واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشواكنش احزاب به انتخابات آمريكا مردم آمريكا به تغيير راي دادند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد سياسي مردم آمريكا با راي خود باراك اوباما را به رياست جمهوري آمريكا برگزيدند .جمهوري خواهان كه هشت سال اين سمت را از دموكرات ها گرفته بودند مجبورهستند شكست نماينده خود را بپذيرند و قدرت را به نماينده سياه پوست حزب دموكرات تحويل دهند .
شايد پيروزي اوباما به دليل انعطاف و نرمش او نسبت به مسايل جهاني
باشد اوباما به راحتي توانست از وضعيت معلق سياسي و اقتصادي آمريكا استفاده و با ديپلماسي نرم به توجيه مشكلات بپردازد وقول بازگشت آرامشي را كه سياست هاي جنگ طلبانه بوش از جامعه گرفته بود رابه مردم بدهد .اما به نظر مي رسد اين راي با توجه به مشخصه هاي اوباما و همچنين موضع مخدوش مك كين نشان از شكست دولت قبلي دارد.
به دليل پيچيدگي اقتصاد آمريكا ووابستگي جهاني به آن هرتغييري در اركان اصلي قدرت تاثيرات درخورتوجهي بر ديگر كشورهاي جهان در جهات گوناگون خواهد داشت .
وي ادامه داد:انتظارمي رود اولين اقدام دولت بعدي مهار بحران اقتصادي آمريكا باشد كه اين موضوع تاثيرات به سزايي در اقتصاد جهاني خواهد داشت .
به طور حتم اين تغييرات تاثيربر اقتصاد ايران نيز مي گذارد .
تغييرسياست هاي اقتصادي بدون توجه سياست خارجي در جهان امروز غير ممكن به نظر مي رسد براين اساس با توجه به چرخش مديريت سياسي آمريكا اتخاذ تصميمي در رابطه با ايران پيش بيني مي شود .
اما با توجه به گذشته سياسي دولت مردان آمريكا اين موضوع از سوي صاحب نظران و كارشناسان داخلي با ابهاماتي روبه روست .
سياست هاي كلي آمريكا تغيير كرد
محمد علي ابطحي عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز اين نظزريه را رد مي كند كه سياست هاي كلي آمريكا قابل تغيير نيست و مي گويد : اين تغيير اساسي زماني رخ داد كه يك سياه پوست به رياست جمهوري اين كشور برگزيده شد و انتظارمي رود تحولات اساسي تري را شاهد باشيم .
ابطحي در ادامه مي گويد : در هر تحولي رياست جمهوري ملزم به تامين منافع ملي است كاري كه هر رئيس جمهوري وظيفه تامين و پاسداري از آن را به عهده دارد .
وي معتقد است : فضاي كنوني آمريكا تغييردرفضاي سياسي اين كشور بهتر فراهم مي كند.
او با اين توضيح پيش مي رود كه : در دولت بوش مغز متفكر اخذ تصميم در مسايل خاورميانه اسرائيل بود و منافع مردم اسرائيل بيش از منافع مردم امريكا مد نظر بود. شايد در سياست هاي دوران اوباما منافع مردم اسرائيل كمتر لحاظ شود .
ابطحي بحران اقتصادي آمريكا را فراگير و تاثير گذار تلقي ميكند ولي آن را يك پروژه و بحران داخلي مي داند و مي گويد : هر كسي كه برمسند قدرت بنشيند يك راه حل دارد و آن پيروي از اصول علم اقتصاد است رئيس جمهور بايد براي فائق آمدن بر بحران از قاعده مشخصي پيروي كند كه تئوري پردازان برآن پافشاري دارند .
وي معتقد است اصلاح سياست هاي خارجي آمريكا باعث مهار بحران اقتصاد جهاني مي شود و همكاري كشورهاي ثروتمند خاورميانه و كشورهاي اروپايي رادر پي دارد .
اواين وضعيت را مقدمه ي مشاركت كشورهاي عربي مي داند ومي گويد آرامشي كه در منطقه به وجود مي آيد اروپا را به سر مايه گذاري در خاور ميانه تشويق مي كند .
ابطحي درپيش بيني خود متذكر مي شود : چشم انداز سياست اوباما يك رابطه مثلثي اقتصادي را ايجاد مي كند و آن مثلث آمريكا – اروپا- كشورهاي عربي است .
او اشاره كرد : ايران به طور مستقيم تحت تاثير اين همكاري اقتصادي نيست ولي وضعيت اقتصادي آمريكا تاثير به سزايي در اقتصاد ايران دارد .
وي درادامه يادآوري مي كند : تحريم هاي اقتصادي دولت بوش نتيجه شعارهاي تند و موضع گيري هاي دولت ايران بود.سياست هاي نرم اوباما در كاهش تحريم ها عليه ايران جلوه مي كند و اين امر تاثيرمستقيم بر اقتصاد ايرن مي گذارد .
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارزمعتقد است: بايدازشعارهاي تغيير سياست آمريكا در خاوميانه در دولت جديد مطرح است نهايت استفاده را كنيم و اين مر اگر مورد توجه حقيقي دولتمردان قرار گيرد باعث بهبود شرايط اقتصادي ايران مي شود .
ابطحي پيش بيني نمي كند دولت امريكا در پي رابطه با ايران باشد و مي گويد :ايجاد رابطه نه در دستور كار دولت جديد آمريكا است نه ايران به اين سادگي ها آن را مي پذيرد.
وي معتقد است حال كه سياست هاي آمريكا درحال تغيير هستند بايد ما هم سياست هاي خود را تغيير دهيم تا با يك ادبيات جديد با دنيا وارد گفتگو شويم ودرتعامل بين المللي پيروز باشيم .
خاتمه جنگ افروزي به كنترل بحران اقتصادي كمك مي كند
نظرات جامعه مهندسين را روابط عمومي اين حزب منعكس مي كند ومي گويد : انتظار مي رود به سبب نرمشي كه دموكرات ها در جهت تامين منافع آمريكادارند از لحاظ نظامي در منطقه سياست هاي ملايمي را اتخاذ نمايند وهمين امر به كنترل بحران اقتصادي آمريكا كمك مي كند.
با توجه به اين موضوع وعدم تغيير در مواضع كلي آمريكا آرامش در منطقه و همچنين فضاي داخلي ايالت متحده بهبود شرايط اقتصادي اين كشوررا شاهدهستيم .
مقدم تاثير كنترل بحران اقتصادي امريكا را در اقتصاد جهاني بسيار مثبت و تاثير گذار تلقي مي كند و ادامه مي دهد :خاتمه جنگ افروزي در خاورميانه و ثبات بعد از آن جو حاكم بر اقتصاد جهاني را آرام مي كند و آنرا به پويايي مي رساند و زماني اين شرايط به تعادل مي رسد كه اقتصاد امريكا مسير اصلي را بيابد .
وي درباره تغيير سياست امريكا نسبت به ايران مي گويد :خط مشي اصلي سياست هاي امريكا توسط شخص رئيس جمهور تعيين نمي شود و منافع ملي آن كشور تنظيم كننده نهايي اين سياست ها است وخط فكري رئيس جمهور سياست هاي راهبردي را تغيير نمي دهد .
در ضمن جمهوري اسلامي هم بر سياست هاي مورد قبول خود پافشاري مي كند و در تحقق اهدافش از انها حمايت مي كند بنابراين تعامل باايالات متحده را با توجه به شرايط موجود بعيد مي دانيم .
دولت مردان ايران در حال رصد فعاليت دولت جديد آمريكا
سخن گوي حزب اعتماد ملي معتقد است :مردم آمريكا با انتخاب اوباما در اصل تغييررا پذير فته اند و اوباما راكه با شعارتحول آمده بود را مامور اين كار كرده اند .
گرامي مقدم مي گويد:آمريكا با بحران اقتصادي غريبه نيست وبه خاطرداريم در سال 1930 شرايط اقتصادي ايالات متحده بسيارهولناك ترازحال بود.
در همان شرايط بود كه آمريكا توانست با تكيه بر خرد جمعي و نظر اهل فن از بحران عبور كند و حتي پايه هاي رشد و توسعه را محكم كند .
وي اضافه كرد : نگاه اقتصادي جمهوري خواهان و دولت بوش شكست خورد و دولت اوباما باسياست هاي تحولي خود جريان تازه اي را در اقتصاد امريكا به وجود خواهند آوردكه قطعا به كنترل وضع موجود كمك مي كند ودر ادامه پشتوانه رشد و ترقي اقتصادي خواهد بود و اقتصاد نوين امريكا را خواهد ساخت .
سخنگوي حزب اعتماد ملي در ادامه به همكاري اقتصاد هم پيمانان آمريكا با دولت اشاره مي كند و مي گويد : سياست هاي جديد ايالات متحده مرزهاي بحران راكنترل مي كند و اجازه توسعه آن را نمي دهد
اين شرايط به كاهش اثرات نامطلوب اقتصاد جهاني كمك مي كند .
او ايران را از اين بحران دور نمي داند و معتقد است : آسيب ديدگي ما از اين شرايط به سبب وابستگي به درآمد نفت بيشتر مي شود و اين نقطه ضعف ما را بيش از ديگران درگيراثرپذ يري مي كند براين اساس كاهش توليد اولين تاثيربحران نامطلوب اقتصادي خواهد بود كه بودجه ساليانه را با كسري مواجه مي سازد .
وي اضافه كرد : برنامه هاي جديد دولت آمريكا شايد كاهش تحريم ها عليه ايران را به دنبال اشته با شد و در اين صورت بهبود شرايط اقتصادي ايران را شاهد خواهيم بود .
گرامي مقدم با تاكيد به سياست هاي تغيير طلب دولت اوباما معتقداست : تنش ها ي حاكم بر خاورميانه كاهش مي يابد ودر اين صورت هزينه اي كه صرف خشونت طلبي مي شد به اقتصاد امريكا و اقتصاد جهاني تزريق مي شود . آرمش حاكم بر جهان صاحب سرمايه را به سر مايه گذاري تشويق وامنيت سرمايه او را تضمين مي كند .
وي درباره سياست دولت اوباما در رابطه با ايران معتقد است :دولت جديد آمريكا در سال اول با توجه به سه اصل منطقي عزت ، منطق و حكمت فرصت هاي مناسبي را براي ايجاد رابطه و كمرنگ كردن مرزهاي بي اعتمادي مي كوشد . در عين حال دولت مردان ايران هم با تيز بيني فعاليت دولت امريكا را رصد مي كنند .
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]