واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حجاب پوشاندن داشتههاي ارزشمند زن و مرد است و اين چيزي جز موهبت الهي نميتواند باشد و سزاوار است كه به شكرانه وجودي آن موهبت خدادادي، حريم آن حفظ شود و حرير زيباي عفت بر آن پوشانده شود.
پوشش نشانه حجب و حياء و امري فطري و در ذات انسانها نهفته و هر قلب سليمي بر ضرورت وجود و اجتماعي بودن آن گواهي ميدهد.
حجاب مصونيت و مانع از تعرض حراميان و نفوذ شيطان و طغيان شهوات است و اين رسالتي است كه اولياي الهي جهت تبليغ آن جان پاك خود را مخلصانه هديه نمودهاند.
در شرع مقدس اسلام و منابع ديني بالاخص قرآن كريم و روايات اهل بيت عصمت و طهارت (ع) به صورت جدي به موضوع حجاب پرداخته شده و آن را از مسلمات و ضروريات دين برشمردهاند.
در آيات مختلف قرآن كريم صراحتا و به صورت مستقل به تبيين بحث حجاب پرداخته شده است.
در آيات شريفه (30 و 31 سوره نور) به اين مطلب اشاره شده است.
قل للمومنين يغضوا من ابصارهم: اي رسول ما به مردان مومن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشانند و همچنين قل للمومنات يغضضن من ابصارهن: اي پيامبر به زنان بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشانند. وجوب حجاب براي جنس مونث و مذكر، آرامش جسم و آسايش روح و در نتيجه سعادت دنيوي و اخروي را به ارمغان ميآورد.
در يك جمله ميتوان گفت حجاب نشانه عفت و عفت لازمه حجاب است و پاكدامني ثمره آن به شمار ميرود.
حجاب، حفظ حرمت ظاهر انساني و عفت، حفظ باطن روحاني است.
حجاب نه فقط در پوشش اندام، بلكه در رفتار و گويش نيز مورد نظر قرآن كريم است. خداوند متعال در آيه 31 سوره نور ميفرمايد:
و لا يضربن بارجلهن ليعلم ما يخفن من زينتهن: و آنطور پا به زمين نزنند كه خلخال و زيور پنهان پاهايشان معلوم شود.
و در آيه 32 سوره احزاب ميفرمايد: فلا تخضعن بالقول فيطمع الذي في قلبه مرض: پس زنها نازك و نرم با مردان سخن نگوييد مبادا كسي كه دلش بيمار است به طمع افتد.
وضعيت اسفناك حجاب امروز برخي زنان و دختران ايران بزرگ اسلامي در سي و يكمين بهار عزت و افتخار كه به بركت خون شهيدان والا مقام به دست آمده بخصوص در ام القراي جهان اسلام، شهر تهران به هيچ عنوان قابل توجيه و پذيرش و در شان نيست. اين در حالي است كه در دنياي غرب و اروپا زنان و دختران محجبه به وسيله مناديان دروغين حقوق بشر از مراكز آموزشي و... اخراج ميگردند و مورد ظلم و تبعيض ناجوانمردانه قرار ميگيرند اما با وجود اين همه محدوديت، گرايش به پوشش اسلامي، روز به روز از سوي مسلمانان و غير مسلمانان رو به فزوني است. با نگاهي اجمالي به عملكرد مسئولين متولي امر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در سي سال گذشته به خوبي ميتوان دريافت كه نگاه جدي- معقولانه و مدبرانه به مقوله پوشش اسلامي نشده است و برنامهريزي و سياستگذاري در آن مسير به صورت عملياتي انجام نگرفته و هر از چندگاهي با توجه به فرمايشات و اوامر ولايي حضرت امام (رحمه الله عليه) و مقام معظم رهبري (حفظه الله) در مقاطع گوناگون ميتوان برخوردهاي سليقهاي و برنامههاي كوتاه مدتي را از سوي نهادهاي ذيربط مشاهده نمود و به فقدان يك استراتژي مناسب، جامع و راهگشا در مقابله با پديده زشت بدحجابي و بيحجابي پي برد.
عملكرد دولتهاي بعد از انقلاب تاكنون و شعارهاي مطرح شده در فضاي سياسي و مواضع اتخاذ شده رجال سياسي ما تاثير مستقيمي بر رشد اين پديده ناپسند داشته است. در مبحث جداگانهاي بايد عملكرد دولتهاي بعد از انقلاب را در خصوص انجام وظيفه و احساس مسئوليت نسبت به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و اهتمام همه جانبه به آن؛ مورد بررسي و تحليل منصفانه قرار داد اما پرواضح است كه شعار تساهل و تسامح در دوران سياه اصلاحات، آثار زيانبار فردي و اجتماعي بسياري را به دنبال داشته و به تدريج بنيادهاي ارزشي و اخلاقي را در عدهاي سست و متزلزل نمود و زمينههاي انحطاط فرهنگي و معنوي را با گذر از خطوط قرمز اسلام ناب محمدي (ص) فراهم ساخت و تحصن سه روزه علما- طلاب و روحانيون در زمستان 1379 در مسجد اعظم قم در جوار مرقد حضرت فاطمه معصومه (س) نشان از عمق فاجعه بود كه حضور در آن محفل روحاني و به اصطلاح اعتكاف سياسي از بهترين خاطرات اينجانب به شمار ميرود.
اين مطلب مسلم است كه اگر به دغدغههاي رهبر حكيم و فرزانه انقلاب و منويات معظم له در مورد حجاب و نقش سازنده و بيبدليل آن در جامعه اسلامي به نحو احسن جامه عمل پوشانده ميشد به مراتب در اين برهه حساس با مشكلات اساسي و خطر آفرين در جامعه رو به رو نبوديم.
مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در سالهاي اخير كرارا به مسئولين گوشزد نمودند كه بحث مهندسي فرهنگي كشور را جدي بگيرند و بر روي آن سرمايهگذاري نمايند و از تمام ظرفيتهاي موجود فرهنگي كه در تاريخ كهنه ملت ما وجود دارد بهره گيرند. ايشان ضمن ترسيم راهكارها در جمع اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال 84 فرمودند: (الان بايد نقشه مهندسي فرهنگي كشور روي ميز آماده باشد و بايدروي آن بحث شده باشد، كار شده باشد، تصميمگيري شده باشد و نقشه كلان با راهكارها- نه فقط چيزهايي كه صرفا آرزو و آمال است- كاملا كشيده شده و مشخص شده باشد. اين حرف اصلي ماست به شما دوستان.)
در اين ميان نقش بسزاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي عيان و عملكرد آن در اين خصوص مورد سوال است. اكنون با توجه به ضرورت خطير جامعه، يقينا در ترسيم نقشه مهندسي فرهنگي؛ عفاف و حجاب و پوشش اسلامي ايراني در اولويت كاري قرار دارد و اين امر همت مردانه دلسوزان عرصه فرهنگ را ميطلبد كه در سال همت مضاعف و كار مضاعف چارهاي اساسي بينديشند و در كنار فرهنگسازي و مهندسي آن و نهادينه نمودن فرهنگ مورد نظر در بين افراد و اقشار و اصناف مختلف جامعه از كنترل و مراقبت و برخوردهاي مقتدرانه انتظامي و قضائي غافل نمانند و با قاطعيت هرچه تمامتر اجازه ندهند هنجارشكنان بيش از اين به احكام نوراني اسلام دهن كجي نمايند و نظام اسلامي را به لحاظ فرهنگي به چالش كشانده و جوانان اين مرز و بوم را كه اميد آينده انقلاب هستند تباه نموده و به سوي فرهنگ غرب سوق دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]