واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقشه جامع علمي كشور تدوين شد
سرويس فرهنگي - كار تدوين نقشه جامع علمي كشور به پايان رسيد و تا چند روز آينده به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه ميشود.
اين مطلب را دكتر صادق واعظزاده معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري در جمع خبرنگاران عنوان كرد و افزود: نقشه جامع علمي كشور با مباني نظري، اهداف و ارزشهاي حاكم بر آن آغاز ميشود و ديدگاه جديدي مبتني بر تعاليم اسلامي در آن ارائه شده است.
وي افزود: در اين نقشه معرفت بشر داراي منشا الهي دانسته شده و به همه منابع معرفت ديني مانند معرفت ناشي از تجربه، عقل، شهود و مبتني بر وحي توجه شده است.
رئيس شوراي تخصصي تدوين نقشه جامع علمي كشور در ادامه تصريح كرد: در اين مباني جهت درست علم بسيار حائز اهميت است و تنها پيشرفت علم مطرح نيست بلكه در چه جهتي پيشرفت كند و به كاري بيايد مهم است.
وي با اشاره به اينكه در اين نقشه علمآموزي، كسب حكمت و تزكيه مدنظر است، اظهار داشت: تعامل و ارتباط علمي بينالمللي بسيار گسترده در جهت منافع ملي در نقشه مورد تاكيد قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه رعايت اخلاق حرفهاي كه امروز مورد نياز ماست در نقشه مورد تاكيد قرار گرفته، تصريح كرد: ترويج آزادانديشي و نقدپذيري از موارد مورد توجه در نقشه است.
وي گفت: از مباني نظري و ارزشي نقشه تاكيد بر حداكثر سلامت فرد و جامعه به معناي وسيع مدنظر است و عدالت در توزيع منابع پژوهشي و فرصتهاي آموزشي يكي از هدفهاي نقشه جامع علمي كشور به شمار ميرود.
دكتر واعظزاده با توجه به نشر گسترده دانش همراه با احترام به مالكيت معنوي در نقشه مورد توجه است، گفت: تقويت مخاطرهجويي در تلاشهاي علم و فناوري به عنوان يكي از ارزشها در نقشه ذكر شده است.
وي گفت: در نقشه تاكيد شده است در تحولات سياسي و اجتماعي بايد جايگاه نخبگان و دانشمندان محفوظ بماند و در عرصههاي مختلف علمي با تاكيد بر علوم انساني و پايه بايد تعادل ايجاد شود.
وي با اشاره به چشمانداز نقشه جامع علمي كشور گفت: براساس اين چشمانداز، آيندهاي كه پيش روي ما خواهد بود از جهت علمي و فناوري تثبيت و ارتقاء معارف علوم و معارف ديني است. همچنين بالاترين سطح سلامت در منطقه تامين سرمايه انساني دانشآموخته و متخصص در همه رشتههاي موردنياز كشور از جمله چشماندازهاست.وي گفت: حضور بيش از 20 درصد دانشجويان تحصيلات تكميلي ساير كشورها در دانشگاههاي بزرگ كشور ايجاد حوزههاي متعدد علمي جديد براي نخستين بار در دنيا در ايران و رسيدن به سهم صنعت و خدمات پيشرفته به بيش از نيمي از توليد ناخالص داخلي و نيز نقشآفريني صنايع و فناوريهاي نوين در بيش از يك پنجم صنعت كشور از جمله چشماندازهاي پيشبيني شده در نقشه جامع علمي كشور است.دكتر واعظزاده گفت: توسعه علمي، توسعه فناوري، توليد ثروت، ايجاد رفاه و سعادت براي مردم از اهداف تدوين نقشه جامع علمي كشور است.دكتر واعظزاده گفت: براي تحقق اين هدفها شاخصهايي معين شده است كه رسيدن درصد پوشش تحصيلي كشور در آموزش عمومي به 100 درصد، دوره متوسطه به 95 درصد، آموزش عالي به جمعيت 18 تا 24 سال كشور به 60 درصد است.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]