واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آشنایی با مهارتهای حرکتی و ورزشی(برای کودکان نابینا)
آموزش مهارتهای حرکتی در قالب بازی ها:
1.بازی وسطی(با توپ زنگدار)
2.بازی با بادکنکهای زنگدار
3.استخر توپ
4.ترامپلین
5.تاب بازی
6.منچ نابینایی
7.یویو
8.لی لی کردن(بر روی خطوط برجسته)
توضیحات:
بازی وسطی:
این بازی همانند بازی وسطی کودکان بینا است و تنها تفاوت آن این است که خطوط تیم ها برجسته میباشد و توپ هم زنگدار است.خطوطی را که باید در دو طرف زمین به عنوان خط پرتاب توپ باشد باید توسط نخ و چسب برجسته کرد و همینطور وسط زمین را که تیم باید بایستد را نیز خط کشی کرد. این بازی بسیار هیجان انگیز است و تحرک وشادی زیادی را برای کودکان به دنبال دارد در این بازی با صحبتی که بچه ها میکنند مسیر توپ را نیز تشخیص میدهند.
بازی بادکنکهای زنگدار:
این بازی را کودکان بسیار دوست دارند.ولی به دلیل اینکه پس از پرتاب بادکنک به هوا کودک نابینا مسیر آن را گم میکند انگیزه ای برای بازی ندارد. ولی اگر ما بتوانیم بادکنک را با زنگ همراه کنیم کودک نابینا میتواند پس از پرتاب بادکنک به دنبال صدا برود و بادکنک را پیدا کند البته گاهی بادکنک خیلی زود میترکد سعی کنید که کودک از این کار ناراحت نشود ونترسد.
استخر توپ:
استخر توپ بازی و تفریحی بسیار شاد برای کودکان می باشد و اگر بتوان دیوارهای آن را به شکلهایی پوشاند که در هنگام برخورد کودک نابینا به او آسیبی نرساند بسیار مناسب است و او در محیطی امن می تواند به شادی و بازی بپردازد. سعی در حفظ تعادل در هنگام راه رفتن روی توپها در استخر توپ از جمله ویژگیهای خوب این بازی می باشد.
ترامپلین :
وسایل ورزشی را می توان با افزودن بخشهایی به آنها برای افراد نابینا تجهیز نمود. به کنار ترامپلین میتوان دسته ای متصل نمود تا در هنگام پریدن کودک نابینا برای حفظ تعادل از آن استفاده نماید و دور تا دور ترامپلین را هم با روکش پوشاند تا امنیت وسیله را هر چه بیشتر نماید.
تاب بازی:
برای بازی از ابتدا خردسالان نابینا را می توان با آن آشنا نمود ولی به شرطی که امنیت آن را تامین کرده باشیم. در زیر تابها از تشک استفاده می کنیم. به یاد داشته باشیم که کودک نابینا از حرکت و نوسان در محیط ناشناخته ترس دارد پس حرکت او را در تاب با حمایت و به آرامی شروع کنیم تا او از این فعالیت دلزده و آزرده نشود و این بازی برایش مفرح و شاد باشد.
منچ نابینایی:
بازی با منچ برای کودکان بسیار لذت بخش است. منچهای نابینایی نیز جهت استفاده افراد نابینا وجود دارد. این بازی به دلیل قوانین ساده ای که دارد آموزش بسیار ساده ای نیز دارد و ما می توانیم آنرا به کودکان نابینا یاد بدهیم.
یویو:
بازی با یویو فواید زیادی برای کودکان نابینا دارد. ما در این بازی علاوه بر بالا بردن هماهنگی در عضلات ریز انگشتان کودک نابینا حرکات ظریف را نیز یه او یاد می دهیم تا او با حرکات آرام و حساب شده از عضلات کل دستش استفاده نماید. بعد از آموزش کامل به کودک نابینا و لمس حرکت بازی از او می خواهیم این کار را با دست دیگرش نیز انجام دهد تا از عضلات هر دو دستش با دقت استفاده نماید. بعضی از یویوها در هنگام حرکت آهنگ نیز می زنند. استفاده از این نوع یویوها برای کودکان نابینا می تواند لذت بخش تر باشد.
لی لی کردن(بر روی خطوط برجسته):
برای این که کودک نابینا از خطوط لی لی آگاه شود ما این خطوط را به صورت برجسته در کف حیاط درست می کنیم و یا میتوان با نوار چسب و نخ در سالن درست کرد. چون قبلا به کودکان به روی یک پا بودن و حرکت کردن (لی لی کردن) را آموزش داده ایم از او می خواهیم تا اول با خطوط لی لی آشنا شود و بعد شروع به بازی کند. (برجستگی خطوط در زیر پا باید به اندازه ای باشد که برجستگی آن در زیر پا با کفش احساس شود ولی مانع پرش نشود).
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]