واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير بيمارستان مدائن با انتقاد از پزشكمحور بودن پستهاي مديريتي بيمارستاني: جايگاه اشتغال رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني نامعلوم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
مدير بيمارستان مدائن گفت: پذيرش دانشجو در رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني متناسب با نياز جامعه نيست.
حجت رحماني در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه علوم پزشكي تهران، با بيان اينكه رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني مورد بيتوجهي مسئولان قرار گرفته است، گفت: اين رشته به تازگي در وزارت بهداشت تعريف شده ولي اهميتي قابل توجه به اين رشته داده نميشود.
وي افزود: جايگاه اشتغال اين رشته نامعلوم است و رديف استخدامي براي آن در نظر گرفته نشده است، در صورتيكه هر سال بيش از پيش در اين رشته دانشجو پذيرش ميشود.
رحماني با انتقاد از پزشك محور بودن پستهاي مديريت بيمارستاني عنوان كرد كه متاسفانه برخي مسئولان بدون آزمودن دانشآموختگان رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني عمدتا از به كار گرفتن آنها در پستهاي مديريتي پرهيز ميكنند و استفاده از يك پزشك را براي اين پست ارجح ميدانند.
وي افزود: حتي در مقطع كارشناسي در قالب طرح نيروي انساني از دانشآموختگان اين رشته استفاده مي شود. به طور كلي تعداد افرادي كه در اين رشته پذيرش مي شوند با نياز جامعه تناسب ندارد و اين به بيكاري فارغالتحصيلان منجر ميشود.
وي با بيان اينكه طبق ارزشيابي وزارت بهداشت، اولويت كسب پست مديريت بيمارستان با دانش آموختگان رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني است، گفت: ولي عملاً در بيمارستانها از پزشكان به جاي فارغالتحصيلان مديريت استفاده ميشود.
رحماني استفاده از پزشكان در مناصب مديريتي را هدر دادن سرمايهها دانست و گفت: براي يك پزشك هفت سال سرمايه گذاري مي شود تا در امر طبابت فعاليت كند ولي استفاده از آنها در پست مديريت هم به ضرر پزشك و هم دانشآموخته رشته مديريت بيمارستان است.
وي با بيان اينكه بسياري از مشكلات و كاستيهاي اين رشته ناشي از عدم آموزش صحيح و نبود پيشكسوت در اين رشته است، گفت: رمز موفقيت هر رشته وجود پيشكسوتان است كه اين امر در رشته مديريت ديده نميشود به طوريكه برخي از اساتيد از ساير گروهها وارد اين رشته شدهاند و فقط تحصيلات تكميلي آنها در رشته مديريت خدمات درماني و بهداشتي است، به همين دليل تعصبي براي رشد اين رشته ندارند.
وي به علمي نبودن آموزش رشته مديريت اشاره كرد و افزود: به عنوان مثال دانشجو بدون گذراندن يك واحد حسابداري براي كارآموزي به حسابداري بيمارستان فرستاده مي شود كه اين امر نياز به توجه مديران ارشد گروه دارد.
وي افزود: دروس اين رشته بيشتر جنبه تئوري دارد تا عملي به طوريكه اين معضل در پايان كارآموزي بروز كرده و دانشآموخته در پايان دوره تسلط كافي بر مسائل يك مركز درماني ندارد.
رحماني به طرح مربي همراه اشاره كرد و گفت: طرح سودمندي كه به همت فارغالتحصيلان تصويب شد طرح مربي همراه است به طوريكه در راستاي اعزام دانشجويان به مراكز درماني، از دانشجويان ارشد اين رشته به عنوان مربي همراه در معرفي مراكز استفاده مي شود.
وي خاطر نشان كرد: دانشجوي مديريت خدمات بهداشتي و درماني مانند يك دانشجوي پزشكي از آموزش سهم دارد و بايد به همان مقدار وقت براي وي نيز صرف شود. همه رشتهها در بيمارستانها معاونت آموزشي دارند، در حاليكه حتي يك اتاق براي دانشجويان مديريت خدمات بهداشتي و درماني در نظر گرفته نشده است.
رحماني در پايان تصريح كرد: اين رشته قابليتهاي فراواني دارد ولي در عمل به علت سستي دانشجويان و بعضا بي توجهي مسئولان ناديده گرفته شده است. دانشجويان بايد تواناييهاي خود را به مسئولان معرفي كرده و اعتماد آنها را به خود جلب كنند.
لازم به ذكر است، رشته مديريت خدمات بهداشتي و درماني از سال 1378 در مقطع كارشناسي در دانشگاه علوم پزشكي تهران پس از دانشگاه ايران راهاندازي شده و بعد از رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي بالاترين امتياز را دارد. فارغ التحصيلان اين رشته در مقام مديريت بيمارستان و كارشناس مالي و اداري مي توانند مشغول به كار شوند.
انتهاي پيام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]