تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846766413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جنجالي.ترين وزارتخانه در سال 89


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آموزش و پرورش با گستره انساني وسيع از جمله وزارتخانه هاي پرحاشيه اي بود كه در سال 89 داغ ترين خبر ها و جنجالي ترين تيترها را به خود اختصاص داد.
بارها وزير براي استيضاح به مجلس فراخوانده شد و هر بار با وساطت برخي از نمايندگان طرح استيضاح به حد نصاب نرسيد و جناب وزير در سخنراني هاي خود با تاكيد بر اجراي 100 درصدي عدالت و قانون اين مسئله را عنوان كردند كه براي تمام كارهاي انجام شده اسناد و مدارك قانوني وجود دارد و معترضان مي توانند از طريق مجاري قانوني احقاق حق كنند ولي آنچه در افكار عمومي قوت گرفت طرح اين مسئله بود كه هيچگاه شكايات وارده به عملكرد آموزش و پرورش پاسخ مناسب خود را دريافت نكرده است.

فراز و نشيب هاي استخدام 40 هزارنيروي جديد
در حالي که طي 5 سال گذشته تعداد دانش آموزان کشور از 18 ميليون به 12 ميليون و 800 هزار نفر رسيده و حدود 30 درصد کاهش يافته اما پرسنل اموزش و پرورس تغير چنداني نداشته است و ظاهرا نيازمند استخدام نيروهاي جديد نيز هست. طي 5 سال گذشته حدود 4 هزار ميليارد تومان نيز براي نوسازي و استحکام مدارس هزينه شده است. اين در حالي است كه بودجه امسال آموزش و پرورش حدود 12 هزار ميليارد تومان است.
حاجي.بابايي، در ابتدا اعلام كرد كه آزمون استخدام در آموزش و پرورش طي 2 مرحله عمومي و تخصصي صورت مي.گيرد و جذب و استخدام افراد براساس نياز هر استان و ولادت و سكونت در آن صورت مي.گيرد.

حاشيه هاي استخدام پر از ابهام. آموزش و پرورش در سال89
1-1- عدم موافقت مجلس با استخدام 40 هزار نيروي جديد
رئيس کميته آموزش و پرورش مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تصويب طرح دو فوريتي اصلاح قانون تعيين تکليف استخدامي معلمان، گفت: مجلس با استخدام 40 هزار نيروي جديد در وزارت آموزش و پرورش موافقت نکرد و اين طرح را تا استخدام کامل نيروهاي حق.التدريس متوقف کرد.
علي کريمي فيروزجايي با بيان اينکه طبق اين مصوبه در ابتدا وزير آموزش و پرورش بايد وضعيت معلمان حق.التدريس اين وزارتخانه را که قريب به 60 هزار نفر هستند مشخص کند و بعد از آن براي استخدام نيروي جديد اقدام کند، گفت: طبق اين طرح دو فوريتي مراکز تربيت معلم بايد راه.اندازي شوند و مجلس همان انتقادي که به جذب معلمان شرکتي داشت را به جذب 40 هزار نيروي جديد را هم دارد چون اکثر اين افراد مهارت.هاي آموزگاري ندارند و دوره آموزشي لازم را هم نديده.اند.
اين مصوبه در حالي اعلام شد که وزارت آموزش و پرورش بي توجه به آنچه در مجلس مي گذشت مشغول ثبت.نام متقضيان استخدام در آموزش و پرورش بود و قبل از نظرخواهي از مجلس اقدام به تبليغ و فراخوان جهت ثبت نام آزمون استخدامي کرده بود.



روزهاي پاياني فصل بهار سال89 بود که وزارت آموزش.وپرورش اعلام کرد قصد دارد نيروهاي متخصص و جوان را به خدمت گيرد و همين امر سبب شد تا جويندگان کار به سايت اينترنتي اين وزارتخانه مراجعه کنند و نام خود را همراه با پرداخت مبلغ اندکي در فهرست متقاضيان به ثبت برسانند.
در توضيحات فرم درخواست کار اين سايت اينترنتي آمده بود که اين افراد به مدت 3 سال قراردادي خواهند بود و پس از آن به استخدام وزارتخانه مورد اشاره در خواهند آمد.
پس از آن با اعلام اولين نتيجه آزمون.ها، نيروهاي حق.التدريسي در برابر مجلس تجمع کردند و خواستار استخدام خود از سوي اين وزارتخانه شدند، زيرا در بدو ورود آنها به اين وزارتخانه گفته شده بود که پس از سه سال قراردادي بودن استخدام خواهيد شد در حاليكه با برگزاري آزمون به آنها گفتند قراردادتان تمام شده است.!

2-1- تاكيد حاجي بابايي به رديف استخدامي 40 هزار نفر
وزير آموزش و پرورش پس از برگزاري آزمون و حاشيه ها و اعتراضات فراوان داوطلبان به نتيجه آزمون در مصاحبه اي اعلام كرد: کاهش سهميه استخدام نيرو در استانها و در برخي از رشته ها نداشته ايم و رديف استخدامي آموزش و پرورش همان 40 هزار نفر است، اما در سهميه استخدامي نيروهاي حق التدريس و پذيرفته شدگان آزمون مرحله اول جابه جايي اعمال شده است.
وي عنوان كرد: مصاحبه تخصصي 40 هزار نيرو در سراسر کشور در حال انجام است اما جابه جايي هايي بين پذيرفته شدگان آزمون و 26 هزار نيرو حق التدريس صورت گرفته است. ما در بين حق التدريس ها يکهزار و 800 نفر نيرو داراي مدرك كارشناسي تربيت بدني داشتيم که اعلام کرديم آنها را در رشته تربيت بدني استخدام کنند و به جاي آنها افرادي که براي آزمون استخدامي رشته تربيت بدني شرکت کرده و پذيرفته شده اند را به نيروهاي ابتدايي اضافه کنيم.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه سهميه استانها براساس سه اصل نياز استاني، نسبت تراکم معلم به دانش آموز و تعداد نيروهاي حق التدريسي تعيين شده افزود: تعداد نيروهاي حق التدريس نيز در استانها متفاوت بود به همين دليل در سهميه 40 هزار نيرو تاثير گذاشت.
و براي تلطيف افكار عمومي اعلام كرد از سوي وزارتخانه ناظراني را براي کنترل استخدام ها فرستاده ايم ضمن اينکه حراست، واحد ارزيابي، گزينش و تمامي مديران و معاونان نيز در اين امر ما را ياري مي كنند. از اين به بعد آموزش و پرورش نيروهاي مورد نياز خود را از طريق مراکز تربيت معلم استخدام مي.کند مگر در موارد خاص که از طريق آزمون انجام مي شود.

3-1- اعتراض گسترده داوطلبان آزمون و حق التدريسي ها
پس از اعلام نتايج به دفعات مكرر عده اي از معلمان و شركت كنندگان در آزمون در مقابل مجلس تحصن کردند تا نشان بدهند از وضعيت استخدامي شان راضي نيستند. وضعيتي که گفته مي شود در پي آزمون گرفتن از 750 هزار داوطلب براي شغل معلمي پيش آمده است. معلمان تحصن کننده مي گويند با توجه به قوانيني که وزارتخانه براي ورود داوطلبان به اين آزمون وضع کرده، قادر به امتحان دادن نيستند و سالهايي که آنها در کلاسهاي درس کار کرده اند، تلف شده و هيچ تاثيري بر وضعيت استخدامي شان نداشته است.
اين در حالي بود که تعداد زيادي از معلمان خريد خدمتي که به واسطه شرکتهاي تامين خدمات نيروي انساني به آموزش و پرورش مرتبط هستند هم در مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع کرده اند و سعي داشتند از طريق نمايندگان مردم دادخواهي کنند.
علي عباسپور تهراني رييس كميسيون آموزش مجلس در پي تشديد اعتراض ها اعلام کرد: که به نظر وي و ساير اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، نيروهاي حق التدريس نسبت به 40 هزار نيروي آزاد در الويت استخدام قرار دارند. و نهايتا تنها نکته اي که کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به وزارت آموزش و پرورش متذکر شد، بحث استخدام معلمان حق التدريس و نهضت ياران سواد آموزي بود.

4-1- حاجي بابايي: قانون را 100 درصد اجرا كرده.ام
وزير آموزش و پرورش درخصوص انتقادات پيرامون پذيرش دانشجويان تربيت معلم كه به يك چالش جدي براي آموزش و پرورش تبديل شده است تصريح كرد: در مورد اين دانشجويان 100 درصد قانون را اجرا كرده.ام. و براي حل اين مشگل هيچ راهي جز احياي تربيت معلم نيست.
وي درخصوص وضعيت دانش آموختگان مراكز تربيت معلم گفت: در سال 87، 34 هزار و 270 دانشجوي كارداني و هشت هزار دانشجوي كارشناسي پذيرفته شد، اين در حاليست كه امسال 35 هزار نفر در كارداني پذيرفته شدند و سه برابر ظرفيت كارشناسي نيز دانشجو پذيرفتيم، اما در قانون تصويب نشده است كه از افراد آزاد استفاده شود يا معلم؛ و در حال حاضر بيش از 8000 نيروي كارداني وجود دارند، لذا نمي.دانيم اين افراد در اولويتند يا افراد آزاد.
وي در ادامه صحبت.هاي خود با تاكيد بر اين كه براي حل اين مشكل هيچ راهي جز احياي تربيت معلم وجود ندارد، بيان كرد: در احياي تربيت معلم نيز بايد توجه ويژه.اي به اساتيد مراكز تربيت معلم و همطرازي آن.ها با دانشگاه.ها در نظر گرفته شود.
5-1- آموزش و پرورش وزارت اشتغال نيست، نبايد هيچکس با پارتي بازي وارد شود
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه اين وزارتخانه ارگان اشتغالزايي نيست بارها در مصاحبه هاي خود به اين نكته تاكيد كردند كه "با هيچ کس تعارف ندارم و نبايد هيچکس با پارتي بازي وارد آموزش و پرورش شود. وزارت آموزش و پرورش، وزارت اشتغال نيست بلکه وزارتخانه.اي است که جايگاه مهم انديشه،. تفکر، رشد و پيشرفت کشور است".

6-1- نيروهاي شركتي آموزش و پرورش قرارداد معين مي.شوند
سال 89 براي نيروهاي قرارداد معين و شركتي سال پر حاشيه اي بود. وزير آموزش و پرورش با تاکيد بر اينکه مجوز بکارگيري نيروهاي کارمعين و شرکتي لغو شده گفت: در سراسر کشور به شکلي عمل مي کنيم که حتي يک نفر بدون اجازه وزير آموزش و پرورش نتواند حتي به صورت کار معين در اين وزارتخانه مشغول به كار شود.
وي تاکيد کرد: با اين سخت گيريها قصد داريم ديوار آموزش و پرورش را آنقدر بلند کنيم که کساني بتوانند وارد حياط آن شوند که حتما از در ورود کرده باشند و هيچ کس نتواند از طريق موقعيت و جايگاه ديگري وارد اين وزارتخانه شود.
وزير آموزش و پرورش گفت: از اين پس تمام نيروهايي كه در آموزش و پرورش به كار گرفته مي.شوند بايد استخدامي يا حق.التدريسي كددار باشند و هيچ فردي به صورت قراردادي حق. فعاليت در مدارس را ندارد.
وزير آموزش و پرورش اعلام كرد: طبق آمار اگر 30 هزار نيروي شرکتي در آموزش و پرورش وجود داشته باشد همه بايد قرارداد معين شوند و با ايجاد قرارداد معين، تکليف نيروهاي شرکتي مشخص است و ديگر کسي خواستار مشخص شدن وضعيت کاري خود نمي شود.
وضعيت استخدام 5 هزار مربي بهداشت
وي خاطرنشان کرد: بقيه معلمان حق التدريس (34هزار معلم) نيز به مرور در سال هاي آينده استخدام مي شوند و استخدام 5 هزار مربي بهداشت نيز با مجوز معاونت نيروي انساني رياست جمهوري صورت خواهد گرفت.

تغيير عنوان دفترداري به معاونان اجرايي مدارس
پس از سال ها عنوان دفتردار به معاون اجرايي در مدارس تغيير يافت و به اين واسطه سه هزار و 200 دفتردار به معاونين اجرايي ارتقا شغل پيدا كردند و چهار هزار معاون اجرايي ديگر براي مدارسي كه فاقد اين نيرو هستند، تعريف شدند.
وزير اعلام كرد: 30 هزار دفتر دار داريم در حالي كه 70 هزار مدرسه در سطح تهران نيازمند خدمات دفترداران هستند. با توجه به شكايات دفترداران به دليل تنزل جايگاه ظرف يك ماه 33 هزار ابلاغ در سراسر ايران در سطح آموزش و پرورش تغيير كرد تا بعد از اين ما شاهد حضور معاونان اجرايي به جاي دفتردار باشيم .

توقف بازنشستگي پيش از موعد،به دليل موانع قانوني. و نبود اعتبارات
وزير آموزش و پرورش در مورد بازنشستگي پيش از موعد فرهنگيان گفت " به دليل موانع قانوني و همچنين نبود اعتبار در اين بخش، شرمنده فرهنگياني هستيم كه متقاضي بازنشستگي پيش از موعد هستند".
حاجي بابايي اعلام كرد تا قبل از نهايي شدن برنامه پنجم بازنشستگي پيش از موعد فرهنگيان زن با سابقه 25 سال خدمت كه داراي مشكل خاص باشند، اجرايي مي.شود.
وي در ادامه افزود " در بودجه سنواتي آموزش و پرورش اعتباري جداگانه براي بازنشستگي پيش از موعد در نظر گرفته نشده است، اما دولت در مصوبه.اي اعلام كرده است كه ارگان.ها در صورتي كه بخواهند نيرويي را پيش از موعد بازنشسته كنند، بايد از منابع داخلي اعتبار آن را تامين كنند، اين در حاليست كه آموزش و پرورش منابع داخلي ندارد".

انتقال معلمان از شهرستان هاي تهران به مركز
بر همين اساس وزير آموزش و پرورش در 12 ارديبهشت امسال درباره جبران کمبود نيرو در آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصيلي 90-89 گفت: " معلمان علاقه.مند را که سابقه بيش از 20 سال دارند از شهرستان.هاي تهران به مرکز استان منتقل مي.کنيم".
در همين زمينه بازگشت معلمان بازنشسته به کلاس درس يکي.ديگر از راه حل.هاي وزير آموزش و پرورش براي جبران کمبود نيرو در شهر تهران بود که اجرايي شد.
اما كمبود نيروي معلم در برخي از مقاطع تحصيلي به اين سادگي ها حل نشد و متعاقب آن حاجي بابايي دستور داد براي حل بحران كمبود معلم در مقطع دبستان كليه نيروهايي كه با مدرك تحصيلي ابتدايي در مقاطع راهنمايي و متوسطه درس مي دادند به دبستان ها بازگردند.
آنچه از شواهد امر پيداست رجوع دوباره معلمان به پايه ابتدايي و بكار گيري نيروهاي شركتي هيچ كدام نتوانسته است مشگل كمبود نيرو را در كلاس هاي درس تهران به خصوص در مناطق 9 و 11جبران كند تا جايي كه آموزش و پرورش شهر تهران در خواست بيش از 800 نيرو در دوره ابتدايي و فني و حرفه.اي را از آموزش و پرورش شهرستان.هاي تهران که خود به تازگي براي حل مشکل کمبود نيرو از طريق آزمون استخدام کرده، داشته است.

تجهيز .تمام مدارس به رايانه و اينترانت در سال آينده تحصيلي
وزير آموزش و. پرروش تاكيد دارد .تمام مدارس بايد به رايانه و اينترانت مجهز شوند. بر همين اساس معاونان اجرايي خود را موظف كرد تا ضمن ارتقا سطح علمي به آخرين علم روز هم در زمينه داده هاي الكترونيكي مجهز شوند.

ثبت.نام دانش.آموزان تهراني اينترنتي شد
رييس آموزش و پرورش شهر تهران با بيان اينكه ثبت نام اينترنتي براي مديران مدارس شهر تهران يك الزام و براي شهروندان يك امكان است، يادآور شد: شهروندان تهراني مي توانند از طريق سامانه اطلاع رساني جهاني ثبت نام دانش آموزان خود را انجام داده و كارنامه آنها را دريافت كنند.
اين كار در راستاي خدمات دولت الكترونيك و كاهش سفرهاي درون.شهري انجام شد ضمن اينكه صرفه.جويي در وقت و هزينه اوليا با توجه به گرماي هواي تهران نيز مدنظر بود البته اين تبصره را نيز گذاشتند كه چنانچه شهروندي به اينترنت دسترسي نداشت و يا از اين مهارت بهره مند نيست مي تواند با مراجعه به مدرسه ثبت نام فرزند خود را انجام دهد.
سال تحصيلي امسال سازمان آموزش و پرورش شهر تهران براي اولين بار با همكاري شهرداري تهران، اداره پست و مخابرات از تمام نقشه هاي gis دستگاههاي موجود استفاده كرده و در يك هم افزايي مديريتي براي نخستين بار در شهر تهران امكان دستيابي شهروندان به آدرس مدارس و محدوده شهري آن از طريق اينترنت امكان پذير شد.

سرانه دانش آموزي و سرگرداني وزارتخانه
سال تحصيلي 89 با حدود 5/1 ميليون نفر كاهش با 12 ميليون دانش آموز آغاز شد در حاليكه سرانه دانش آموزي براي هر دانش آموز 15 هزار تومان اعلام شده است.

بر اين اساس اگرچه در سال تحصيلي جديد بودجه آموزش و پرورش 30 درصد رشد داشته است اما سرانه دانش آموزي از 18 هزارتومان به 15 هزار تومان كاهش يافته است. براساس اخبار منتشر شده از ابتداي سال تا كنون 97 ميليارد تومان سرانه به حساب مدارس واريز شده است. به گفته حاجي بابايي "متوسط سهم سرانه هر مدرسه در سال جاري بالاي دو ميليون تومان خواهد بود كه به نظر مي رسد فصل كمبود اعتبارات مدارس با اين بودجه به پايان خواهد رسيد"، اما بررسي سرانه دانش آموزي سال قبل نشان مي دهد كه وضع مدارس امسال چندان خوشايند نيست و سرانه با افت 3 هزار توماني روبه روست.
اين سرانه در مقاطع تحصيلي مختلف متفاوت است كه در مقطع متوسطه بيش از 15 هزار تومان و در دوره ابتدايي كمتر از 15 هزار تومان اختصاص مي يابد كه در برخي از استان ها از بودجه سال گذشته سرانه به حساب مدارس واريز شده است. اين سخنان در حالي بيان مي شود كه به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، در بهمن ماه سال گذشته، رحيم ممبيني، معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري در توضيح لايحه بودجه سال 89، تاكيد كرد: سرانه مدارس كشور در بودجه سال آينده (89) از 14 هزار تومان به 25 هزار تومان افزايش مي يابد. افزون بر اين، وزارت آموزش و پرورش نيز در اسفند سال گذشته سرانه دانش آموزي در سال 88 را 18 هزار تومان خوانده بود كه براساس وعده آن زمان اين وزارتخانه در سال جاري بايد به 25 هزار تومان افزايش مي يافت. از آن مهم تر اين كه، زكريا يازرلو، رئيس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران، سرانه دانش آموزان را در سال 88، حدود 28 هزار تومان و در سال 87، 18 هزار و 100 تومان به ازاي هر دانش آموز اعلام كرد، در حالي كه رسانه ها از سرانه 4000 توماني دانش آموزان در سال 87 خبر داده بودند. شنيدن اين آمارهاي متناقض از زبان مسوولان اجرايي كشور، گيج كننده است. اگر سرانه دانش آموزي سال گذشته در كشور 18 هزار تومان و در تهران 28 هزار تومان بوده، چگونه مي توانيم به سرانه 15 هزار توماني امسال كه وزير و روساي آموزش كشور به آن مباهات مي كنند، اطمينان كنيم.
از سوي ديگر براساس اخبار موجود، كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گزارشي اعلام مي كند كه سرانه دانش آموزي در سال 89 و براساس لايحه بودجه امسال به 25 هزار تومان افزايش خواهد يافت و اين بودجه راهكار مناسبي براي رفع مشكل مديران مدارس براي تامين هزينه هاي آب، برق، تلفن و... است. در اين باره علي كريمي فيروزجاني تاكيد مي كند: بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال 89 با 30 درصد رشد از 8836 ميليارد تومان به 11 هزار و 421 ميليارد تومان افزايش مي يابد. چنين وضعيتي نشان مي دهد كه از يكسو بودجه آموزش و پرورش رشد داشته ولي سرانه مدارس كاهش يافته است. اگر سخنان مسوولان را در سال گذشته ملاك بدانيم، آموزش و پرورش با افت سرانه روبه روست و اگر وعده نظام آموزش را در سال جاري صحيح تلقي كنيم، پس آمارهاي اميدواركننده سال گذشته چگونه توجيه مي شود؟

با توجه به موارد پيش گفته و تدابير اتخاذ شده از سوي دولت براي كاهش فشار بر وزارت آموزش و پرورش در امر قانون هدفمند سازي يارانه و با عنايت به اينكه هزينه سوخت، آب، برق و ... در مدارس كشور با اجرايي شدن اين قانون افزايش چشمگيري مي يابد در حاليكه تنها منبع در نظر گرفته شده از سوي دولت براي اين امر از محل سرانه دانش آموزي مدارس است اين سوال مطرح مي شود كه سرنوشت طرح.هاي دانش آموزي و پيامدهاي آن بر نظام آموزش و پرورش با كمبود اعتبار در اين بخش چه خواهد شد؟

تغيير سريع ساختار آموزش و پرورش و سردرگمي افكار عمومي
تغيير ساختار نظام آموزشي پس از فراز و نشيب هاي بسيار از 5-3-3-1 به 6-3-3، براي سال تحصيلي 90 تصويب شد ضمن اينكه تعطيلي روز پنجشنبه دبستاني ها و افزودن يك ساعت آموزشي نيز از جمله مواردي بود كه ابهام هاي فراواني را براي افكار عمومي و كارشناسان آموزشي به دنبال داشت.
بحث تغيير ساختار تحصيلي مدارس به 3 مقطع تحصيلي متشكل از 6 سال ابتدايي، 3 سال اول متوسطه و 3 سال دوم متوسطه» از جمله مواردي بود كه با مخالفت ها ي بسياري در مجلس و سطوح كارشناسي آموزش و پرورش مواجه شد.
بر اين اساس بسته سند ملي آموزش و پرورش در يک تقسيم.بندي کلي به 2 بخش " بنيان.هاي نظري" و "سند تحول راهبردي نظام تربيت رسمي و عمومي" تقسيم مي.شود كه با اين حساب دوره پيش دانشگاهي با تمام حرف و حديث ها و دوره راهنمايي با همه موافقان و مخالفان از برنامه هاي آموزش و پرورش حذف مي شود.
مطابق اين مصوبه، ساختار جديد نظام آموزشي به دو دوره شش ساله تقسيم خواهد شد که براساس آن، 6سال دوم به دو مقطع سه ساله متوسطه تقسيم مي.شود. همچنين با اين تغييرات، سن ورود به نظام آموزشي 6سال تمام و سن خروج از آن 18 سال تمام خواهد بود و در رابطه با مقطع پيش. دبستاني نيز با وجود آنکه مورد تاييد جدي آموزش و پرورش است اما اجباري نخواهد بود بلکه با تاکيد شوراي عالي آموزش و پرورش و با استفاده از مشارکت.هاي مردمي در سنين 4 و 5 سالگي به اقتضاي امکانات و شرايط آموزشي تداوم خواهد يافت".
زمان نهايي اجراي اين طرح نيز به اين ترتيب است " در سال دوم اجراي طرح نيز پايه دوم دبستان و اول دبيرستان تغيير خواهد کرد و به همين ترتيب در طي يک برنامه 6ساله و تا پايان سال تحصيلي 97 ـ 96، در هر سال دو پايه تحصيلي مشمول تغيير و تحول خواهند شد."
بر اين اساس تغيير ساختار جديد نظام آموزشي با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سال 90 در سراسر كشور اجرايي مي شود اما آنچه مهم است توجه به اين نكته است كه روش هاي اجرايي و اصرار براي اجراي سريع اين طرح در زماني كه زمينه سازي مناسب براي افكار عمومي انجام نشده است و همين امر در تضعيف اجراي اين طرح نقش موثري خواهد داشت.
كارشناسان معتقدند براي تغيير هر شيوه آموزشي نياز به گذشت زمان است تا كار به شيوه مناسب به ثمر برسد و ضعف ها و كاستي هاي آن برطرف شود، كاري كه 50 سال پيش در آموزش و پرورش ايران اتفاق افتاد و براساس آن 12 سال و طول كشيد تا ساختار مقاطع دبستان، .راهنمايي و دبيرستان در ايران شكل بگيرد.
حال معلوم نيست تغيير ناگهاني سيستم آموزشي در مقاطع تحصيلي و تغيير شيوه و روش هاي آزمون در آموزش و پرورش به گونه اي كه نمرات دانش آموزان ملاك پذيرش آنان در دانشگاه باشد، در يك زمان چه فشاري را بر اذهان عمومي و دانش آموزان هموار خواهد كرد؟ و مهمتر آنكه آيا جناب وزير با تمام دغدغه هاي اجراي اصولي ورزش در مدارس، تحول در جايگاه معلمان، اضافه شدن پيش دبستاني و آموزش هاي آن به ساختار آموزش و پرورش، اجراي سيستم طرح ارزيابي به جاي نمره به دانش آموزان و .... مي تواند چنين تغييرات اساسي را در مدت زمان كوتاه به انجام رساند؟

واگذاري صدور مجوز پيش.دبستاني.ها به آموزش و پرورش
پس از جنجال هاي بسيار بين آموزش و پرورش و سازمان بهزيستي بالاخره مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي عالي آموزش و پرورش، صدور مجوز پيش دبستاني از سوي اين وزارتخانه را به تاييد و تصويب رساندند.
بر اساس اين قانون منبعد، مراكز پيش دبستاني غيردولتي همانند مدارس پيش دبستاني دولتي بايد مجوزها را از آموزش و پرورش اخذ كنند كه در اين زمينه براي تاسيس مراكز جديد حداكثر دو ماه پس از تقاضا اين مجوز موقت يك ساله براي فعاليت آن.ها صادر مي.شود.

راه اندازي 500 مدرسه تخصصي ورزشي تا سال تحصيلي آينده
احياء تربيت بدني در مدارس و تخصصي كردن ورزش هايي كه داراي فدراسيون هستند از جمله مواردي بود كه وزير آموزش و پرورش در بسياري از سخنراني هاي خود به آن اشاره داشت و تاكيد كرد كه شعار " تحصيل، تهذيب و ورزش" بايد شعار اصلي آموزش و پرورش شود. در همين راستا هم طرح الزامي كردن آموزش شنا براي دانش آموزان سوم ابتدايي را اجرايي كرد كه براساس آن تاكنون 186 هزار دانش آموز ابتدايي کشور تحت آموزش شنا قرار گرفته اند و تا پايان سال تحصيلي اين رقم به يک ميليون دانش آموز خواهد رسيد که به طور قطع نتايج اين طرح 15سال ديگر به ثمر خواهد رسيد.
بر همين اساس با افتتاح 50 مدرسه فوتبال در سال جاري در سراسر كشور اين وزارتخانه قصد دارد در سال تحصيلي آينده 500 مدرسه تخصصي فوتبال و ساير رشته هايي كه داراي فدراسيون هستند را راه اندازي كند.
در همين زمينه آموزش و پرروش طي فراخواني اعلام آمادگي كرد كه بخش خصوصي و پيشكسوتان مي توانند براي ساخت مدارس تخصصي ورزش پيش قدم شوند و آموزش و پرورش در اين زمينه مجوز لازم را صادر مي كند.

حذف نمره درسي پايه اول تا سوم ابتدايي از سال آينده
آموزش و پرورش با اجراي طرح " سنجش ارزشيابي تحصيلي " ارزشيابي تحصيلي دانش آموزان را بر اساس يافته.هاي علمي، نيازهاي جديد، نظرات معلمان، مديران و كارشناسان و تجارب ساير ملل قرار داد و در اين زمينه تاكيد كرد كه در ارزشيابي تحصيلي، هر دانش.آموز فقط با عملكرد گذشته خود با نگاه تشويقي و اهداف پيش.بيني. شده مقايسه مي.شود، چرا كه ارزشيابي تحصيلي جريان دو سويه از سوي معلم و دانش.آموز است و دانش.آموز بايد در آن مشاركت فعال داشته باشد.

سند ملي به عنوان قانون آموزش و پرورش در چند قدمي تصويب
وزير آموزش و پرورش اعلام كرد سند ملي، قانون اساسي آموزش و پرورش حساب مي شود. اين سند آموزش و پرورش را برنامه محور مي كند و از سليقه محوري بيرون مي آورد .
اين سند حاصل 5 سال كار تحقيقي و نتيجه تلاش 500 پژوهشگر است كه در طول مدت 8 ماه گذشته با بيش از 30 روز كار در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به صورت قانون اساسي درآمد و در حال حاضر به شوراي عالي فرهنگي ارسال شده است تا به صورت قانون تصويب و اعلام شود.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اين نكته كه تمام كارها در آموزش و پرورش براساس اين سند انجام مي شود افزود: براساس اين سند تعريف مدرسه، نظارت ،نظام .تعليم و تربيت، .اداره آموزش و پرورش،. اداره مدرسه ،. كيفيت تدريس ،.كيفيت كتب تدريس،. كيفيت جايگاه آموزش و پرورش و هر آنچه كه در آموزش و پرورش موجب تحول بنيادين مي شود تعريف شده است.

وي تاكيد كرد: اين سند بايد بتواند آموزش و پرورش را برنامه محور كند . پيشاني اين سند مدرسه است كه به صراحت تعريف و تبيين شده است . ضمن اينكه در اين سند به روشني مشخص شده است كه دانش آموزان را براي چه هدفي تربيت مي كنيم، مي خواهيم انسان بسازيم انساني كه اول انسان بودنش مهم است. مدرسه رفتن، .دانشگاه ؛. شغل پيدا كردن و موارد گوناگون تمامي در اين سند مشخص شده است.
به گفته وزير آموزش و پرورش اين سند آنقدر كامل و جامع است كه از روزي كه دانش آموز متولد مي شود تا پايان دوره تحصيل يعني 18 سال، براي همه اينها در سند ملي برنامه ريزي شده است كه براساس شيوه نامه هاي خاص اجرايي خواهد شد.

آيا مقطع 3ساله راهنمايي به تاريخ مي پيوندد
در تاريخ 23 آذرماه 88 در جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش با حضور رييس جمهور و صاحبنظران امر تعليم و تربيت تصويب شد كه مقطع راهنمايي از آموزش .و پرورش حذف شود.
براساس اين مصوبه مقرر شد مقطع راهنمايي از آموزش و پرورش حذف شود و طول دوره تحصيل در مقطع ابتدايي 6 سال و در مقطع دبيرستان نيز 6 سال شود ضمن اينكه اجراي اين مصوبه در يك دوره 3 ساله به تاييد رسيد.اما اين مصوبه با واكنش.هاي مختلفي از سوي كارشناسان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مواجه شد و پيامد آن نيز انتشار دو اظهارنظر متفاوت از سوي وزير آموزش و پرورش بود.
حاجي بابايي از يك سو حذف دوره راهنمايي را تكذيب كرد و آن را اشتباه رسانه.ها در برداشت از مصوبه عنوان كرد اما در جايي ديگر در بخش خبري 21 در همان تاريخ اعلام كرد " از چهار سال گذشته موضوع فلسفه آموزش و پرورش که يک نظريه.پردازي است، در آموزش و پرورش آغاز شد که همه کساني که در آموزش و پرورش دخيل و صاحب.فکر و انديشه بودند نظريه.ها را جمع.آوري کردند. بر اين اساس، اکنون سند ملي آموزش و پرورش که نقشه راه و سند راهبردي وزارت آموزش و پرورش است، آماده شده که «با حذف مقطع راهنمايي» که به تصويب رسيد، تحول بنيادين نظام آموزشي کشور رقم زده مي.شود که مهم.ترين کار در اجراي اين تحول اصلاح ساختار آموزش و پرورش است ".
وزير آموزش و پرورش در ادامه تصريح کرد" براي اجراي اين طرح طي چهار سال متوالي در بيشتر کشورهاي دنيا تحقيقات به صورت عميق و گسترده صورت گرفت و امروز توسط صاحب.نظران مصوب و به دو دوره شش ساله تبديل شد که دوره دوم به دو دوره سه ساله تعيين شده تا هدايت تحصيلي همچنان وجود داشته باشد".
حاجي.بابايي همچنين خاطرنشان كرده كه به زودي کيفيت اجرا و برنامه زمان.بندي مصوبه تبديل نظام تحصيلي به دو دوره شش ساله بررسي خواهد شد و با اجراي اين طرح کوچک.ترين خدشه.اي در تحصيل دانش.آموزان و براي خانواده.هاي آن به وجود نخواهد آمد.

اما براساس خبر مندرج در پايگاه اطلاع.رساني دولت به نقل از وزير آموزش و پرورش درباره مصوبه حذف مقطع راهنمايي در نظام تحصيلي، آمده است: « آنچه تحت عنوان راهنمايي تحصيلي وجود دارد، حذف نمي.شود و در صورت اجراي نظام جديد وتغييرات آن، سه سال مقطع راهنمايي به عنوان دوره اول مقطع متوسطه خواهد بود».
البته اين اظهارنظر توسط معاون آموزشي وزارتخانه متبوع نيز مورد تاكيد قرار گرفته و عنوان شده است كه «هرگز حذف راهنمايي از مقطع تحصيلي مد نظر نيست».
با توجه به مراتب پيش گفته و اعلام تمام نظرات كارشناسان موافق و مخالف حذف دوره راهنمايي، اجراي طرح ارزشيابي توصيفي در مقطع راهنمايي قابل تامل است. در جايي كه اين مقطع بنا به مصوبه شوراي عالي آموزش و پرورش حذف مي شود اجراي اين طرح و اعلام آن از سوي مسولان آموزش و پرورش نشان از سردرگمي مسولان عالي رتبه آموزش و پرورش دارد.
اما آنچه مهم است پاسخ قاطع وزير آموزش و پرورش به اذهان عمومي است كه بالاخره مقطع راهنمايي با توجه به سند ملي آموزش باقي مي ماند و با سيستم جديد آموزشي به روز مي شود و يا اينكه براي هميشه از نظام آموزشي حذف مي شود؟

پيش بيني حذف كنكور در سال 93
حذف كنكور هم از جمله مواردي است كه طي سال هاي اخير بارها توسط مسوولان آموزشي مطرح شد و همواره با تاكيد و تكذيب هاي فراواني روبرو بوده است .
براساس آخرين پيش بيني هاكنكور در سال 93 حذف مي شود و تا قبل از اين تاريخ حذف كنكور غير عملي است. البته در اين خصوص حذف پيش.دانشگاهي ظرف پنج سال آينده را نيز مشروط به تصويب و اجرايي شدن سند ملي و سند برنامه درس ملي آموزش و پرورش اعلام كرده اند.
مسولان آموزش و پرورش اجرايي شدن اين طرح در سال 93 را به دليل عدم وجود سوابق تحصيلي برخي از دانش آموزان مي دانند كه از آنجا كه براي حذف كنكور شرط معدل وجود دارد و ممكن است برخي از داوطلبان نسبت به معدل و نمرات خود معترض باشند كه بايد شرايطي تعريف شود كه دانش آموز معترض بتواند دوباره در امتحان نهايي شركت و نمره خود را بهبود ببخشد.

تعطيلي پنجشنبه مدارس؛ بومي کردن آموزش يا اقتباس از ديگر کشورها ؟
بحث تعطيلي مدارس ابتدايي در روز پنجشنبه نخستين بار در دوران وزارت علي احمدي مطرح شد و قرار بود حداكثر در خرداد 88 تكليف آن روشن شود. اما با گذشت بيش از دو سال و تغيير مسند وزارت، اجراي اين طرح با مخالفت هاي بسيار از سوي كارشناسان و استقبال گسترده معلمان به تصويب رسيد.

پس از آن در سال گذشته به پيشنهاد وزارت آموزش و پرورش، مجددا اين طرح به شوراي عالي آموزش و پرورش ارجاع شد و پس از تصويب اين نهاد به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارسال شد. آموزش و پرورش در بيانيه اي هدف از اجراي اين طرح را نه تنها اعلام تعطيلي مدارس ابتدايي در روزهاي پنجشنبه، بلکه اهدافي همچون ارتقاي انگيزه تحصيلي دردانش آموزان از طريق فراهم سازي محيطي شاداب و با نشاط در مدارس ابتدايي، دانش.افزايي معلمان و در راستاي تجربيات جهاني اعلام کرده است که براساس آن بازنگري در نحوه کلاس.داري، بودجه بندي دروس اين دوره را براساس پشتوانه علمي وتجربي جهاني دنبال مي کند.

حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش با طرح اين سوال که شنبه ها با چه ساز و کاري تعطيل مي شوند؟ به اين پاسخ رسيده است که يک بحث کارشناسي در جهت ارتقاي جايگاه ابتدايي مطرح است و آن اين است که چه کار کنيم از يک سو ابتدايي رشد کرده، روانشناسي کودک و دانش.آموز در مقطع ابتدايي و انگيزه.ها در اين مقطع رعايت شود،. از سوي ديگر ساعات درسي را افزايش دهيم.

مخالفان اين طرح شتابزدگي در اجراي تعطيلي پنج شنبه مدارس را مصلحت ندانسته و بي توجهي به توان جسمي و يادگيري محصلان ابتدايي با توجه به فشرده شدن ساعات آموزش كودكان را از مهمترين دلايل عنوان مي كنند ضمن اينكه در صورت اجرايي شدن طرح مزبور و افزايش ساعت تحصيل به 5ساعت در روز، وضعيت شيفت هاي دوم مدارس مشخص نشده است زيرا در فصول زمستان به دليل كوتاه بودن روزها و اضافه شدن يك ساعت به شيفت عصر، تردد اين گروه از دانش آموزان با مشكلات جدي مواجه مي.شود.

صاحب نظران مي گويند: بدون شک تعطيلي پنج.شنبه مدارس ابتدايي يکسري فوايد و مشکلات بوجود مي.آورد اما بايد با انجام مطالعات تطبيقي بررسي شود که دانش.آموزان در کشورهايي که آموزش و پروش موفقي دارند چند روز در هفته مدرسه مي.روند، معتقدم هم در اين موضوع خاص و هم تمام تصميم.گيري.هايي که به برنامه.ريزي.هاي درسي دانش.آموزان برمي.گردد بايد با دقت عمل شود، چراکه بحث حدود 14ميليون دانش.آموز و بيش از 50ميليون نفر که به صورت غيرمستقيم با آموزش و پرورش سر و کار دارند اعم از فرهنگيان و اولياي دانش.آموزان مطرح است.

سال زنگ هاي مختلف
امسال نوبرانه زنگ هاي با دليل و بي دليل بود تا جاييكه براي هر مضموني جناب وزير زنگي مي نواخت زنگ آب، زنگ هواي پاك، زنگ بصيرت، زنگ شير، زنگ تخم مرغ ،.زنگ پژوهش، زنگ «پيوند اوليا و مربيان، زنگ سپاس از معلم و ... اين زنگ ها آنقدر ادامه پيدا كرد كه داد بسياري از رسانه ها را درآورد.

آموزش و پرورش را با وزارت نفت ادغام كنيد!
امسال در تصميم گيري هاي مسوولان اجرايي موارد جالبي مطرح شد كه از جمله آن بحث ادغام وزارتخانه ها است كه مانند ساير موارد با مخالفت هاي فراوان روبرو شده است . اما در اين ميان وزير آموزش و پرورش با زيركي خاص عنوان كرد: با اشاره به پيگيري كميسيون.هاي آموزشي مجلس جهت تلفيق وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالي، اگر قرار است به وضعيت آموزش و پرورش رسيدگي شود، ترجيح مي.دهم آموزش و پرورش را با وزارت نفت ادغام كنند.

چالش.هاي آموزش و پرورش مبارز مي.طلبد
هرچند در سال هاي اخير براساس آمارهاي رسمي از تعداد مدارس دو و سه.نوبته كاسته شد، مطالبات فرهنگيان پرداخت شد، معلمان رتبه.بندي و ساماندهي شدند، مدارس كپري در تمام استان.ها برچيده شد، افت تحصيلي در بسياري از مقاطع كاهش يافت، تعداد كلاس.ها و مدارس نوساز چند برابر افزايش يافت و ... كه آمار اين پيشرفت.ها بارها و بارها از تريبون رسانه.هاي جمعي و به نقل از وزير و معاونان وي طي سال.هاي اخير تكرار شده است.
برخي كارشناسان آموزش و پرورش معتقدند اين وزارتخانه از نبودن توازن در همه بخش.ها، از جمله تامين منابع مالي و نبود تناسب در نيروي انساني و ضعف مديريت رنج مي.برد. يكي از چالش.هاي آموزش و پرورش كسري بودجه است. در 20 ساله گذشته متوسط كسري بودجه 30 درصد بوده و در يكي دو سال اخير رقم كسري بودجه به حدود 60 درصد بودجه مصوب رسيده است.
اين كارشناسان، سهم آموزش و پرورش ايران را از توليد ناخالص ملي نزديك 2 درصد كمتر از كشورهاي عربستان، مراكش، مالزي و تونس مي..دانند. همچنين شاخص هزينه.هاي جاري عمومي در آموزش و پرورش ايران به ازاي هر دانش.آموز در مقايسه با كشورهاي مالزي، الجزاير، مراكش، تونس و كره.جنوبي نااميدكننده است. به عبارتي در حال كه سرانه دانش.آموزي در مالزي 1293 دلار، الجزاير 672 دلار، مراكش 937 دلار، تونس 1524 و كره.جنوبي 3754 دلار است در ايران سرانه دانش.آموزي نزديك به 600 دلار است كه البته بخشي از آن در نظام ناكارآمد اداري هدر مي.رود.
از سوي ديگر، هزينه.هاي پرسنلي و حقوق كاركنان هر سال حجم بيشتري از بودجه جاري آموزش و پرورش را مي.بلعد. براساس آمار «شاخص نسبي هزينه.هاي پرسنلي از محل اعتبارات جاري در آموزش و پرورش حداقل 93 درصد است، در حالي كه متعارف اين نسبت در دنيا 70 درصد است. بنابراين مي..توان گفت وضعيت بودجه يكي از مهم.ترين چالش هاي اين وزارتخانه است.
از سوي ديگر تغيير شديد مديريتي، نبود مديريت لازم بر منابع، تعطيلي تدريجي مدارس غيردولتي و بي.توجهي به امر پرورش و افت تحصيلي در برخي مقاطع از مهم.ترين كاستي.هاي آموزش و پرورش است.
كارشناسان معتقدند نبود مديريت لازم بر منابع مالي و انساني، بي.توجهي به امر پرورش (با وجود احياي معاونت پرورشي در سال.هاي اخير). و ناتواني در اجراي قوانيني مانند احياي معاونت پرورشي، نبود سياست مدون در استفاده از ظرفيت مراكز تربيت معلم، تعطيلي تدريجي مدارس غيردولتي و بالا بودن آمار افت تحصيلي بخصوص در مقطع سال اول دبيرستان از مواردي است كه انتقادهاي فراواني را متوجه آموزش و پرورش كرده است.








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 636]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن