واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كتابخانه تخصصي سينماي مستند با 30 هزار كتاب افتتاح شد
نخستين كتابخانه تخصصي سينماي مستند ايران با نام مرحوم سيدابراهيم اصغرزاده شامل 30 هزار جلد كتاب با حضور مديران سينمايي افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گشايش كتابخانه سينماي مستند مرحوم ابراهيم اصغرزاده با حضور جمعي از فرزندان شهدا، محمدرضا جعفري جلوه معاون سينمايي وزير ارشاد و محمد آفريده مدير عامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در طبقه اول اين مركز گشايش يافت.
مراسم با نمايش مستندي درباره مشهد مقدس و حرم مطهر امام رضا (ع) آغاز شد و فريد فرخندهكيش اظهار اميدواري كرد تا افتتاح اين كتابخانه با راهاندازي پروژه بانك فيلم كوتاه، مستند و انيميشن ادامه پيدا كند.
سيدمحسن اندرزگو، فرزند شهيد اندرزگو، درباره راهاندازي اين كتابخانه گفت: كتابخانه تخصصي مستندسازي منبعي است براي كساني كه در اين رشته فعاليت ميكنند. از سال گذشته اقدامهايي در زمينه مستندسازي با موضوع شهدا آغاز شد كه مستند مربوط به شهيد اندرزگو آغازگر اين مسير بود و اميدوارم اين جريان همچنان با پرداختن به زندگي ساير شهدا ادامه پيدا كند.
جعفري جلوه ديگر سخنران اين مراسم گفت: سينما زبان و هنر برتر و گرانسنگ براي گفتن، شنيدن، ديدن و شناختن است و اين زيان نميتواند حق مطلب را ادا كند مگر آنكه از اصليترين مسائل و نيازهاي بشري بگويد. اصليترين پرسش ما اين است كه از كجا آمدهايم و به كجا ميرويم. سينما در پاسخ به اين پرسش تكليف خود را انجام داده است.
وي ادامه داد: سينماي عزتطلب اصيل از نظرگاه ملي كه همان سينماي شرقي، ديني و ايراني است به گونهاي شكل ميگيرد كه در آن ايران و اسلام عزيز است. سينماگر اين سه را عزيز ميخواند. اين مسئله حاصل نميشود مگر با وجود فضايي مناسب براي كار.
معاون وزير ارشاد با اشاره به ولادت امام رضا (ع) گفت: چطور ميتوانند مستندسازان ما داعيهدار ديدن واقعيتها باشند و به تاثير حضور امام رضا (ع) در ايران و پايهگذاري تمدن اسلامي در ايران به واسطه ايشان بيتوجه؟ براي ساختن چنين فيلمهايي بايد فضايي وجود داشته باشد تا اطلاعات را در اختيار فيلمسازان قرار دهد.
جلوه به تاثير راهاندازي كتابخانه مرحوم اصغرزاده اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در راستاي تكوين محيطي براي تحقيقات مركز گسترش كتابخانه مرحوم اصغرزاده راهاندازي شده است. در اصل احياي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي سه سال قبل با همين هدف بود. اين مركز محيطي براي حمايت از سينماي مستند است كه ميتوان آن را الهامبخش كل سينماي ايران دانست.
وي به اهميت هدفمند بودن فعاليتهاي مركز گسترش اشاره كرد و گفت: تاكنون اگر فعاليتهاي مركز نتيجهاي داشته به دليل هدفمند بودن برنامههاي آن است. جشنواره سينما حقيقت هم از همين رو با موفقيت بسياري همراه شده و ميتوان آن را جشنواره عميقاً حرفهاي دانست.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]