تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834866939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگذاريد نوزادتان عقب مانده شود


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کم.کاري مادرزادي تيروييد





قدم نورسيده مبارک! نوزادتان بعد از 9 ماه دعا و مراقبت به دنيا آمده است. چه آزمايشي برايش انجام داده.ايد؟ آيا مي.دانيد در کشورهاي توسعه.يافته، براي تشخيص حدود 23 بيماري، در همان دوران نوزادي، آزمايش.هاي بيماريابي يا غربالگري انجام مي.دهند؟
يکي از مهم.ترين بيماري.هايي که ممکن است عامل عقب.ماندگي شود، کم.کاري غده تيروييد است که براي نوزادان انجام مي.گيرد و با تشخيص زودهنگام و درمان اين بيماري مي.توان از بروز عوارض خطرناک آن جلوگيري کرد.
در اين باره دکتر اکبر کوشان.فر، متخصص کودکان توضيح مي دهند:
کم.کاري مادرزادي تيروييد شايع.ترين علت قابل پيشگيري عقب.ماندگي ذهني نوزادان است. در زماني که عقب.ماندگي ظاهر مي.شود، درمان بي.فايده است، اما در موقع تولد به راحتي با يک آزمايش ساده از روز سوم تا پنجم بعد از تولد قابل شناسايي است و با درمان سريع مي.توان از بروز اين معضل پيشگيري نمود و هر گونه تاخير در درمان آن، از ضريب هوشي و سلامتي نوزادان خواهد کاست.
علت بيماري چيست؟

هرگاه به دليلي غده تيروييد نوزاد قادر به توليد هورمون تيروييد (تيروکسين) به اندازه کافي نباشد يا هورمون تيروييد در بدن به درستي فعاليت نکند، کم.کاري تيروييد اتفاق مي.افتد. هورمون تيروييد يکي از هورمون.هاي مهم در رشد و تکامل نوزاد است و کمبود اين هورمون عوارضي مانند عقب.ماندگي ذهني، کوتاهي قد ، ناشنوايي ، اختلال گفتار و بعضي از بيماري.هاي مغزي و عصبي را به دنبال دارد.
با انجام يک آزمايش ساده در فاصله روزهاي 3 تا 5 بعد از تولد مي.توان به وجود کم.کاري مادرزادي تيروييد پي برد.
اين آزمايش با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پاي نوزاد انجام مي.شود. اين نمونه.گيري ساده، بي.خطر و به حدي کم درد است که گاه حتي نوزاد از خواب بيدار نمي.شود.
نتيجه اين آزمايش 48 ساعت بعد مشخص شده و در صورت وجود کم.کاري مادرزادي تيروييد در نوزاد، بلافاصله اقدامات درماني شروع مي.شود. لذا خواهشمند است روز سوم بعد از تولد فرزندتان، به نزديک.ترين مرکز بهداشتي درماني محل زندگي خود مراجعه نماييد.
زمان در جلوگيري از عقب.ماندگي ذهني نوزادان مبتلا به کم.کاري مادرزادي تيروييد، از طلا با ارزش.تر است.

کم.کاري مادرزادي تيروييد




به مواردي از کم.کاري تيروييد (هيپوتيروئيدي) گفته مي.شود که قبل از تولد و يا در زمان تولد وجود داشته باشد. هورمون.هاي تيروييد نقش عمده.اي را در رشد و تکامل تمام اعضاي بدن به خصوص سيستم عصبي مرکزي هر فرد به عهده دارند. اين نقش از هفته 11جنيني آغاز شده و تا آخر دوران رشد و بلوغ جسمي و رواني فرد ادامه مي.يابد.
در دوران جنيني اگر غده تيروييد بنا به هر دليلي تشکيل نشود، مقدار اندکي هورمون تيروکسين از مادر به جنين منتقل مي.شود که ممکن است براي رشد جسمي و عصبي جنين کفايت کند، اما در دوران بعد از تولد در صورت ادامه وضعيت فوق و عدم درمان سريع و به موقع، فقدان و يا کمبود هورمون تيروييد، تاثير شديدي روي رشد سلول.هاي عصبي و ارتباط.هاي بين سلول.هاي عصبي مي.گذارد.
هيپوتيروييدي نوزادان

هيپوتيروئيدي نوزادان، بيماري.اي است که در حدود 5 درصد موارد، در روز.هاي اول بعد از تولد داراي علايم و نشانه است. اين علايم معمولاً کم و غيراختصاصي هستند. معمولاً بيماري در روز.هاي اول بعد از تولد به ندرت تشخيص داده مي.شود، به طوري که تنها 10 درصد نوزادان بيمار در ماه اول زندگي شناسايي مي.شوند، بنابراين نوزاد مبتلا تشخيص داده نمي.شود و به علت اين کم.کاري غده تيروييد، دچار عقب.ماندگي جسمي و ذهني خواهد شد و به مرور علايم تاخير در رشد عقلي کودک به صورت تأخير در گردن گرفتن نوزاد، کاهش فعاليت، خواب آلودگي و … خود را نشان خواهد داد.
در حال حاضر تقريباً تمامي کشور.هاي صنعتي جهان، برنامه غربالگري نوزادان را به طور اجباري انجام مي دهند.
کم.کاري مادرزادي تيروييد يکي از علل مهم و قابل پيشگيري عقب.افتادگي ذهني در نوزادان است که در صورت تشخيص و درمان به موقع، از عوارض بيماري پيشگيري به عمل مي.آيد. ميزان بروز هيپوتيروييدي نوزادي در دنيا، 1 در هر 3000 تا 4000تولد زنده است و در مطالعات انجام شده در ايران اين نسبت، 1 به 1000 است. نسبت سود هزينه غربالگري کم.کاري مادرزادي تيروييد در کشورهاي توسعه يافته در مقايسه با عدم انجام آن 10 به 1 است. اين نسبت در کشورهاي در حال توسعه از 7 تا 11 به 1 متفاوت بوده است.
اجراي برنامه غربالگري کم.کاري مادرزادي تيروييد نوزادان در استان گيلان در سال.هاي 85 و 86 علاوه بر شناسايي 50 بيمار که به اندازه جمعيت يک آسايشگاه نگهداري از کودکان عقب مانده است، باعث جلوگيري از هزينه.هاي احتمالي و پيشگيري از مشکلات روحي و رواني خانواده.هاي اين نوزادان گرديد.
برنامه كم كاري مادرزادي تيروييد نوزادان در حال حاضر در همه استان.هاي كشور و براي تمامي نوزادان زنده به دنيا آمده ارايه مي.شود كه با گذشت سه سال از اجراي اين برنامه، بيش از يك ميليون و 600 هزار نوزاد غربالگري شده و 3 هزار و 990 بيمار شناسايي و تحت درمان قرار گرفته.اند.
همچنين برنامه كنترل بيماري فنيل كتون اوري يا پي.کي.يو (يك بيماري ارثي است كه از پدر و مادر به فرزند منتقل مي‏شود و به علت كمبود نوعي آنزيم در كبد نوزاد به‏ وجود مي‏آيد. نوزاد مبتلا به علت كمبود اين آنزيم، قادر به هضم فنيل.آلانين نيست) از سال 85 با سه استراتژي ساماندهي خدمات باليني بيماران در سراسر كشور، پيشگيري از طريق مشاوره ژنتيكي براي تمامي بيماران و خانواده.هايشان و بالاخره غربالگري نوزادان از نظر پي.کي.يو در استان.هاي تهران، فارس و مازندران آغاز شد. در اين برنامه با شناسايي نوزادان مبتلا به فنيل كتون اوري از عقب.ماندگي ذهني و جسمي بعدي بيماران پيشگيري مي.شود كه تا كنون نزديك به هزار بيمار شناسايي و تحت درمان قرار گرفته.اند.
هفته نامه سلامت






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن