تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824993092




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«علي معلم دامغاني» در مراسم رونمايي كتاب «ابن سينا و تمثيل‌هاي عرفاني»:حكماي اشراقي همان شاعرانند و شاعران همان حكماي اشراقي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «علي معلم دامغاني» در مراسم رونمايي كتاب «ابن سينا و تمثيل‌هاي عرفاني»:حكماي اشراقي همان شاعرانند و شاعران همان حكماي اشراقي
گروه ادب: شعر بنيادش خيال آدمي‌است و همين خيال موجب اشراق مي‌شود و مي‌توان گفت حكماي اشراقي همان شاعرانند و شاعران همان حكماي اشراقي هستند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، كتاب «ابن سينا و تمثيل‌هاي عرفاني» نوشته «هانري كوربن» با ترجمه «ان‌شاءالله رحمتي» شب گذشته 13 آبان در سراي اهل قلم رونمايي و مورد نقد و بررسي قرار گرفت.

«علي معلم دامغاني» شاعر و پژوهشگر در اين نشست در سخناني گفت: خيال موجب اشراق و به وجود آمدن مفاهيمي چون فرشته و دين مي‌شود و به همين دليل مي‌توان گفت حكماي اشراقي همان شاعرانند و شاعران همان حكماي اشراقي هستند.

او ادامه داد: از اهالي شعر خواسته‌ام كه اين كتاب را بخوانند تا اين حقيقت برايشان مسجل شود كه حكيمان ما نسبت به طبقه شعرا حتي به اندازه يونانيان نيز لطف نورزيده‌اند. اين در حالي است كه سقراط و ديگر متفكران يونان باستان شعر را ناشي از قبض و بسطي بي‌ارزش در وجود شاعران ديده‌اند.

در ادامه «كامران فاني» در ابتداي اين نشست گفت: مترجم در اين كتاب به سه نكته مهم درباره كتاب «ابن سينا و تمثيل‌هاي عرفاني» به درستي درباره رويكرد «هانري كربن» اشاره كرده‌است؛ نخست آن‌كه او در اين كتاب نشان داده كه ابن سينا تنها فيلسوفي مشايي نبوده، بلكه او فيلسوفي اشراقي نيز هست. دوم آن‌كه ابن سينا براي دنياي امروز پيامي تازه دارد و ديگر آن‌كه كربن در اين كتاب دغدغه‌اي شخصي داشته و به‌عنوان يك پروتستان به‌دنبال نقد اعتقاد كاتوليك‌ها بوده كه معتقدند ميان انسان و خدا واسطه‌اي بايد وجود داشته باشد و از آن به فرشته‌شناسي ياد مي‌كنند.

او افزود: غرب، معنويت را از دست داده و بيشتر به طرف عرفي شدن مي‌رود و همين لزوم نگارش تاريخ انديشه معنويت را بيشتر مطرح مي‌كند. بين انسان و خدا يا ناسوت و لاهوت مرتبه‌اي و پلي وجود دارد كه همان عالم مثال يا خيال است و اين عالم، عالم خلاقيت و فرشتگان است.

فاني ادامه داد: در فلسفه اسلامي بيشتر به هستي‌شناسي پرداخته مي‌شود. غربي‌ها اعتقاد دارند كه امر كلي مستقيم از سمت خدا مي‌آيد، ولي اشراقيون به هردوي اين موضوع معتقدند و از همين‌جاست كه تفاوت فلسفه غرب و شرق ايجاد مي‌شود.

سپس «ان‌شاء‌الله رحمتي»، مترجم اين كتاب نيز در سخناني بيان كرد: يكي از ويژگي‌هاي مهم كوربن آن است كه قصد دارد باب سنت‌هاي ناب فلسفه شرقي و ايراني را به روي دنياي امروز باز كند و اين مسأله به‌ويژه در كتاب «ابن سينا و تمثيل‌هاي عرفاني» ديده مي‌شود.

او افزود: اعتقاد كربن بر اين است كه ابن سينا هنوز حرفي براي گفتن در دنياي امروز دارد و كربن به‌عنوان يك انسان امروزين كه تشنه معنويت است در معرفي گنجينه حكمت اسلامي به ديگران بسيار حريص است.

رحمتي در پايان گفت: اعتقاد كربن بر اين است كه شرح محدودكننده آثار حكمت اسلامي و ابن سينا تنزيل آن است و او با همين رمزهاي حكمت اسلامي كيمياگري مي‌كند و به تصعيد آن‌ها اعتقاد دارد تا هر كس از طريق تاويل، پيام خود را از اين رمزها دريافت كند.
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن