واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
يك فوق تخصص اعصاب و روان: , حدود ۸۰ درصد از داروهاي ضد درد در ده كشور دنيا مصرف مي.شوند , بسياري از كشورها دسترسي كمتري به داروهاي ضد درد دارند
يك فوق تخصص اعصاب و روان گفت: حدود 80 درصد از داروهاي ضد درد در 10 كشور جهان مصرف مي.شوند بنابراين 120 كشور در دنيا، دسترسي بسيار كمي به داروهاي ضد درد براي معالجه بيماريهايي مانند سرطان دارند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، پروفسور حميد قدس در دهمين كنگره روانپزشكان ايران كه در مركز همايش.هاي بيمارستان ميلاد برگزار شد، اظهار كرد: داروهاي روان گردان را هم مي.توان كم و هم بي.رويه و هم به مقدار متعادل مصرف كرد. تعداد زيادي از بيماريها مانند سرطان و عوارض مزمن، بيمار را دچار دردهاي شديدي مي.كند اما در بسياري از كشورها داروهاي ضد درد به اندازه كافي وجود ندارد.
وي افزود: داروهاي روانگردان براي درمان اختلالاتي مانند اضطراب در كشورهاي اروپايي و آمريكاي شمالي بسيار استفاده مي.شوند. يكي از دلايل كم مصرف كردن اين داروها در برخي كشورها، ترس بيمار و پزشك از اعتياد بيمار به اين داروهاست. در اين شرايط مسئوليت پزشكان به ويژه روانپزشكان، دولت.ها و حتي مردم در اين زمينه افزايش مي يابد.
رييس كميسيون بين.المللي مواد مخدر سازمان ملل تاكيد كرد: پزشكان بايد اطلاعات كافي درباره تجويز و مصرف اين نوع داروها داشته باشند و بيماران نيز بايد به درستي داروهاي روان گردان را مصرف كنند. البته در اين ميان مسئوليت دولت.ها بسيار سنگين است چرا كه آنان بايد پزشكان و پرستاران را به گونه.اي تربيت كنند كه داروهاي ضد درد را به جا براي بيماران توصيه كنند.
وي در بخش ديگري از صحبت.هاي خود اظهار كرد: تا سال 1950 داروهاي سايكو اكتيو به ميزان لازم در دسترس نبوده.اند بنابراين تعداد زيادي بيمار در بيمارستان.ها بستري بودند اما با ساخته شدن و رواج استفاده از اين داروها تعداد بيماران بستري بسيار كاهش يافت البته ميزان پذيرش بيماران در بيمارستان.ها به علت كاهش طول درمان افزايش يافت.
وي افزود: از 1950 به بعد انفجاري در توليد داروهاي سايكو اكتيو به وجود آمد و در پي آن در بسياري از كشورهاي دنيا نگراني.هايي درباره استفاده بيش از حد از اين داروها به وجود آمد. اين در حالي بود كه برخي از مناطق از كمبود اين داروها رنج مي.بردند.
وي با بيان اينكه داروهاي سايكو اكتيو در پنج مورد تجويز مي.شوند، اظهار كرد: اين داروها براي افراد ناتوان در انطباق با امور زندگي، افسردگي، اضطراب، بي خوابي و درد تجويز مي.شود. البته تمام اين حالات به طور طبيعي در افراد مختلف وجود دارد ولي اين علائم در برخي از افراد به صورت متفاوتي بروز پيدا مي.كند.
قدس با بيان اينكه حدود 450 ميليون نفر از اختلالات رواني و مغزي، 121 ميليون نفر از افسردگي در دنيا رنج مي.برند كه به اين آمار تا سال 2020 پانزده درصد افزوده مي.شود. به بيان ديگر از هر 4 خانواده يك نفر در طول مدت عمر خود به بيماري رواني مبتلا مي.شود. بنابراين بيماريهاي رواني در سطح جهان شايع هستند و آمار موجود بسيار نگران كننده است.
وي با بيان اينكه هزينه اختلالات رواني بسيار بالاست، اظهار كرد: كاهش توان بازدهي در خانه و محل كار، از جمله عوارض اختلالات رواني است.
وي تاكيد كرد: متاسفانه 41 درصد كشورهاي دنيا فاقد سياست در زمينه سلامت رواني هستند اما خوشبختانه چنين سياستي در ايران وجود دارد. از سوي ديگر 25 درصد از كشورها فاقد قوانين مربوط به سلامت رواني و 25 درصد از آنان فاقد داروهاي سايكوتراپي هستند. 28 درصد كشورها نيز به طور اختصاصي بودجه.اي براي بهداشت رواني اختصاص نداده.اند.
پروفسور قدس در پايان اظهار كرد: 80 درصد داروي مرفين تنها در 8 كشور دنيا مصرف مي.شود و استفاده از اين دارو در 120 كشور يا بسيار كم است يا به هيچ وجه وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]