واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات مديره بنياد باران: انتخابات آتي بايد صحنه بازي بزرگان شود صحنه سياسي فراروي ايران ظرف يك سال آينده، فوقالعاده پيچيده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: سياسي
عضو هيات مديره بنياد باران گفت: حوزه سياست، حوزه پيچيدهاي است و نميتوان با معادلات تك مجهولي و يا چند مجهولي در آن به نتيجه رسيد.
سيدحسن رسولي در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خراسان- درباره فعاليتهاي بنياد باران و انتخابات رياستجمهوري دوره دهم افزود: بنياد باران قطعا براي مواجه شدن با شرايط بعد از سال 87 برنامه دارد؛ برنامهاي كه اگر خودش امكان و مجالي پيدا كند در صدد تحقق آن خواهد بود، اما اگر به هر دليلي اين امكان فراهم نشود، در اجراي اهداف مندرج در اساسنامه ديدگاههاي خود را مانند انتخابات شوراي سوم و مجلس هشتم براي دولت دهم نيز ارائه خواهد كرد.
وي با بيان اين كه « در بنياد باران مطلقا وارد حوزه رقابتهاي انتخاباتي، سازماندهي مديريت انتخابات و در نهايت كانديدا پروري نخواهيم شد» افزود: اين گونه مسائل را خارج از ظرفيت بنياد باران دنبال ميكنيم؛ چرا كه اساسنامه به ما اين اجازه را نميدهد.
رسولي تصريح كرد: اعضاي بنياد باران عموما به لحاظ سوابق مبارزاتي قبل و بعد از انقلاب، سابقه طولاني دوران دفاع مقدس و مديريت، عناصري برخاسته از درون نظام هستند كه احساس ميكنند نسبت به همه مسائل نظام صلاحيت ورود و اظهار نظر دارند.
وي ادامه داد: كشور را ملك مشاع همه ايرانيان ميدانيم و به طور طبيعي آن مالك مشاعي كه بيشتر سرزمين را آبياري كرده است، تعلق خاطر بيشتري به آن خواهد داشت و مديران كشور ظرف 30 سال گذشته صرف نظر از ارزيابي عملكرد، بهترين سالهاي عمر خود را صرف خدمت به كشور و مردم كردهاند.
استاندار سابق خراسان رضوي در بخش ديگر سخنانش گفت: اين كه برخي رسانهها بيشتر به اختلافات دروني اصلاحطلبان ميپردازند، به اين معنا نيست كه جناح مقابل اختلاف ندارد؛ چرا كه به عنوان مثال در انتخابات دوره نهم رياستجمهوري، در اردوگاه اصولگرايان منهاي يكي از كانديداها، هيچ كدام به نفع ديگري كنارهگيري نكرد.
رسولي همچنين با بيان اين كه « ايجاد انسجام در جامعه سياسي ايران بنا به دلايلي كار سادهاي نيست» اظهار كرد: چرا كه اصلاحطلبان نيز چند كانديدا داشتند، اما تقريبا از منظر كارشناسي براي همه روشن بود هر كسي كه رقيب آقاي هاشمي شود، برنده انتخابات است؛ چون برنامه، محوريت ندارد و اشخاص تعيينكننده ميشوند.
وي ادامه داد: ظرفيت معرفتي و شناخت جامعه نسبت به آقاي هاشمي اشباع شده بود؛ يعني به اندازهاي كه وي هر چه بيشتر تبليغات ميكرد، آرايش كاهش پيدا ميكرد، چرا كه قطعا با وجود روحيه تنوعطلبانه و ماجراجويانه مردم ايران، يك چهره جديد با ادبيات و گفتمان جديد بيشتر سازگار بود.
وي در ادامه با اشاره به اين كه « كناركشيدن اصلاحطلبان از فضاي سياسي و انتخابات، مردن سياسي است» گفت: ممكن است مانند انتخابات مجلس، حذف شويم، اما خودمان اهل خودكشي نيستيم. حذف را ميپذيريم، چون يك مرحله از مبارزه سياسي است، ولي اين كه خودمان بميريم تا رقيب با خودش به رقابت بپردازد، اين گونه نيست.
رسولي ادامه داد: آمادگي داريم كمك كنيم بازي كشور به بازي بزرگان تبديل شود؛ يعني مجمع روحانيون و جامعه روحانيت، بيايند وارد صحنه شوند و اولين نفرات خود را وارد عرصه كنند.
وي افزود: اگراين بازي، به بازي بزرگان تبديل شود حاصل آن هر چه شود در جهت حفظ منافع ملي است؛ چرا كه اين دو مجموعه در انقلاب ريشه دارند. اين كه روز اول پيروزي آقاي خاتمي، رقيب به او تبريك ميگويد، حاصل بازي بزرگان است و در شرايط فعلي نيز بايد اين دو مجموعه با يكديگر به طور جدي رقابت كنند و حاصل اين رقابت باعث ميشود سهم گروه خاموش كاهش پيدا كند و درعرصه انتخابات پويايي و رونق ايجاد شود؛ بنابراين وقتي بازي غيربازي بزرگان باشد، قواره روز به روز كوچكترميشود و كوچكترها با يكديگراختلاف پيدا ميكنند و سر مسائل جزئي، كشور به هم ميريزد.
استاندارسابق خراسان رضوي با بيان اين كه جامعه سياسي ايران فاقد سازمان سياسي است، ادامه داد: در جوامعي كه تحزب، سابقه ريشهدارتري دارد، رسيدن به يك كانديداي واحد آسانتر است، چون ساز و كار مشخصي دارد، البته ما يكي از ويژگيهاي آن جوامع را كه سياسي بودن مردم است داريم و در عرصهاي مانند انتخابات مردم بسيارهوشمندانه رفتار ميكنند و از محاسبات تحليلگران نيز جلوتر هستند، ولي فاقد سازمان سياسي هستيم؛ بنابراين يكي از دلايلي كه موجب ميشود امروز رسيدن به كانديداي واحد مهمترين دغدغه اصلاحطلبان باشد، اين مساله است و كار دشواري است.
رسولي افزود: درصدد هستيم به يك كانديداي واحد برسيم و شخصا فكر ميكنم اين كانديداي واحد آقاي خاتمي است و منهاي آقاي خاتمي، كار براي ما دشوار ميشود.
معاون مديرعامل بنياد باران تصريح كرد: به عنوان يك عنصر اصلاحطلب از جامعه اصلاحطلبان معتقدم جريان اصولگرا و اصلاحطلب اگر بخواهند صحنه را به صحنه بازي بزرگان تبديل كنند، بايد نفرات اول خود را به ميدان رقابت بياورند و با تيم جوانان نميشود وارد يك جدال جدي شد.
وي همچنين با بيان اين كه « با توجه به چالشهايي كه در داخل كشور وجود دارد، احساس ميشود با نوعي ساختارستيزي مخرب مواجه هستيم» افزود: آثار مشهود اين قضيه در گراني و تورم ديده ميشود، ما به عنوان مجموعه اصلاحطلبان، بايد خاتمي را متقاعد كنيم كه مجددا در صحنه انتخابات به عنوان نامزد اصلاحطلبان ايران ورود پيدا كند.
رسولي ادامه داد: بنابراين اگر ميگوييم خاتمي دوباره رييسجمهور شود، ميدانيم مكافات آن بسيار بيشتر از مرحله اول است، ولي او ميتواند هم به اصلاحطلبان انسجام دهد و هم براي ساماندهي اوضاع آشفته داخل و خارج موثر باشد.
وي با تاكيد بر اين كه خاتمي معجزه نميكند، گفت: اگر او رييسجمهور هم شود، شايد 10 سال ديگر به شرايط مهر سال 84 برسيم؛ چرا كه سامان دادن امور زمان ميبرد و با توجه به اوضاع خطير ايران، بايد تلاش كرد جريانهاي اصيل به صحنه ورود پيدا كنند و دو جريان اصيل درون نظام كه برآمده از منشور برادري سال 67 امام (ره) هستند، ميتوانند با بزرگان خود وارد بازي شوند و بازي را به يك بازي جدي تبديل كنند.
وي درباره انتقادهاي واردشده برخي درباره حضور خاتمي در صحنه انتخابات آتي و اين كه در صورت عدم ورود وي چه استراتژي براي جايگزيني اتخاذ شده است، گفت: خاتمي را بت نميكنيم و مقدس نميپنداريم، زيرا امور سياسي نسبي است و ما بر خلاف برخي دوستان، سياست را امري آسماني نميدانيم.
رسولي افزود: نقدها وجود داشته، دارد و تمامشدني هم نيست، اما اگرميگوييم خاتمي، ميدانيم كه او همان خاتمي گذشته است و بعضي از دوستان برخي از خصوصيات او را بر نميتابند، اما قرار نيست او در سن 62 سالگي تغيير كند؛ همچنين مسائل و مشكلات فراروي حضور خاتمي نيز بسيار است و از اين لحاظ كمبودي وجود ندارد و بعد از انتخابات هم اگر او راي بياورد، دوباره همان داستانها ادامه دارد، يعني اگر امروز " دوستي با مردم اسرائيل توصيه ميشود" آن زمان عدهاي اطلاعيه خواهند داد كه حتي صحبت از مذاكره با آمريكا جرم است، اما اين كه اميدواريم خاتمي بپذيرد و به صحنه انتخابات بيايد، با پذيرش همه اين ملاحظات است.
اين فعال سياسي تصريح كرد: خاتمي از دو منظر ميتواند به فضاي فرارو ورود پيدا كند، عدهاي ميگويند خاتمي و عدهاي ميگويند غيرخاتمي، بالاخره او بايد تصميم بگيرد كه اين تصميم ميتواند هم از منظر فردي و هم از منظر جايگاه رسالت ملي و تاريخي باشد؛ به معناي آن چه امروز از سيماي داخل و خارج ايران در عرصه جهاني مشاهده ميشود و اقتضائات حفظ منافع ايران در چنين شرايطي و ميزان سهمي كه خاتمي در اين زمينه دارد را بيان ميكند.
وي يادآورشد: آمدن خاتمي از منظر شخصي جز هزينه به معناي عام كلمه و ايجاد گرفتاري شخصي براي او چيزي ندارد، ولي از منظر ملي و تاريخي به اين معنا كه اگر آمدن خاتمي يا چهرهاي معقولتر از جناح راست كه بتواند نابساماني موجود را بهبود بخشد و آن فرد نيايد، پاسخ ملي آن چيست و نسل فعلي و آينده ايران چه قضاوتي خواهند داشت؛ بنابراين، تصميمگيري بسيار دشوار است و همين دشواري، دغدغه خاطر خاتمي است.
استاندار سابق خراسان رضوي تصريح كرد: صحنه سياسي فراروي ايران ظرف يك سال آينده صحنه فوقالعاده پيچيدهاي است و به همين دليل رايزنيها در بالاترين سطح صورت ميگيرد، كار دشواري است و به همين دليل اميدواريم خاتمي بيايد و اميدواريم جريان راست نيز با كانديداي واحد وارد انتخابات شود.
وي درباره اين كه در صورت كانديدانشدن خاتمي، اصلاحطلبان چه برنامهاي خواهند داشت، گفت: كمبود كانديدا نداريم، اما اين براي ما بدترين شرايط است و اگر خاتمي نباشد بايد استراتژي ديگري اتخاذ كرد.
رسولي افزود: بنا نيست براي تمرين وارد انتخابات شويم، ممكن است در انتخابات ببازيم، ولي وارد بازي كه قرار باشد بازيچه شويم نخواهيم شد؛ ولي درباره اين كه چه خواهد شد بايد صبر كرد و ديد.
وي همچنين درباره آنچه اعلام زودهنگام كانديداتوري محمدرضا عارف خوانده شد، گفت: خوشبختانه مسائل ايران خيلي شفاف است و با ذرهاي كنكاش ميشود آن را فهميد، خود همين موضوعي كه خاتمي ميآيد يا نميآيد، امروز به موضوعي محوري تبديل شده است، در همه جا مطرح ميشود و در محافل سياسي اين مسئله، موضوع روز شده است.
رسولي ادامه داد: آقاي عارف ميگفت اگر خاتمي بيايد، همه كنار ميرويم و همه اين مجموعه در اختيار آقاي خاتمي است و اگر نيايد، اصلاحطلبان روي هر فردي كه به اجماع برسند، به نفع او كنار ميرويم.
وي همچنين درباره اين كه آيا با ورود اصلاحطلبان به عرصه انتخابات آتي شعارها و برنامههاي آنها تغيير ميكند، افزود: مباني تغيير نميكند، اين كه در حوزه عملياتي و اجرايي عين همان شعارهاي گذشته داده خواهد شد، قطعا يك جريان سياسي هوشمند اين گونه عمل نخواهند كرد، ولي با هويت اصلاحطلبانه خود وارد صحنه انتخابات خواهيم شد و شعارهايمان برخاسته از همان هويت اصيل اصلاحطلبانه است.
وي در پايان درباره مساله هستهاي هم اظهاركرد: مساله هستهاي، مسالهاي فراتر از مناقشات داخلي و جناحي است و همه نيروهاي دلسوز كشور معتقد به دفاع از دستيابي ايران به دانش هستهاي هستند، چرا كه اين مساله يك مساله ملي است و در بالاترين سطح مديريت ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]