واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قاتل خاموش،زمستان امسال جان چندنفر راميگيرد؟ تعداد قربانيان گازگرفتگي درسال گذشته٢/٥درصدافزايش يافت معاون آتشنشاني تهران:خرافات درنصب دودكش نيز وارد شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - حوادث
طبق مستندات سازمان پزشكي قانوني، دفتر زندگي يك هزار و 24 ايراني در سال گذشته بر اثر گازگرفتگي بسته شد. در حالي كه اين آمار افزايش 2/5 درصدي تعداد جانباختگان براثر مرگ خاموش را نسبت به سال 85 نشان ميداد، بسياري از كارشناسان سرماي بيسابقه سال 86 را دليل اصلي افزايش آمارتلفات اين حوادث عنوان كردند.
به گزارش خبرنگار سرويس «حوادث» ايسنا، معاون عمليات سازمان آتش نشاني تهران بزرگ نيز نداشتن اطلاع درست مردم از خطرناك بودن گاز بيرنگ و بيبو مونواكسيدكربن را مهمترين علت وقوع حوادث گازگرفتگي در فصلهاي سرد دانست.
مهندس محمد بيات، نبود آموزشهاي لازم براي پيشگيري از حوادث گازگرفتگي را يكي از دلايل تلفات ناشي از اين گونه حوادث نام برده و معتقد است كه پيشگيري از حادثه مرگباري مانند گازگرفتگي با رعايت اصول ايمني، مسئله بسيار سادهاي است كه ميتواند كاهش تلفات اين حوادث را در پي داشته باشد.
مردم از خطرناك بودن گاز مونواكسيد كربن بياطلاع هستند
بيات در حالي نبودن آموزش هاي لازم را يكي از دلايل افزايش تعداد جانباختگان اين حوادث ميداند و بر بياطلاعي مردم از خطرناك بودن گاز بيرنگ و بي بو مونواكسيدكربن تاكيد ميكند كه بعضي از كارشناسان نيز در مواردي مناسب نبودن ساعت پخش تيزرهاي تبليغاتي و ناقص بودن اطلاعرساني را موجب كم شدن تاثيرگذاري تبليغات و هشدارها ميدانند.
بيات با اشاره به اين كه تبليغات در صدا و سيما و دادن هشدار از سوي رسانهها در كاهش تعداد تلفات ناشي از اين حوادث تاثيرگذار است، عنوان ميكند كه سازمان آتشنشاني در سال گذشته به اين نتيجه رسيد كه با اعزام آتش نشانان به محلهايي كه از بخاريهاي گازي استفاده ميكنند، نكات ايمني را در رابطه با نصب و استفاده از وسايل گرمايشي به مردم بدهد كه اين طرح با استقبال مرد روبرو شد، به طوري كه بعضي از شهرستانها نيز از اجراي اين طرح در پايتخت الگوبرداري كردند.
نگاه خرافاتي به نصب دودكشها در خانهها
نصب دودكش در ظرف آب!!
معاون عمليات سازمان آتشنشاني تهران با اشاره به تجربههاي تلخي كه در رابطه با حوادث گازگرفتگي وجود دارد، معتقد است كه نصب غلط دودكشها و يا رعايت نكردن استانداردها در ساختمانسازي در وقوع اين حوادث موثر است، به طوري كه بعضي از مردم گاهي در رابطه با نصب دودكشها به خرافات هم روي ميآورند. به طور مثال اين افراد معتقدند اگر لوله بخاري را به درون يك ظرف آب بگذارند، ناخالصي گاز وسيله گرمايشي به درون آب رفته و ديگر خطري آنها را تهديد نميكند و يا آن قدر سهلانگار هستند كه در طول سال، يكبار هم به دودكشهاي خود سر نميزنند، شايد بر اثر وزش باد و غيره مواد زايدي در دودكشها وجود داشته باشد.
بيات با اشاره به ناخالصي و استاندارد نبودن مواد سوختي كشور، استاندارهاي لازم در زمينه دستگاههاي گرمايشي و رعايت كردن اصول ايمني را تاثيرگذار دانسته و تاكيد ميكند كه با توجه به ناخالصي موجود در مواد سوختي، دستگاههاي گرمايشي بايد داراي تاييديه استاندارد باشند.
كارگران ساختماني بيشترين قربانيان مرگ خاموش پايتخت در سال گذشته
به گفته معاون عمليات سازمان آتشنشاني تهران، كارگران ساختماني در سال گذشته سهم به سزايي را در حوادث گازگرفتگي پايتخت به خود اختصاص دادند، به طوري كه سرايدارها و كارگران ساختماني ساختمانهاي نيمه كاره در فضاي كوچكي اقدام به ديواركشي كرده و براثر استفاده نادرست و غيراستاندارد از وسايل گرمايشي، دچار گازگرفتگي شده بودند كه آتشنشاني تهران در سال گذشته موفق به شناسايي چند مورد از ساختمانهاي نيمه كاره در اين باره شد.
سهم مردان در آمار تلفات گازگرفتگي بيشتر از زنان
براساس آمار پزشكي قانوني، تعداد مرگ و مير ناشي از گازگرفتگي در سال85، 973 نفر بود كه نسبت به رقم 907 نفري سال 84 افزايش چنداني نداشته است.
همچنين طبق آمار ارائه شده از سوي سازمان پزشكي قانوني كشور 709 نفر از يكهزارو 24 فردي كه بر اثر گازگرفتگي در سال گذشته جان خود را از دست دادند، مرد بودند و اين در حالي است كه فراواني متوفيان زن حادثه گاز گرفتگي از سال 83 تا 85 بين 216 تا 290 مورد متغير بوده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]