واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: سالم سازي اوقات فراغت (5)/ مشاور فرهنگي دانشگاه كردستان: شناسايي نياز و علاقه دانشجو راهي براي سالم سازي اوقات فراغت است
مشاور فرهنگي دانشگاه كردستان گفت: با نيازسنجي و شناسايي علايق ميتوان دانشجويان را به سوي استفاده هر چه بيشتر از اوقات فراغت خود هدايت كرد.
دكتر احمدي اماني در گفتوگو با خبرنگار فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، خاطرنشان كرد: براي شناسايي اوقات فراغت دانشجويان و نحوه سالم سازي آن بايد ابتدا انسان را بشناسيم و از جنبه هاي مختلف رواني، زيستي و اجتماعي به آن بنگريم.
وي نيازسنجي دانشجويان را در سالم سازي اوقات فراغت بسيار مهم دانست و اظهار داشت: براي برنامه ريزي اوقات فراغت دانشجويان بايد از سه جنبه رواني، زيستي و اجتماعي به اين موضوع نگريست و برنامه اي طبق نياز دانشجو طرح ريزي كرد كه براي اين كار بايد هر ساله با شروع سال تحصيلي جديد، نظرسنجي در دانشگاه ها صورت مي گيرد.
مشاور فرهنگي دانشگاه كردستان افزود: برنامه ريزي كلي براي دانشگاه ها به واقع كار بيهوده اي است و با شكست و عدم استقبال دانشجو مواجه مي شود؛ زيرا هر دانشجو بنا به خصوصيات فردي خود و ميزان علاقه اي كه دارد اوقات فراغت خود را مي گذراند و دستيابي به نياز و علاقه دانشجو در طرح ريزي برنامه مناسب بسيار مهم است.
اماني بيان داشت: با طرح ريزي برنامه هاي آموزشي از جمله آموزش مهارت هاي زندگي و آموزش مهارت متفاوت بودن مي توان اين فرصت را براي دانشجو فراهم كرد تا به كسب تجربه و مهارت براي موفقيت در آينده بپردازد.
وي تصريح كرد: انسان گرايش هاي مختلفي از جمله گرايش به زيبايي شناختي و هنر دارد كه مي توان در قالب برنامه هاي هنري مانند شعر، تئاتر، موسيقي و ... به آن پرداخت كه اين خود باعث تخليه رواني و برون ريزي مناسب هيجانات دانشجو مي شود.
مشاور فرهنگي دانشگاه كردستان توجه به احساسات دانشجويان را راهي براي جلوگيري از مشكلات و آسيب هاي قشر دانشجو دانست و گفت: جوانان بيشتر از احساسات خود تاثير مي پذيرند و بيشتر كارهاي آنها بنا بر احساسي كه دارند، صورت مي گيرد و برخي از آنها به سبب دوري از خانواده دچار مشكلات مختلفي مي شود كه با برنامه ريزي براي وقت هاي بيكاري مي توان از بسياري از آسيب هاي اين قشر جلوگيري كرد.
اماني ادامه داد: دانشجويان نيز بايد توانايي ها و استعدادهاي خود را شناسايي كنند و به خودشناسي و خودآگاهي برسند.
وي در ادامه افزود: اينكه ديده مي شود دانشجويي رشته تحصيلي خود را تغيير مي دهد و يا اينكه با بي انگيزگي به ادامه تحصيل مي پردازد ناشي از عدم شناخت توانايي و استعدادهايي است كه دارد و اوقات فراغت فرصت مناسبي براي بروز و شكوفايي اين استعدادهاست.
مشاور فرهنگي دانشگاه كردستان تصريح كرد: البته بايد قبل از ورود به دانشگاه آموزش هاي خودشناسي و استعداديابي صورت گيرد تا ديگر شاهد بروز چنين معضلاتي نباشيم.
اماني خاطرنشان كرد: دانشگاه نيز بايد محرك هاي لازم براي تقويت استعدادها و توانايي دانشجو را شناسايي و بستر مناسبي براي رشد استعدادهاي وي فراهم سازد./انتهاي پيام/
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]