تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827762070




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تکنولوژی ساخت لاستیک


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دید کلی :
لاستیک طبیعی یا سنتزی معمولا به تنهایی قابل استفاده نیست . خواص مطلوبنرمینگی ، چقرمگی ، کشسانی ، سختی یا نرمی ، مقاومت سایشی ، نفوذ ناپذیری و هزاران ترکیب مختلف از خواص بدست آمده ، آمیزه کار لاستیک ، تامین می شود . لاستیک ماده ای بینهایت چقرمه است و به ماشین آلات سنگین نیاز دارد . مقادیر قابل توجه گرمای تولید شده در طول عملیات اختلاط ، خرد کردن ، آسیاب کردن و روزن رانی در هنگام ساخت لاستیک باید دفع و تحت کنترل داشت .
آمیزه کاری لاستیک ها :
در آمیزه کاری لاستیک ها افزودنیهای شیمیایی بسته به مصرفشان به گروههایی دسته بندی می شوند .
مواد ولکانشی :
معمولا ترکیبات گوگردی هستند که از واکنش آنها با بسیاری مواد شبکه ای بدست می آید و اتصال شبکه از نوع C-S-C- است . اتصال عرضی ممکن است مونو، دی ، یا پلی سولفیدی باشند .نوع اتصال از طریق غلظت گوگرد ، تسریع کننده ، یازدارنده و دما تعیین می شود.
تسریع کننده ها :
ترکیباتی هستند که زمان لازم برای ولکانشی لاستیک را از چند ساعت به چند دقیقه کاهش می دهند . ضمنا ً به گوگرد کمتری نیاز است و محصولات یکنواخت تری هم بدست می آید . اغلب تسریع کننده ها نیتروژن و گوگرد دارند .
مواد ضد پیری یا ضد اکسنده ها :
این مواد قطعات لاستیکی را از تهاجم اکسیژن و اوزون محافظت می کنند . این ترکیبات به عنوان ضد اکسنده ، ضد اوزون یا عوامل ضد ترک خمشی دسته بندی می شوند . عمل آنها به این صورت است که واکنشهای زنجیری رادیکالی را متوقف می کنند . و بدین ترتیب مانع از تخریب بیشتر زنجیر می شوند . مواد صنعتی معمولا ً آمینی یا فنلی هستند . آمینهای محافظهای قوی هستند و به شکل وسیع در تایر و سایر قطعات تیره مصرف می شوند .
نرمسازهای کانالیزی یا مواد لخته زدا :
این مواد با کاهش گرانروی لاستیک فراورش آنرا آسان می کند . موقع اختلاط با لاستیک سبب شکست زنجیر و طبعا ً کاهش وزن مولکولی زیاد قابل استفاده اند .
پراکنهای بی اثر یا خنثی :
این مواد به مقدار زیاد به لاستیک اضافه می شوند ، بعضی از آنها برای سخت کردن یا نرم کردن فیزیکی است . خاک رس ، کربنات کلسیم ، خرده ذغال ، باریت و تقریبا ً گرد هر جامدی را می توان به لاستیک افزود که در نتیجه آن کلیه خواص کشش کاهش می یابد . ولی در عین حال کاهش می یابد ولی در عین حال کاهش قیمت ، سخت مناسب فقط شکل ف رنگ و سایر خواص مطلوب از دیگر آثار آن است . اما گرد بعضی مواد بی شکل خصوصا ً دوده و سیلیس ، به طرز ناباورانه ای سبب افزایش استحکام ، جهندگی ، مقاومت سایشی و سایر خواص مطلوب می شود و به همین سبب به تقویت کننده موسوم اند .
فراوش پذیری با استفاده از لاستیک بازیافتی ، واکسها ، روغنها ، فاکتیس ( روغنهای گیاهی و ولکانیده ) و لاستیک های معدنی ( آسفالت ، قیر و هیدرو کربنهای سیر نشده و ولکانیده ) یا از طریق واکنش شیمیایی روی مولکول ، کار مکانیکی ، گرما و خرد کردن بهبود می یابد . ساختار اسفنجی یا افزودن بی کربنات سدیم ، کربنات کلسیم ، کربنات آمونیم و بی کربنات ، اوره یا ترکیبات الی گاز زا به دست می آید . با افزایش قابل توجه گوگرد و استفاده از پرکن در مقادیر زیاد به لاستیک سخت می توان دست یافت .
روشها و مراحل ساخت لاستیک :
غلتک زنی یا پوشش دهی :
یکی ازابتدایی ترین مصارف لاستیک ها ، پوشش دهی پارچه برای ضد آب کردن آن بوده است.محلول یا بتونه های لاستیکی در حلالها را می توان به سادگی روی پارچه پخش کرد . اما اگر مواد لازم برای پخت و کنترل خواص استفاده نشود نتایج کاملا ً نامطلوبی به دست می آید . برای آغشته کردن پارچه به آمیزه های لاستیکی از روش غلتک زنی استفاده می شود ، به این صورت که بر روی دستگاههای غلتک زن چند استوانه ای آمیزه لاستیکی را تخت فشار به داخل پارچه نورد می کنند . نخ تایر مورد خاصی است که برای ساخت آن نخهای پنبه ، نایلون، ریون ،پلی استر در آرایش موازن توسط لاستیک روی یک دستگاه غلتک زن به هم می چسبند .
قالب گیری :
آمیزه های خمیری لاستیکی را می توان به هر شکلی قالب گیری و شکل آنها را با پخت در قالب تثبیت کرد . یک نمونه مناسب توپ تنیس است . یک نوع بسیار مرغوب و ارتجاع پذیر لاستیک در قالبی که به شکل دو نیمه توپ قالب گیری می شود . سپس ین دو نیمه را به هم می چسبانند ( با قرضی از ماده شیمیایی گاز زا که درداخل قرار دارد ) و پخت می کنند ، بر روی این مغزی پاچه و الیاف پرزدار مناسب چسبانده می شود این ماده سازه ای پیچیده که برای مصارف خیلی خشن مناسب است .
روزن رانی :
نوار درزگیر ، شیلنگ ، تیوپ ، نخ تایر ، واشر ، پروفیل و بسیاری از قطعات لاستیکی به تقلید از روش روزن رانی پلاستیک ها ساخته و در طول همین عملیات با بعدا ً ، پخت می شوند . تایر خودروها نمونه مناسبی است ، مصرف عمده لاستیک در حمل و نقل است که به مصرف تایر می رسد . تایرهای امروزی ممکن است فاقد تیوپ باشند که در این صورت مجهز به لایه ای محافظ هستند یا این که تیوپ روزن رانی شده از جنس لاستیک بوتیل در آنها قرار داده می شود . لاستیک بوتیل با اینکه بسیار بی اثر یا مرده است ولی در برابر عبور هوا مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد . در خودروهای جدید ، لاستیک را علاوه بر استفاده در تایر در پروفیل پنجره ، نواردرزگیر ، برف پاک کن ، شاسی موتور ، صندلی و به عنوان صدا خفه کن نیز به کار برده می شود .به طوری که در هر وسیله نقلیه چیزی حدود 115کیلوگرم لاستیک به کار می رود .
آمیزه های شیرابه ای :
شیرابه های غلیظ امکان استفاده از لاستیک را در شکل مایع فراهم می کنند . به صورتی که می توان عملیات پخش ، رنگ کردن ، غوطه وری یا اسفنج سازی را روی آنها اجرا کرد . مواد پخت به شکل تعلیق اضافه می شوند ولی تقویت روی شیرابه ها چندان موثر نیست . با اینکه تجارت مبلمان ، بالش ، تشک اسفنجی به استفاده از لاستیک های پلی اورتان و پلی اتر روی آورده ، ولی استفاده از شیرابه ها رو به گسترش است .
لاستیک های بازیافتی :
لاستیک بازیافتی ماده ای مفید در آمیزه کاری است که از قطعات لاستیکی ضایعاتی به دست می آید . این قطعات را خرد و سپس با اعمال روشهای توام شیمیایی ف مکانیکی و حلال ، لاستیک ، پارچه ، فلز و سایر اجزای ان را جدا می کنند . لاستیک بازیافتی تا حدی وابسپارش می شود . و در حد بالایی دوده ( با رنگدانه دیگر ) ، خاکستر و روغن دارد . با افزودن این ماده به آمیزه لاستیکی ، فراروش آمیزه بهتر می شود و معمولا ً به عنوان یک ماده ضایعاتی ارزان در محصولات بسیار ارزان هم به کار می رود . تنها حدود 10 درصد لاستیک های نو بازیافت می شوند .
افزایش اخیر قیمت انرژی سبب توجه به ضایعات تایر به عنوان سوخت شده است . از سوختن یک کیلوگرم لاستیک 17.7Mj انرژی بدست می آید . در حالی که سوختن همین مقدار زغال سنگ،Mj 26.5 انرژی می دهد . استفاده از خرده تایرهای مستعمل در آسفالت نسبت آسفالت معمولی مزایای بی شماری دارد ، با اجزای آن فرآیند سوئدی، عمر جاده ها بیش از چهار برابر شده ، اصطلاک چرخ با سطح افزایش یافته، صدا وبراقی سطح هم کاهش یافته است .
مشتقات لاستیکی :
از لاستیک ها به ویژه لاستیک طبیعی به عنوان ماده اولیه در تولید مشتقات لاستیکی استفاده شده است . صنایع پلاستیک در حال حاضر به این درست مواد شیمیایی لاستیکی روی آورده است . چون خود لاستیک یک مواد اولیه گران است .هالیدها با لاستیک در موضع پیوند دوگانه اش واکنش می دهند . محصول ، لاستیک کلرذار ( از برم و ید هم می توان استفاده کرد ) است که به عنوان افزودنی رنگ قابل استفاده ودر مقابل مواد شیمیایی مقاوم است .
از عمل کلرید هیدروزن بر محلول لاستیک در بنزن ، مشتق هیدروکلرید لاستیک بدست می آید . که بدون شک از بسیاری جوانب با خود لاستیک تفاوت دارد . این ماده پلاستیکی چقرمه و شفاف است که از فیلم آن در بسته بندی استفاده می شود. مشتق هیدروکلرید لاستیک در برابر مواد شیمیایی مقاوم ، فیلم نازک عالی بدست می دهد و ضمنا ً رنگ ، بو ، مزه هم ندارد . پی وی سی ، پلی اتیلن ، پلی پروبیلن و پلاستیک های حدید کاربرد این مشتق گران را محدود کرده اند . از مخلوط لاستیک ها و رزین ها به وفور استفاده می رود . با افزودن لاستیک خواص ویژه ای چون مقاومت ضربه ای ، کنش پذیری و جهندگی افزایش می یابد .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن