تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828002397




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قدرت معجزه.آسای عروسک


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قدرت معجزه.آسای عروسک


اگر بپذیریم که انسان از معدود موجودات ابزارساز و توانمندترین آنها در تخیل و تجسم است، ساخت عروسک، به او جان بخشیدن و با او سخن گفتن، رخدادی است منحصر به فرد وقتی می.شنویم تاریخچه «بازی».به انسان.های غارنشین برمی.گردد این فرضیه که «بازی نیازی است بنیادی برای بشر» در حد غذا و پناهگاه قوت می.گیرد. مولوی می.گوید: «غذای بشر نان است و اندکی شوربا و الباقی بازی...!»
عروسکی که می شود با آن حرف زد، راز دل گفت، به او خشم گرفت، او را به مبارزه طلبید، او را به زمین کوبید و دوباره در آغوشش کشید، او را زخمی.کرد و برایش مرهم گذارد و برایش لالایی خواند، به او غذا داد، لباس پوشانید و به جای پدر، مادر، خواهر، برادر، معلم، دکتر، پلیس، دوست، همسایه و... قرارش داد و در تمامی این احوالات، خاموشی و انفعالش فرصتی است تا حس کنترل و خلق جهانی مطابق با آرزوها ارضا شود، ابزاری بی.نظیر برای برآورده.کردن نیازهای روانی بشر است.
عروسک.ها عموماً وسیله.هایی هستند ارزان، دردسترس، جهان.شمول و بی.نیاز به تکنولوژی یا دانش پیچیده برای به.کارگیری که می.توانند استفاده.های متنوعی چون سرگرمی، تبلیغات، تجارت، آموزش، مفهوم.سازی، فرهنگ.سازی و درمان اختلالات رفتاری یا بیماری.ها داشته باشند.
می.دانیم که کودکان، تلقین.پذیری (Suggestivilitu) بالایی دارند و مرز میان خیال و واقعیت برایشان مبهم و نسبی است و در برابر موجوداتی که با زبانی غیرمستقیم اما مأنوس و خودمانی با آنها ارتباط برقرار کنند، تأثیرپذیری شگرفی دارند؛ به.خصوص که این ارتباط به رابطه کلامی محدود نشده و آنها از حرکت، ایما، اشاره و موزیک که ساده.ترند هم بهره می.گیرند.
بنابراین در انتخاب و کاربرد صحیح چنین وسیله.ای دقت فراوانی لازم است تا خلاقیت کودک رشد کرده و ذهن و دست.های او را به ساختن و ازنوساختن وادارد، نه آنکه صرفاً کالایی باشد تجاری و مبلّغ فلان شخصیت کارتونی یا مروج مصرف.گرایی؛ و همان.گونه که حس کنجکاوی و رویاپردازی را توسعه می.بخشد تعامل دوجانبه میان کودک و دنیا را گسترش دهد چرا که گاه فاصله میان خودمحوری (Narcissism) کودک با جهان واقعی را بازی پر می.کند.
گاه کودکان برای انتقال از وابستگی به مادر (یا Caretaker) به سوی استقلال و خودکفایی، متوسل به وسایلی مانند پتو، عروسک یا اسباب.بازی محبوب.شان می.شوند و در شرایط ترس و برای آرامش یا به خواب رفتن آن را در آغوش می.گیرند که اصطلاحاً آن را (tramsitional object) یا شیء انتقالی می.نامند. در انتخاب عروسک باید اندازه، رنگ، جنس، قوام، اجزا و فرم کلی آن متناسب با سن، جنس و شرایط کودک باشد.
تنوع در مدل.های انسانی یا عروسک.های حیوانی به گسترش قوه تخیل و داشتن احتمالات بیشتر در بازی کمک می.کند.با توجه به تاثیرپذیری پایدار در سن کودکی از الگوهای رفتاری یا هویت.های کلیشه.ای (مانند گرگ در نقش درنده، روباه در نقش فریبکار، کلاغ در نقش خبرچین و...) که در دنیای واقعی هم وجود ندارند ارائه الگوهای کلامی و رفتاری تکراری می.تواند ایجاد ذهنیت و مفهوم.سازی ناصحیح کند که اصلاح آن مشکل خواهد بود.
مفهوم گرگ و برگشت.ناپذیری از مفاهیم انتزاعی است که از حدود۱۲-۱۰سالگی در ذهن کودک وضوح می.یابد؛ نکته.هایی که در روابط شخصیت.های عروسکی یا کارتونی بایستی به آن دقت کرد و قبل از آن اشاره مستقیم به آن معمول نیست. گاه در دنیای بازی یا انیمیشن یا عروسک.ها قدرت.هایی معجزه.آسا به شخصیت.ها داده می.شود که کودک، آنها را واقعی قلمداد می.کند.
یک موش یا... از ارتفاع بلندی می.افتد بدون آنکه صدمه جبران.ناپذیری ببیند و کودک نمی.تواند تفاوت آن را با واقعیت درک کند؛ پس در استفاده یا ارائه این محصولات باید نهایت دقت به عمل آید تا نتایج خطرناکی به دنبال نداشته باشد.
در «play Therapy» بازی.درمانی، استفاده از عروسک.ها یا (puppet) به کودک امکان بیان افکار و احساسات او را بدون ترس و مقاومت مهیا می.سازد تا بتواند ترس.ها، علایق و تمایلات خود را وارد صحنه درمان کند و اطلاعات ارزنده.ای از فرصت روحی خود به درمانگر بدهد یا به کمک «Acting out» کودک در فضایی امن و قابل قبول احساسات و افکارش را به فعل درآورد. و گاه با تکرار آن به خود و جهان مسلط شده ترس.ها کمرنگ می.شود، تنش.ها کاسته می.شود، خشم.ها بیرون.ریزی می.شود.
از این ویژگی می.توان در درمان مشکلاتی چون «phubia» یا افسردگی یا گنگی انتخابی (selective Mutism) یا اختلاس پس از سانحه (ptsd) بهره گرفت و همچنین برای آموزش مهارت.ها، درک روابط خانوادگی، بررسی سوءاستفاده.های فیزیکی یا جنسی (child a buse، حل مسائل خواهر و برادرها (Sibling rivarly)، رفع عادات غلط، گوشه.گیری و انزوا، ارزیابی قدرت کلامی، شناخت مهارت.های یدی، هماهنگی عضلانی (Theoky of mind)، تئوری ذهن (reciprocity)، مقابله با درمانگر، وابستگی.ها، حرکات تکراری و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد.
عروسک.ها بایستی در عین داشتن جنبه بازی و ظاهری جذاب و مطلوب، مهارت.های یدی و هماهنگی چشم و دست و ذهن را پرورش دهند؛ مهارت.های فردی مانند بیان احساسات حل مسئله مدیریت خشم را آموزش دهند؛ ارزش.های اخلاقی مانند صداقت، همکاری، نوعدوستی، امانتداری، مهربانی و... را تقویت کنند و مهارت.های اجتماعی مانند برقراری ارتباط موثر، احقاق حق، آشنایی با نقش.های اجتماعی را معرفی کنند.
یکی از ضروریات زندگی بشری «خوب انتخاب کردن» به کمک تفکر نقادانه (critical thinking) و مهارت تصمیم.گیری با استفاده از فرآیند جمع.آوری اطلاعات، داشتن گزینه.های متعدد و انتخاب بهترین گزینه با درنظر گرفتن معایب و مزایای هر کدام است که در فرصت.هایی چون خرید لباس، کتاب، اسباب.بازی، لوازم التحریر، خوراکی و... نمود می.یابد و می.تواند به انتخاب.های مناسب در دوست.یابی، رشته تحصیلی، شغل.یابی یا همسریابی منجر می.شود.
حتی آموزش چگونگی نگهداری از اسباب.بازی.ها و وسایل شخصی یا نحوه مشارکت با سایر کوکان در میهمانی.ها و مدارس و... و همچنین روش برخورد با شکستن، خراب شدن، گم شدن، غیرقابل استفاده شدن آنها و حتی بخشیدن یا بازیافت.شان، بخش مهمی از آموزش مهارت.های فردی و اجتماعی را در خود نهفته دارد.

دکتر افسانه صحت









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن