واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گاهی خانواده ها با دخالت های بی مورد، موجب بروز اختلاف بین زن و مرد شده و زمینه های طلاق را فراهم می كنند.
محمود ساعتچی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: وقتی یك پدیده را زیر ذره بین می گذاریم، باید تمام عوامل مؤثر بر آن را بررسی كرده و تعیین كنیم كه این عوامل، چه هستند.
وی با بیان اینكه در زمینه افزایش طلاق، عوامل متعددی وجود دارد كه از آن جمله می توان به عوامل اجتماعی، شغلی، خانوادگی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اشاره كرد، ادامه داد: گاهی زن و مرد به نوعی بیماری روانی، پریشانی روان و اختلال روانشناختی مبتلا هستند كه این موضوع، خود از دلایل افزایش طلاق محسوب می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: وقتی یكی از زوجین (زن یا مرد) گرفتار پریشانی روان می شوند، یكی از فرزندان نیز گرفتار بیماری روانی خواهد شد همچنین ارتباط اثر بخش بین زن و شوهر مخدوش شده و موجب درگیری بین آن ها می شود.
ساعتچی بیان كرد: گاهی عوامل شخصیتی (تیپ های شخصیتی) متفاوت در زن و مرد منجر به اختلاف می شود، در حقیقت گاهی یكی از طرفین هیجان داشته و دیگری بسیار آرام است و این موضوع موجب می شود كه سازگاری آن ها با یكدیگر كم شود.
وی با بیان اینكه وقتی زن و شوهر با یكدیگر از نظر شخصیتی تفاوت دارند، امكان برخورد و درگیریشان بیشتر می شود، افزود: ممكن است زن، عاشق شوهرش باشد ولی مرد احساس عشق را نداشته باشد و شخصیت بی تفاوتی داشته باشد كه این امر معمولاً موجب دور شدن و در نهایت جدایی می شود.
این روانشناس با بیان اینكه از عوامل مؤثر دیگر در افزایش طلاق، اخلاق پسندیده یكی از طرفین و اخلاق ناپسند دیگری است، گفت: در حقیقت یك نفر معتقد است كه نباید داد و فریاد كرد ولی طرف مقابل دائماً داد و فریاد راه می اندازد و بسیار خودخواه و بد دهن است كه در این مواقع زن و مرد از یكدیگر فاصله بسیاری پیدا می كنند.
وی ادامه داد: گاهی نیز زن یا مردی كه شخصیت غیرمحدود داشته و علاقه دارد كه یاد بگیرد و واقع گرا باشد، در نقطه مقابل فردی قرار گیرد كه با او بسیار متفاوت است كه در این صورت، مشكلات جبران ناپذیری پیش می آید و بیشتر اوقات به تفاهم نمی رسند و بعد از مدتی درگیری پیدا می كنند.
ساعتچی افزود: برخی از زنان و مردانی كه دچار پریشانی روانی هستند، ممكن است در آینده مشكلات خود را به خانواده ای كه تشكیل خواهند داد، منتقل كنند و از جهات مختلف اعضای خانواده را مورد آزار قرار دهند.
وی اظهار داشت: گاهی افراد خانواده زن یا مرد متوجه می شوند كه او مواد مخدر مصرف كرده یا دزدی می كند یا شخصیتی منفی دارد؛ به همین دلیل ناچار به دخالت هستند و نمی توانند فرزند خود را رها كنند كه در حقیقت این موضوع منطقی است ولی برخی اوقات این دخالت ها بی مورد است مانند اینكه والدین در خصوص انتخاب وسایل زندگی زن و شوهر دخالت می كنند كه در این مواقع دخالت بی مورد والدین و خانواده ها ممكن است، موجب جدایی زن و مرد شود.
این روانشناس با بیان اینكه طلاق، یكی از بلاهایی است كه بر سر خانواده نازل می شود، عنوان كرد: معمولاً طلاق زمانی اتفاق می افتد كه هیچ راه دیگری وجود نداشته و در صورت فشار عصبی شدید، فرد تصمیم به طلاق می گیرد كه این فشار به فرزندان نیز منتقل می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]