي به كشور، شاهد افزايش صددرصدي ورود گردشگر خارجي نسبت به سال 1383 هستيم. در سال 1383، 800 هزار نفر گردشگر خارجي داشتيم كه اكنون اين ميزان به دو ميليون و 200 هزار نفر افزايش يافته است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: در كنار همهي روشهايي كه براي اصلاح ديدگاهها نسبت به ايران وجود دارند، بايد بدانيم تماس و آشنايي مستقيم مردم جهان با ايران مؤثرترين و كوتاهترين راه است.
وي بيان كرد: امروز در دنيا علاوه بر ابعاد اقتصادي و فرهنگي، بحث گردشگري از نظر امنيت ملي جهاني و منطقهيي شاخص آشكاري است.
او گفت: امروز عدد گردشگران ورودي به هر كشور نشانهي ثبات و پايداري آن كشور است؛ اما بايد تا چه اندازه هزينه كنيم تا به دنيا نشان دهيم، ايران كشوري امن است؟ امروز در كشوري زندگي ميكنيم كه از امنترين كشورهاي دنياست و اين درحالي است كه در منطقه، دو كانون بحراني بزرگ عراق و افغانستان وجود دارند.
وي اظهار داشت: ما در محدودهي جغرافيايي زندگي ميكنيم كه شرق و غرب كشور را كانونهاي بزرگ بحران جهاني پوشش دادهاند و در اين شرايط بايد ثابت كنيم كه اينجا ايران است، نه عراق و افغانستان.
رحيممشايي با بيان اينكه گردشگري زيارتي كشور جزو استثناييترين توريسمهاي دنياست، افزود: امروز هشت سال دفاع مقدس و مهمي را پشت سر گذاشتهايم و يكي از دستاوردهاي آن اين است كه استكبار جهاني جرأت جسارت به اين سرزمين و ملت را ندارد.
معاون رييسجمهور اظهار كرد: هشت سال دفاع مقدس و سالهاي پس از آن مبني بر بازسازي، فرصت خوبي است كه عظمت و گردشگري ملت ايران را به جهانيان ميتواند اثبات كند. بر اين اساس، برنامهي ملي گردشگري جنگ درحال تدوين است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اضافه كرد: سهولت صدور رواديد، اعتبار و آبروي جديدي به كشور در سطح بينالمللي داده و اين خود نشاندهندهي ظرفيت بالا و قدرت ملي و فكري اين سرزمين است.
انتهاي پيام
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]