تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836311851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قليان ده برابر هروئين اعتيادآور است


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاري آريا- خاصيت اعتياد آوري نيكوتين قليان ده برابر هروئين است، به همين خاطر مصرف كنندگان قليان خيلي زود به سيگار روي مي آورند، سپس رفته رفته به مواد مخدري نظير حشيش،ترياک و مورفين گرايش پيدا مي کنند.
به گزارش آريا به نقل از پايگاه اطلاع رساني پليس، برخلاف باورهاي افراد قديمي كه قليان را بدون ضرر مي دانند دود ناشي از قليان داراي مواد سمي است كه عامل اصلي بيماري سرطان ريه و بيماري قلبي و عروقي شناخته شده است.
امروزه مي بينيم كه قليان در ميان جوانان و حتي نوجوانان، محبوبيت كاذبي پيدا كرده است.قليان هم يك سرگرمي دخاني است كه مانند محصولات دخاني ديگر، مضر است.
اينكه برخي مردم فكر مي كنند ضرر قليان كمتر از سيگار است يا آب موجود در قليان به دليل زرد شدن، زيان تنباكو را كم مي كند،اشتباه است و مبناي علمي ندارد.
رواج مصرف قليان مخصوص يك شهر يا يك نفر در ايران نيست.در برخي از كشورها قليان به عنوان يك سنت از محبوبيت ويژه اي برخوردار است.اما متاسفانه در حال حاضر از قليان سوء استفاده مي شود.
تنباكوهاي ميوه اي كه امروزه از آن استفاده مي شود، از بدترين و پست ترين نوع توتون تهيه مي شود. كسي كه قليان مي كشد با نيكوتين آشنا مي شود و پس از مدتي بدن به نيكوتين معتاد مي شود.
مردم فكر مي كنند قليان كشيدن يك تفريح است در صورتي كه قليان از سيگار مضرتر است.آتش قليان با زغال تامين مي شود.كبودي لب و ناخن كه در افراد سيگاري ديده مي شود در مصرف كنندگان قليان بيش تراست. احتمال بروز سكته قلبي هم در اين افراد بيشتر است.
خانم حيدري مادري 50 ساله است و 9 فرزند دارد. شوهرش از كار افتاده است و او با كار بسته بندي مواد غذايي در خانه، زندگي خانواده اش را مي گذراند. اما كار زيادش باعث نشده كه او از فرزندانش غافل شود.
مي گفت ساعت 9:30 شب براي جست و جوي پسرش به پارك ساعي رفته بود. فكر مي كرد در جمع نوجواناني كه اطراف بساط قليان فروشي جمع شده اند، ممكن است پسرش را پيدا كند.
وقتي پسرش را نيافت به نصيحت همسالان پسرش مشغول شد:"استفاده از مواد مخدر و اعتياد، از همين قليان كشيدن شروع مي شود.من از بچه هاي خودم مراقبت مي كنم. دلم براي شما جوان ها مي سوزد.
يكي از پسرهاي خودم مدتي آلوده شده بود. آنقدر مراقبت كردم تا تركش دادم. حالا هر روز تشويقش مي كنم تا با ورزش سلامتي اش را حفظ كند.
اين پسرم كه به دنبالش آمده ام پسر بسيار خوبي است. كار مي كند و به من براي تامين مخارج زندگي مان كمك مي كند. ولي من بعضي وقتها نگرانش مي شوم.
يك بار آمدم پارك از پشت سر او را ديدم كه نشسته بود كنار بچه ها و داشت قليان مي كشيد، غافلگيرش كردم قول داده بود كه ديگر اين كارها را تكرار نكند.فقط از خدا مي خواهم اين جمله هميشه آويزه گوشش باشد و مراقب خودش هم باشد."
مصرف قليان امروزه در چايخانه ها و مراكز تفريحي به عنوان يك سرگرمي نامناسب در خانواده ها به ويژه جوانان تبديل شده است.
در هر بار پك زدن به قليان، به طور متوسط حدود يك ليتر دود وارد بدن مي شود. افزايش قهوه خانه ها و يا تبديل شغل ها به اين شغل كاذب، سبب شده تا در اين راستا استفاده از قليان به عنوان يك تفريح را روز به روز شاهد باشيم.
قليان مي تواند زمينه ساز مصرف ديگر مواد دخاني باشد.قليان حاوي مواد سمي خطرناكي است. علاوه بر آن، استفاده از قليان هايي كه با تركيبي از اسانس ميوه اي هستند معمولا فرد را در طولاني مدت در معرض دود بيشتري نسبت به سيگار قرار مي دهند.
نيكوتين قليان نيز مانند ساير مواد دخاني، اعتياد آور نيز مي شود.ميزان مونواكسيد كربن، فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطان زا كه از زغال يا مواد تشكيل دهنده قليان متصاعد مي شود به مراتب اثرات سوء بيشتري نسبت به سيگار دارد.
برخلاف عقيده برخي از مردم كه تصور مي كنندقليان با توجه به آبي كه در كوره قليان است و ادواتي مثل چوب و ني مقداري از سميت و خطرات و مضرات دود را مي گيرد،بايد توجه داشت كه همين ادوات، سميت و مضرات و ضرر و زيان دود ناشي از قليان را تشديد مي كند.
دود ناشي از قليان در ادوات باقي مي ماند و در مراحل بعدي و در اثر استفاده از قليان به طور مستقيم وارد ريه شده و ضرر و زيان جبران ناپذيري را به انسان وارد مي سازد.
تنباكو و توتون كه در قليان استفاده مي شود معمولا از بدترين نوع توتون و تنباكوست و توتون هاي ميوه اي و شيميايي به مراتب بدتر از توتون معمولي هستند.
كشيدن قليان يكي از عواملي است كه به انتقال بيماري هاي عفوني نظير سل و هپاتيت منجر مي شود و علت آن استفاده مشترك از قليان در بين افراد است.
اسانس ها و عطرهاي مورد استفاده در تنباكوها، حاصل هزاران نوع مواد سمي و كشنده است كه هم مصرف كنندگان و هم افراد در معرض دود آن را به عوارض ناشي از آن گرفتار مي كند.
كشيدن قليان، فرد را در معرض ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي و حملات تنفسي قرار مي دهد و مصرف آن در پارك ها ومراكز تاريخي است. مصرف كنندگان قليان بيش از ساير افراد، مستعد مصرف مواد مخدر هستند.
قهوه خانه ها و استفاده از قليان يكي از معضلات جامعه ما محسوب مي شود. وجود اين معضل به علت خطرات پزشكي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و حتي سياسي به گونه اي است كه بر خلاف اعتقاد عامه مردم، مصرف قليان بسيار زيانبارتر از سيگار است.
هشدار! قليان ده برابر هروئين اعتيادآور است.
استفاده از قليان به مصرف سيگار نيز كشيده مي شود. تهيه و آماده سازي قليان سخت تر است.خاصيت اعتياد آوري نيكوتين قليان هم ده برابر هروئين است.به همين خاطر مصرف كنندگان قليان خيلي زود به سيگار روي مي آورند.
پدران و مادران! بدانيد كه اين كار به هيچ وجه تفريحي نيست و سلامت فرزندانتان را تهديد مي كند.مراقب فرزندانتان باشيد و تا مي توانيد آنها را از اينگونه بلايا دور كنيد.
آيا قليان بي خطرتر از سيگار است؟
تصور عامه بر اين است که چون دود قليان از داخل آب عبور مي کند، ضرر کمتري دارد. اما مطالعات اخير نشان مي دهد، آنان که قليان مي کشند در مقايسه با سيگاري ها نيکوتين بيشتري را به بدن خود راه مي دهند، زيرا حجم بيشتري از دود وارد بدن آنها مي شود.
به دنبال کشيدن قليان ، نيکوتين و کوتينين ادرار، پلاسماي خون و بزاق دهان بالا مي رود. بنابراين بر خلاف تصور عامه، کشيدن قليان ، عادت درستي نيست. استعمال قليان مانع بروز اثرات مرگبار تنباکو و متابوليت هاي حاصله از آن بر بدن نمي گردد.
قليان و سلامتي
دود حاصله از تنباکو با عبور آب موجود در محفظه شيشه اي قليان سرد مي شود و با گذر از يک لوله قابل انعطاف وارد دستگاه تنفسي فرد مي شود.
آب داخل محفظه قليان بخشي از مواد مضر موجود در قير تنباکو را از آن جدا مي سازد. قير حاوي تمام عوامل موتاژنيک و سرطان زاي موجود در تنباکو است. به عنوان مثال در سيگار در اثر اکسيداسيون تنباکو هيروکربورهاي عطري معطر (pah) ايجاد مي شود که خود به ايجاد قير و حمل نيکوتين کمک مي کند.
اما در مورد قليان هيدروکربورهاي گازي در آب کاسه قليان به حالت اشباع مي رسند در نتيجه در دود قليان pah ديده نمي شود. در هر صورت دود خروجي از محفظه آبي قليان به مقدار کمي نيکوتين دارد.
کشيدن قليان ضربان قلب را بالا مي برد، فشار خون سيستوليک و دياستوليک و فشار خون شرياني را افزايش مي دهد.
قليان وسيله اي شيک اما سرطان زا
منوکسيد کربن، نيکوتين، قير و فلزات سنگين که در دود قليان وجود دارد تأثيرات مخرب جبران ناپذيري بر سلامتي انسان دارد.
ميزان منوکسيد کربن و سرطان زاهاي دود قليان بيشتر از دود سيگار است.بيشتر درصد حجمي منوکسيد کربن مربوط به دود حاصله از قليان هاي کوچک است. با افزايش اندازه قليان درصد حجمي منوکسيد کربن موجود در دود قليان کاهش مي يابد.
قليان هاي ميوه اي
پوست ميوه ها را تخمير مي کنند و با ملاس يا گليسيرين مخلوط مي نمايند.اگر اين مخلوط با ذغال سوزانيده شود آکرولئين توليد مي شود.
آکرولئين يک ماده سرطانزا است که به ويژه باعث سرطان مثانه مي شود. به علاوه در اثر استفاده مشترک از قليان بيماريهاي زيادي به وسيله دهانه قليان به افراد منتقل مي شود.
آ يا مصرف قليان کم ضررتر از استعمال سيگار است؟!
پديده قليان که در حال حاضر به يک معضل اجتماعي پنهان تبديل شده است از آن جهت چهره منفوري به خود نگرفته که اغلب آن را بي ضرر و غير قابل اعتياد دانسته و يا آن را کم ضررتر از مصرف سيگار قلمداد مي کنند.
بسياري از مردم فکر مي کنند آب موجود در قليان موجب تصفيه و ايجاد محافظت در مقابل دور ناشي از سوختن تنباکو مي کند اين در حالي است که رطوبت باعث افزايش ميزان جذب ريوي آن نيز مي شود.
مواد سمي قليان نه تنها کمتر از سيگار نيست بلکه بعضي مواد خطرناک از جمله قير يا روده ( سرطان زا) ، مونواکسيد کربن (آلاينده) و نيکوتين ( ايجاد کننده وابستگي) موجود در دوده آن از سيگار بيشتر است.
با مصرف قليان بيش از 600 ماده سمي و مهلک وارد ريه فرد مصرف کننده و اطرافيان خواهد شد.
در صنعت تنباکو، مرغوب ترين آن در اختيار کارخانه هاي سيگار سازي قرار مي گيرد و تفاله هاي تنباکو جهت قليان مورد استفاده قرار مي گيرد.
مقدار تنباکوي مصرفي در يک وعده قليان معادل مصرف 20 تا 50 نخ سيگار است و به همين دليل با افزايش سطح نيکوتين خون مصرف کننده به ظاهر تفنني براي رفع نياز خود به روش سهل تري که همان مصرف سيگار است، روي مي آورد.
بنابراين اعتياد در قليان کشي با روي آوردن به استعمال سيگار و اعتياد به مصرف سيگار نمايان مي شود.
در قليان، نامرغوب بودن تنباکو، درجه حرارت بالا، توليد گاز منواکسيد کربن ناشي از سوختن ناقص ذغال آتشدان ،احساس گيجي بعد از مصرف تنباکو که افراد نشانه مرغوب بودن تنباکو مي دانند در واقع از گاز منواکسيد کربن است، مکش هاي ريوي عميق و رطوبت حاصل از آب باعث بروز بيماري هاي ريوي، سرطان هاي مختلف از جمله سرطان لب، ريه، معده و مثانه مي شود.
تنباکوهاي تحت عناوين ميوه اي، عطري و اسانس دار نه تنها بي ضرر نيستند بلکه عوارض به مراتب بيشتري نسبت به تنباکوي ساده دارند زيرا مواد آروماتيک ( ترکيبات حلقه اي) موجود در آن ها بر اثر حرارت زياد خاصيت سرطان زايي و سمي فوق العاده اي پيدا مي کنند.
به علاوه مزه و طعم مناسب و سهولت مصرف اين گونه تنباکوها نسبت به تنباکوهاي معمولي باعث افزايش گرايش بيشتر نوجوانان و جوانان به مصرف و ايجاد وابستگي به آن ها خواهد شد.
مصرف قليان در اماکن سربسته مثل سفره خانه هاي سنتي يا قهوه خانه ها عوارض آن را دو چندان مي کند و سلامت اطرافيان به ويژه کودکان و نوجوانان را در معرض خطر جدي قرار مي دهد.
همچنين استفاده از قليان به صورت مشترک خطر انتقال بيماري هاي عفوني را نيز در پي خواهد داشت. ادامه گزارش را در قسمت بعدي خواهيد خواند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن