تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827791367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقش آیت​الله هاشمی در سال 90 چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبر آنلاين:هاشمی که روزهای پرهجمه​ای را پس از انتخابات ریاست جمهوی 88 پشت سر گذاشته بود، در سال 89 نیز شاهد تکرارا این هجمه​ها و حتی اوج​گیری بیشتر آن بود. هجمه​هایی که گاهی مستقیما شخص وی را نشانه رفته و گاهی هم فرزندان پرحاشیه وی را بهانه​ای برای تخریب او قرارا می​دادند. کما اینکه مهدی هاشمی به دلیل حضور در انگلیس بارها در این سال خبرساز شد و بارها از لزوم بازگشت وی به کشور و دستگیریش در فرودگاه به دلیل دخالت در حوادث قبل و بعد از انتخابات سخن گفته شد. از اظهار نظرهای دادستان گرفته تا خطبه​های نمازجمعه پایتخت و از کلام آیت​الله جنتی. اما هاشمی رفسنجانی سکوت کرد. محسن هاشمی و مدیریتش بر مترو نیز آنقدر مورد نقد قرار گرفت که نهایتا او عطایش را به لقایش بخشید و استعفا داد اما باز هم هاشمی پدر، سکوت کرد. فائزه هاشمی هم که به دلیل سخنرانی​های انتخاباتی​اش بارها مورد انتقاد قرار گرفته بود، در این سال بیش از پیش مورد انتقاد قرار گرفت و معترضان به وی تا مرز فحاشی به او نیز پیش رفتند. اقدامی که اغلب مسئولان عالی رتبه نظام به آن واکنش نشان داده و مذمتش کردند اما هاشمی​رفسنجانی باز هم سکوت کرد.

موضوعی که بیش از همه منجر به انتقاد از شخص هاشمی در سال 89 شد، سخنرانی وی در جمع دانشجویان گیلانی در دی ماه بود که طی آن تاکید کرد همچنان بر مواضعی که در آخرین نماز جمعه​اش اعلام کرده، باقی است. این گفته وی با انتقاد برخی سیاسیون مواجه شد و حتی روحانیون مجلس نیز در نامه​ای به او خرده گرفتند که چرا از جریانات اختلاف افکن پس از انتخابات حمایت می​کند.

انتقاد به هاشمی اگرچه با سکوت وی مواجه می​شد اما برخی بویژه سیاسیون مقیم مجلس به حمایت از وی برخاستند. کما اینکه بادامچیان «التقاطی​ها و دولتی​ها را از مخالفان او» برشمرد و خباز این انتقادها را برنامه​ریزی شده، خواند و غلامرضا مصباحی​مقدم هشدار داد که در مواجهه با هاشمی، نباید از رهبری پیشی گرفت. با این حال بارها برخی نمایندگان همچون کریم شهرزاد و محمود احمدی​بیغش در نطق​هایشان از هاشمی به عنوان مصداق «خواص بی​بصیرت» در کلام رهبری یاد کردند و برخی نیز او یکی از «سران فتنه» خواندند. شعار «هاشمی، بصیرت، بصیرت» نیز پس از حادثه 25 بهمن در صحن علنی مجلس سر داده شد. اما حداکثر پاسخ هاشمی به این حرف​ها و حدیث​ها این بود که به نوشتن کتابی درباره فتنه بپردازد. کتابی که نوید انتشارش در زمستان 89 داده شد.

فارغ از هجمه​هایی که به خانواده هاشمی در این سال وارد شد، بسیاری از منتقدان وی، ریاستش بر مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز بر نمی​تافتند. مصوبات مجمع تشخیص مصلحت که در موارد اختلافی میان دولت و مجلس، جانب مجلس را می​گرفت نیز مستمسکی برای نقد هاشمی بود. کما اینکه رئیس​جمهور بی آنکه به هاشمی اشاره کند، در مخالفت با قوانینی همچون تخصیص بودجه دو میلیاردی به مترو و یا قانون برنامه پنجم، جایگاه قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام را زیر سوال برده و از هاشمی و دیگر اعضای آن اعم از روسای قوای مقننه و قضاییه به عنوان کسانی یاد کرد که برای دولت مانع تراشی​ می​کنند. اگرچه مشی هاشمی تداوم سکوت بود اما روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام به نامه احمدی​نژاد که در دی​ماه 89 خطاب به نمایندگان در واکنش به تصویب قانون برنامه پنجم صادر شد، واکنش نشان داد و در بیانیه​ای نوشت: تاکنون بخاطر منویات رهبری در مدارا با دولت، سخت​گیری نکردیم.

ریاست هاشمی بر مجلس خبرگان هم بارها و بارها در سال 89 مورد انتقاد قرار گرفت و در فضاسازی​های سیاسی و رسانه​ای تا مرز تعیین تکلیف برای اعضای مجلس خبرگان هم پیش رفت که او را از ریاست این مجلس برکنار کنند. برگزاری نشست زمستانه مجلس خبرگان رهبری و انتخابات هیات رئیسه این مجلس، این فرصت را فراهم کرد. علی​رغم تکرار این فضاسازی​ها برای ایجاد رقابت میان وی و آیت​الله مهدوی​کنی که در مصاحبه​ها و بیانیه​ها و مواردی از این دست در یک هفته منتهی به انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان، مطرح شد؛ آیت​الله هاشمی تدبیری بکار بست که تمامی آن​ها نقش بر آب شد. او در احترام به یار دیرینش که در جامعه روحانیت مبارز نیز به دبیرکلی وی رای داده بود، از حضور در این انتخابات انصراف داد تا آیت​الله مهدوی کنی تنها کاندیدای این رقابت بوده و به ریاست مجلس خبرگان رهبری برسد. هاشمی​رفسنجانی که در سخنانی گفته بود به درخواست رهبری در انتخابات خبرگان شرکت کرده است، پیش از برگزاری انتخابات هیات رئیسه این مجلس هم گفت که در انتخابات ریاست خبرگان به تکلیف عمل می​کند و نتیجه هرچه باشد برایش رضایت خدا مهم است.

یکی از موارد دیگری که بارها هاشمی را در صدر اخبار سال 89، قررا داد، عدم حضور وی پشت تریبون نماز جمعه وغیبت احمدی​نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام به دلیل اختلاف نظر با وی بود. غیبت هاشمی از تریبون نماز جمعه اگرچه در ابتدای سال به زعم برخی خود خواسته نبود، اما بعدها از سوی کسانی چون مصباحی​مقدم اعلام شد که او خودش تمایلی به حضور در این جایگاه ندارد. هاشمی هرگز راجع به غیبت​های احمدی​نژاد در جلسات مجمع تشخیص موضع گیری نکرد. اما برخی از دیگر اعضا همچون مرتضی ​نبوی، این رویکرد رئیس​جمهور را غیر قانونی خواندند. مواضعی که با واکنش​هایی از سوی دولتمردان مواجه شد. کما اینکه غلامحسین الهام با اعتقاد بر اینکه هاشمی راس مدیریت جریانات ضددولت است، گفت: من هم جای رییس.جمهور بودم به جلسات مجمع نمی​رفتم. البته او در یکی از سخنرانی​هایش در قم (17 دی​ماه) نیز به هاشمی انتقاد کرده بود و او را دارای نقشی اساسی در حوادث پس از انتخابات خوانده بود. وی به استناد نامه هاشمی به رهبری قبل از برگزاری انتخابات، هاشمی را متهم به تهدید کردن رهبری و زمینه سازی مسائل پس از انتخابات برای اثبات «آتش زیرخاکستر»، کرده بود.

اما هاشمی نه تنها به نماز جمعه نرفت، بلکه در سال 89، در جلسات جامعه روحانیت مبارز هم شرکت نکرد. تلاش​های برخی اعضای این تشکل روحانی که از سوی آیت الله مهدوی​کنی انجام می​شد نیز به نتیجه​ای نرسید و بالاخره حسین ابراهیمی از پایان دادن به این تلاش​ها خبر داد.

آیت​الله هاشمی در طول سال 89، انتقاداتی ولو در لفافه نیز داشته است. کما اینکه گفته بود: «کسانی که به دنبال سیاه.نمایی سه دهه انقلاب هستند، نمی.توانند این خدمات را مخدوش کنند».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در واپسین روزهای سال 89 در نظرسنجی سایت خبرآنلاین، نخستین رتبه را کسب کرد. او نه تنها با قریب به 50 درصد آرا میان 10 کاندیدای دیگر، بیشترین رای را به عنوان چهره سیاسی سال به خود اختصاص داد بلکه در میان چهره​های شهری و موسیقی و ورزشی و ....نیز بیشترین رای را کسب کرد.

اکنون او در آستانه سالی دیگر از دهه 70 زندگیش قرار دارد و باید دید که سال 90 چه آینده​ای را برای او رقم خواهد زد و هاشمی با نیم قرن سابقه فعالیت سیاسی قبل و بعد از انقلاب چه نقشی را در فضاس سیاسی کشور ایفا خواهد کرد؟ آیا او در انتخابت مجلس نهم، سهمی خواهد داشت؟ آیا در ترکیب جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام ابقا خواهد شد ؟ آیا...آیا...آیا...






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن