واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سینمای ما- حجت.الاسلام و المسلمین نوذری در ارزیابی.اش از سریال «فاصله.ها»، ضمن اشاره به نقاط قوت این سریال معتقد است برخی رفتارها در این سریال با شرع و عرف همخوانی ندارد. رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه اظهار داشت: «شاید نشان دادن اثرات مفید مطلع بودن خانواده.ها از ارتباط دختر و پسر.ها در این مجموعه به خوبی نشان داده شده باشد، اما از سوی دیگر رابطه. حاج محسن که فردی با سابقه حضور در جبهه.ها است و از آغاز هم به عنوان فردی متدین نشان داده شده است، با نامزد سابق.اش و این که به.راحتی در پارکی نشسته و در ملأ عام بستنی بخورند، چهره خوبی نداشته و چنین رفتارهایی به هیچ وجه با دیدگاه اسلامی و عرف سازگاری ندارد.»
نوذری در مورد تحلیل اعمال نقش دختر سریال و هم کلام شدنش با بسیاری از مردان غریبه ابراز داشت: «اگر در پایان سریال از او چهره مثبتی نشان داده شود، نقطه.ای بسیار منفی در این سریال خواهد بود، چرا که کارگردان تمامی رفتار خلاف شرع این دختر را به بهانه مشکل مالی و یا بی سرپرستی توجیه کرده است.»
به اعتقاد وی، استدلال.های مطرح شده همچون استدلال.های عموی سعید و پرداختن به مسائلی که خانواده.ها با آنها درگیر هستند از نکات قوت این سریال است. این کارشناس حوزوی همچنین تصریح کرد: «در بعضی از بخش.های این سریال، زمانی که می.خواهد پیام مثبتی را -که غالبا از زبان عموی سعید مطرح می.شود- به مخاطبان منتقل کند، خیلی سریع از آنها عبور می.کند در حالی.که باید در چنین زمینه.هایی بیش از این کار می.شد.»
وی خاطرنشان کرد: «همچنین در مواردی چون مشاوره عموی سعید به سعید، اگر حالت غیر مستقیم به خود می.گرفت و یا اینکه اشکالات دیگر نیز رفع می.شد، می.توانست مجموعه موفق.تری باشد.»
رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه در ادامه این سریال را به دلیل جسارت ورود به مسائلی که تا کنون مجموعه.ای در سیمای جمهوری اسلامی به آن.ها نپرداخته مجموعه.ای قابل تقدیر و ستایش عنوان کرد.
سریال "فاصله.ها" نوشته مسعود بهبهانی.نیا، که در 50 قسمت 35 دقیقه.ای تهیه شده، چندی است از شبکه سه سیما در حال پخش است. این سریال با بازی، دانیال حکیمی، شاهرخ استخری، مریم کاویانی، روشنک گرامی، رضا توکلی، حمید شریف.زاده، و... یکی از پر بیننده.ترین سریال.های تلویزیون است.
داستان این سریال در خانواده دو برادر و یک خواهر اتفاق می.افتد. خانواده برادرها در تضاد کامل با یکدیگر هستند، یکی خانواده.ای کاملاً از هم گسسته و دیگر خانواده.ای به هم پیوسته و استوار بر مبانی دینی.
خانواده رضا کریمی، خانواده.ای کاملاً همبسته است که تمام مسائل و مشکلات اعضای خانواده در آن بررسی و حل می.شود. در مقابل، خانواده محسن یک خانواده از هم گسسته است که فرزند بی اعتنا به نظرات پدر و بدون مشورت با او درس و دانشگاه را رها کرده، برای خود شغلی پیدا می.کند که منجر به آشنایی با یک دختر و دوستی با او می.شود.در این خانواده، رابطه دختر و پسر به صورت مخفیانه صورت می.گیرد و حتی در دیالوگ.هایی که دو شخصیت سعید و بیتا در رستوران با هم دارند، موضوع بی اهمیت نشان دادن خانواده از زبان بیتا بیان می.شود، درحالی که در خانواده رضا، این موضوع برعکس است و دختر خانواده نامه پسری را که از او خواستگاری کرده و قبلا با پدر او نیز گفتگو کرده است در حضور پدر و مادر می.خواند و از آنها درباره ازدواج نظرخواهی می.کند.
اگر خوشبینانه نگاه .کنیم، به نظر می.رسد این سریال قصد دارد دو نوع متفاوت ارتباط برقرار کردن با جنس مخالف را نشان دهد که یکی به صورت مخفیانه و به منظور دوستی انجام می.شود و دیگری به صورت آشکار و با آگاهی خانواده و در قالب خواستگاری، کارگردان هم در نهایت قصد دارد اولی را رد و دومی را تأیید کند. اینکه کدام یک از این دو نوع رابطه درست و کدام غلط، موضوعی است که اگر کارگردان نتواند آن را به خوبی مدیریت کند، در نهایت مخاطب را دچار سردرگمی خواهد کرد که تا اینجا چنین نابهنجاری در آن کاملا مشهود است.
البته نباید فراموش کرد مخاطبی که در هر قسمت شاهد انحطاط اخلاقی شخصیت.هاست و روابط مخفیانه دختر و پسر را در قالب دعوت به رستوران و دیالوگ.های احساسی دیده است، دیگر نمی.تواند در یک قسمت و به صورت سرهم بندی شده نتیجه گیری مورد علاقه نویسنده را بپذیرد.
امیدواریم کارگردان این سریال این نکته را مدنظر داشته باشد که برای نتیجه گیری درست از یک سریال 50 قسمتی نیاز به صرف وقتِ بیشتر از یکی دوقسمت پایانی است.
نکته دیگر در این سریال، سخت.گیریهایی است که به افراد مذهبی نسبت داده می.شود. این افراد را در این مجموعه، انسان.هایی لجوج، سخت.گیر، بدخلق و دگم می.بینیم. اصرار محسن به پسرش که تازه تکلیف شده برای اقامه نماز جماعت بدون در نظر گرفتن امکان سرخوردگی او، اصرار بیش از اندازه خواهر محسن برای ازدواج مجدد برادرش، تدکرات پی درپی نیما به سعید در زمینه اعتقادات یا حتی رفتار شخصی او، از جمله مواردی است که گاه بعضی افراد مذهبی را در چشم مخاطب، افرادی بی.منطق و خودبین معرفی می.کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]