واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: یک جلد کلام.الله مجید، چاپ جمهوری اسلامی ایران، توسط الکساندر کالری، فرمانده ناو سایوز تی.ام.آ-01 ام به ایستگاه فضایی بین.المللی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، سیروس برزو، تحلیلگر فضایی و روزنامه.نگار ایرانی مقیم روسیه که چند سال پیش با انتقال مجموعه.ای از کارت پستال.های منقش به مینیاتورهای استاد فرشچیان توسط یک فضانورد روسیه، مبتکر برپایی نخستین نمایشگاه هنری در ایستگاه فضایی بین.المللی بود، این بار موفق به ارسال یک جلد کلام.الله مجید، چاپ جمهوری اسلامی ایران به ایستگاه فضایی بین.المللی شد.
وی درباره چگونگی ارسال قرآن مجید به ایستگاه فضایی بین.المللی به خبرنگار فناوری ایسنا گفت: چند سال پیش نخستین محموله ایرانی را که شامل کارت پستال هایی از کارهای استاد فرشچیان و کتاب تالیفی.ام بود، از طریق پاول وینوگرادوف، کیهان.نورد سایوزتی.ام.آ-8 ، به فضا فرستادم.
برزو افزود: با توجه به نگاه الکساندر کالری، کیهان.نورد نامدار روسیه به ایران و مردم ما و همچنین احترامی که وی به عقاید دینی.مان دارد، پس از آن که مشخص شد، وی فرماندهی ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-01 ام را بر عهده گرفته است، تصمیم گرفتم بار دیگر محموله.ای ایرانی را توسط او راهی ایستگاه فضایی بین.المللی کنم.
وی گفت: در پاسخ به اهانت اخیری که در آمریکا به قرآن مجید صورت گرفت، به این نتیجه رسیدم که فرستادن قرآن مجید، می.تواند عکس.العمل مناسب و پاسخ شایسته.ای به این حرکت زشت باشد. به همین دلیل پیشنهاد خود را با الکساندر کالری مطرح کردم. وی نیز که بارها با ارسال نامه.های تبریک به مناسبت موفقیت.های علمی ایران، احترام خود را به ایران و ایرانیان نشان داده، با کمال میل پذیرفت و قرار بر این شد که قرآن مجید را به ایستگاه فضایی بین.المللی برده و در پایان ماموریت، به زمین بازگرداند. وی گفت: البته همان گونه که مطلعید، حمل هرگونه محموله.ای به فضا مستلزم طی کردن مراحلی خاصی است. به همین دلیل، لازم بود تا انجام کامل مراحل، صبر کنیم. خوشبختانه این مراحل با موفقیت انجام شد و اینک قرآن مجید، چاپ جمهوری اسلامی ایران، در ایستگاه فضایی بین.المللی قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، الکساندر کالری تا اواخر اسفند ماه سال جاری در ایستگاه فضایی بین.المللی خواهد بود. این فضانورد که طی چهار سفر قبلی خود به مجتمع مداری میر و ایستگاه فضایی بین.المللی، جمعا 610 شبانه.روز در فضا به سربرده، قرار است این بار حدود شش ماه در مدار زمین فعالیت کند.
الکساندر کالری در سال 1956 در یورملا ( از شهر های جمهوری لاتویا در شوروی سابق) به دنیا آمد.پس از به پایان رساندن انستیتوی فیزیک و فناوری مسکو در مؤسسه تولیدات فضایی موسوم به« انرگیا » به عنوان مهندس طراح و سازنده سامانه های فضایی مشغول به کار شد. از سال 1984 به جرگه فضانوردان پیوست و تاکنون سه بار در مجتمع مداری میر و یک بار در ایستگاه فضایی بین.المللی فعالیت داشته است.
آخرین سفر او در سال 2004 بود و پس از آن وی حاضر نشد پرواز دیگری به فضا داشته باشد؛ زیرا معتقد بود دادن صندلی سایوز به کیهان نوردان آمریکایی و یا فروش محل به ثروتمندان کیهانگرد در جایی که تعداد زیادی از کیهان نوردان تازه کار روس در صف پرواز به فضا هستند، کار درستی نیست و پرواز خود را منوط به حضور یک کیهان نورد تازه کار کرد تا بتواند در جریان سفر تجربیات خود را به وی منتقل کند.
وی هفته گذشته توانست با مهارت تحسین برانگیزی یک ناو بدون سرنشین پروگرس را که سامانه الحاقش از کار افتاده بود، به ایستگاه فضایی بین.المللی پیوند دهد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]