واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "نقشهي راه" وزيران خارجهي اتحاديهي اروپا براي رييسجمهور جديد آمريكا
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
وزراي امور خارجهي اتحاديهي اروپا در نامهاي به رييسجمهور جديد آمريكا درخواستهايشان را مبني بر ايجاد جهان چند قطبي و مشاركت متوازن در جهان با توجه به نقش رو به رشد اين اتحاديه در رويارويي با بحرانها خواستار شدند.
به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشتهي روزنامهي السفير -چاپ لبنان- وزراي امور خارجهي اتحاديهي اروپا در نشستي غير رسمي كه پيش از انتخابات رياست جمهوري آمريكا برگزار شد، در نامهاي شش صفحهاي درخواستهاي خود را از رييسجمهور آيندهي آمريكا مطرح كردند.
با توجه به مسايل مربوط به هشت سال سياستهاي جورج بوش رييسجمهور آمريكا و با توجه به حضور بوش در كاخ سفيد تا ماه ژانويه، اين نامه به صورت سربسته باقي مانده است.
قرار است نامهي مذكور در صورت پيروزي باراك اوباما نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا به وي ابلاغ شود.
اين نامه شامل درخواستهاي اروپا مبني بر تعيين سياستهاي آمريكا بر اساس مشورت و هماهنگي با اروپاييها در خصوص منافع مشترك دو طرف است.
در خصوص خاورميانه نيز اروپاييها معتقدند كه رييسجمهور جديد آمريكا نبايد تمام توجهش را تنها به ادامهي روند مربوط به كنفرانس آناپوليس جهت تحقق صلح بين فلسطين و اسراييل منحصر كند، بلكه بايد در سياستهاي آمريكا در قبال صلح سوريه و اسراييل و همچنين موضعگيري اين كشور در برابر ايران با تغيير و پيشرفت رو به رو شود، زيرا آنها نميخواهند كه تجربهي گذشتهشان با بوسني تكرار شود و در روند صلح اتلاف وقت شود.
كشورهاي اروپايي در عين حال از دولت آيندهي آمريكا ميخواهند كه بحران اعراب و اسراييل را در اولويت برنامههايش قرار دهد؛ در حالي كه اتحاديهي اروپا نيز نقش مفيدي را در اين خصوص ايفا خواهد كرد.
اروپاييها همچنين از دولت آيندهي آمريكا ميخواهند كه گزينهي نظامي را به عنوان تنها گزينه براي حل بحران افغانستان در نظر نگيرد، بلكه به افقهاي سياسي جهت حل بحران اين كشور نيز توجه داشته باشد.
در خصوص روابط با سوريه نيز كشورهاي اروپايي از آمريكا ميخواهند كه در راستاي بازگشت روسيه به اروپا به عنوان يك بازيگر استراتژيك با گذشت 18 سال از عدم حضور اين كشور تلاش كند.
برنار كوشنه وزير امور خارجهي فرانسه نيز پس از برگزاري نشست وزراي امور خارجهي اتحاديهي اروپا به عنوان رييس دورهاي اين نشست گفت: نامهي مذكور نامهي بسيار مهم است كه پس از انتخابات به رييسجمهور جديد آمريكا ابلاغ خواهد شد.
وي افزود: جهان تغيير كرده است، براي اين ما بايد درك كنيم كه يك كشور بزرگ، بزرگ باقي خواهد ماند اما به تنهايي نميتوان مشكلات جهان را حل كرد.
بنيتا فررو والدنر كميسيونر روابط خارجه اتحاديهي اروپا نيز تاكيد كرد: روابط آمريكا و اروپا بايد با توازن بيشتري همراه باشد.
ديويد ميليبند وزير امور خارجهي انگليس نيز خاطرنشان كرد: اروپا بايد جايگاه كاملش را به دست آورد. مشاركت آن در تمامي تحولات خاورميانه، افغانستان، پاكستان و حتي بحران مالي جهان قوي و آشكار بوده است.
به دنبال تصميم بوش براي اشغال عراق در سال 2003، روابط آمريكا با برخي كشورهاي اروپايي دچار بحران شد. در آن زمان انگليس، اسپانيا، ايتاليا و كشورهاي اروپاي مركزي از تصميم بوش حمايت كردند اما فرانسه و آلمان به شدت با اين اقدام مخالفت كردند. با تغيير دولت در اسپانيا، اين كشور نيز نيروهاي خود را از عراق خارج كرد كه از آن زمان روابط اسپانيا و آمريكا سرد شده است.
غالب نظرسنجيهايي كه در كشورهاي اروپايي انجام شده، نشان ميدهد كه مردم اين قاره، باراك اوباما را به جان مك كين، رقيب جمهوريخواهش ترجيح ميدهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]