واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نسل آینده پلی.استیشن قابل.حمل
سبحان عطار
اشاره: همواره کسانی هستند که به بازی.هایی بیشتر از آنچه روی تلفن.های همراه عرضه شده نیاز داشته و از طرفی زمان، انگیزه یا بودجه کافی را برای خرید کنسول.های. بازی حرفه.ای یا سخت.افزارهای گران.قیمت کامپیوتری ندارند. اگرچه تا پیش از این ابزار مناسبی برای گروه اخیر وجود نداشت و انتخاب ایشان به تلفن.های همراه مانند آی.فون یا کنسول.های بازی قابل حمل مانند نینتندو 3DS یا PSP سونی با بازی.هایی نه.چندان دل.چسب و هیجان.آور محدود می.شد، اما با عرضه نسل آینده پلی.استیشن قابل.حمل موسوم به NGP (يا PSP2) ، توسط شركت سوني این کمبود جای خود را به لذتی بی.پایان خواهد داد.
در یک تقسیم.بندی کلی، می.توان مشتاقان بازی.های دیجیتال را به دو گروه اصلی تقسیم کرد: گروه نخست، کسانی هستند که به.شکلی کاملاً حرفه.ای و با صرف هزینه.های قابل توجه، چه برای خرید سخت.افزار کامپیوتری یا کنسول.های بازی متداول و چه نرم.افزار بازی، به.روزترین عناوین عرضه شده در بازار بازی.های دیجیتال را خریداری کرده و به.عنوان یک مسئولیت خطیر و بزرگ، تا همه دشمنان دنیا و بشریت را نابود نکنند، از پای نمی.نشینند! از سوی دیگر، دسته دوم را گروهی از افراد تشکیل می.دهند که بازی.های دیجیتال برایشان جنبه تفنن داشته و هر از گاهی برای رفع خستگی و تنوع، از کامپیوتر شخصی یا تلفن همراه خود برای این منظور استفاده می.کنند. اما در میان این دو گروه، همواره کسانی هستند که به بازی.هایی بیشتر از آنچه روی تلفن.های همراه عرضه شده نیاز داشته و از طرفی زمان، انگیزه یا بودجه کافی را برای خرید کنسول.های.بازی حرفه.ای یا سخت.افزارهای گران.قیمت کامپیوتری ندارند. اگرچه تا پیش از این ابزار مناسبی برای گروه اخیر وجود نداشت و انتخاب ایشان به تلفن.های همراه مانند آی.فون یا کنسول.های بازی قابل حمل مانند نینتندو 3DS یا PSP سونی با بازی.هایی نه.چندان دل.چسب و هیجان.آور محدود می.شد، اما با عرضه نسل آینده پلی.استیشن قابل.حمل موسوم به NGP (يا PSP2) ، توسط شركت سوني این کمبود جای خود را به لذتی بی.پایان خواهد داد.
نسل جدید پلی استیشن قابل حمل را می.توان حاصل بیش از ده سال تجربه شرکت سونی در زمینه کنسول. و بازی.های دیجیتال دانست که به.لطف پیشرفت فناوري تولید سخت.افزارهای پیچیده، تسلط کامل طراحان این شرکت به نیازهای این حیطه و استفاده از ویژگی.هایی بدیع و منحصربه.فرد که در ادامه به آن.ها خواهیم پرداخت، توانسته به پیشرفته.ترین کنسول بازی قابل حمل حال حاضر دنیا تبديل شود.
می.توان NGP را نخستين کنسول بازی دانست که مرکز پردازش خود را به دستان پردازنده چهار هسته.ای ARM Cortex A9 سپرده است تا در کنار پردازنده..گرافیکی PowerVR SGX543MP4+ از Imagination Technology با چهار هسته پردازشی دويست مگاهرتزی و قدرت پردازش 133 میلیون چندضلعی در هر ثانیه، یک ترکیب منسجم و قابل اعتنا با توانایی اجرای بازی.های نفس.گیری مانند Call of Duty، Metal Gear Solid 4، Lost Planet، Yakuza 4، Uncharted و بسیاری عناوين ديگر از بیش از هشتاد شرکت مختلف را به بازار عرضه کرده است و از این نظر حتی یک رقیب نیز در کنار خود نمی.بیند.
ویژگی دیگری که NGP را از سایر محصولات مشابه مانند نینتندو 3DS به.خوبی متمایز می.سازد، به.کارگیری دو کنترل.کننده آنالوگ در دو طرف کنسول برای نخستين.بار و در نتیجه فراهم شدن بستر ورود بازی.هايي با ژانرهای گوناگون به این پلتفرم است که به.تنهایی جذابیت.های فراوانی را به.همراه خواهد داشت. اما این تنها ابزار کنترلی جدیدی نیست که به گجت سونی اضافه شده است. علاوه بر دکمه.های معمول، افزوده شدن یک صفحه چند لمسی خازنی به پشت دستگاه در کنار استفاده از نمایشگر پنج اینچی چند لمسی OLED با وضوح قابل توجه 544×960 در پیکسل و زمان پاسخ مناسب، تجربه.ای به واقع منحصر به.فرد را در بازی به ارمغان می.آورد. تجربه.ای که شرکت سونی، از آن به یکی شدن فرد با کاراکتر بازی و کنترل آن از طریق حرکت انگشتان دست یاد می.کند.
در پیش.نمایشی که از بازی Uncharted توسط شرکت سونی به نمایش درآمد، پس از پریدن و گرفتن یک طناب توسط قهرمان بازی، تنها با حرکت انگشتان به بالا یا پایین، روی صفحه لمسی پشت NGP، کاراکتر به بالا رفتن یا پایین آمدن از طناب اقدام می.کرد که در نوع خود بسیار جالب توجه است.از دیگر ویژگی.های سخت.افزاری نسل بعد کنسول بازی قابل حمل سونی می.توان به وجود حسگرهای سه محوره شتاب.دهنده (Accelerometer) و زاویه.نما (Gyroscope)، قطب.نمای الکترونیکی، سیستم مکان.نمای جهانی داخلی (GPS)، اتصال بی.سیم نوع b، g و n با قابلیت اتصال در هر دو حالت کنسول به کنسول (Ad-Hoc) و کنسول به روتر (یا Access point)، بلوتوث نسخه 2,1 و همچنین قابلیت اتصال به شبکه سلولی نسل سوم (3G)، دوربین جلو و پشت و ابعاد تقریبی 83,5×18,6×182 میلی.متر اشاره کرد.
از آن.جا که هیچ سخت.افزاری هر اندازه قدرتمند، بدون یک نرم.افزار و به.خصوص واسط گرافیکی کاربر پسند، کاربرد چندانی نخواهد داشت، شرکت سونی واسطی جدید را با تمرکز بر ویژگی شبکه.های اجتماعی طراحی و به همراه محصول خود ارائه کرده است. همچنین به گفته کارشناسان این شرکت، هر بازی با فضایی موسوم به LiveArea در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت تا بتوانند در آن امتیاز.ات و تجربه.هاي خود را با دیگران به .اشتراک بگذارند که به نوعی تعامل لحظه.ای میان بازیکنان یک بازی خاص منجر خواهد شد.
عرضه برنامه Near نیز گامی دیگر در هرچه اجتماعی.کردن بازی.های دیجیتال است. با استفاده از این نرم.افزار که به.صورت پیش.فرض روی دستگاه نصب خواهد شد، کاربران قادر خواهند بود، در همسایگی خود به جست.وجوی کاربران پرداخته و بازی.هایی را که توسط ایشان در حال پی.گیری بوده یا پیش.تر به پایان رسیده است، مشاهده کنند. با این روش، بازی.جوها قادر خواهند بود با به اشتراک.گذاری اطلاعات بازی.هایی که انجام داده.اند، به.شکلی مجازی با یکدیگر در ارتباط بوده و از تجربه.هاي هم بهره.مند شوند.
اما آنچه از آن می.توان به عنوان برترین ویژگی نرم.افزاری NGP یاد کرد، امکان نصب بازی.های توسعه داده.شده برای سیستم. عامل آندروئید است. زيرا از این پس کاربران قادر خواهند بود، تمام لذت آمیخته به سونی و بخش بازی.های فروشگاه آندروئید را یک.جا در اختیار داشته باشند. البته، تا زمان نوشتن اين مطلب، درباره چگونگی بارگذاری بازی.های آندروئیدی روی NGP توضیحی ارائه نشده است.
کلام پایانی آن.که، اگرچه سخت.افزار و نرم.افزار نسل آینده کنسول بازی قابل حمل شرکت سونی موسوم به NGP، جذابیت.های بسیاری داشته و کاستی.هایی مانند عدم پشتیبانی از محتوای سه.بعدی و غیبت درگاه HDMI آن.چندان جلب توجه نمی.کند، اما تمام این ویژگی.ها تنها زمانی قابل استفاده خواهد بود که ماهیت قابلیت حمل دستگاه به.واسطه عمر باتری آن مورد تردید واقع نشود. در حالی که شرکت سونی توضیحی درباره مشخصات باتری به.کار رفته در گجت قدرتمند خود عنوان نکرده است، می.توان به.جرأت بیان داشت، عمری کمتر از دو تا سه ساعت برای چنین دستگاهی به طورعملي آن را به یک ابزار خانگی تبديل خواهد کرد. موضوعی که تا اواخر سال 2011 و همزمان با عرضه NGP مشخص خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]