تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826653800




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

الهيات تطبيقي (مقايسه مفاهيم قرآن و كتاب مقدس)/ 2 دكتراي اديان و عرفان:گزارش واقعه تولد عيسي(ع) و يحيي(ع) در قرآن و انجيل لوقا قرابت بسيار دارند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: الهيات تطبيقي (مقايسه مفاهيم قرآن و كتاب مقدس)/ 2 دكتراي اديان و عرفان:گزارش واقعه تولد عيسي(ع) و يحيي(ع) در قرآن و انجيل لوقا قرابت بسيار دارند
گروه انديشه: گزارشي كه راجع به زكريا(ع)، همسر زكريا(س)، مريم(س)، و پدر مريم در انجيل لوقا مطرح شده است، عين گزارشي است كه در مورد ايشان در قرآن آمده است كه اين نشان از قرابت و نزديكي اين دو كتاب مقدس دارد. البته اختلاف‌هاي اندكي وجود دارد، ولي واقعيت اين است كه گزارش نحوه‌ تولد حضرت يحيي(ع)، حضرت عيسي(ع) و جايگاه مريم(س) كه در اين دو منبع آمده، نزديكي بسياري با هم دارند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «بخشعلي قنبري»، دكتراي اديان و عرفان و عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي، در گفت‌وگو با سرويش انديشه، در مورد مقايسه جايگاه مسيح(س) ميان انجيل لوقا و قرآن كريم، با اشاره به مطلب فوق، به بيان گزارش چگونگي دعا كردن و درخواست زكريا(ع) از خداوند سبحان براي فرزند‌دار شدن در قرآن پرداخت و گفت: راجع ‌به حضرت زكريا(ع) در سوره مريم آمده است كه زكريا دعا مي‌كند كه «خدايا غلامي به من عطا كن (غلام به معناي پسر است ) تا خادم تو باشد، در حالي كه من پير هستم و همسرم نازاست» (قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيْبًا وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا ﴿4﴾وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِن وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِن لَّدُنكَ وَلِيًّا ﴿5﴾يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا ﴿6﴾ و خداوند بعد از اين مناجات،دعاي او را تصديق و اجابت مي كند. يَا زَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَى لَمْ نَجْعَل لَّهُ مِن قَبْلُ سَمِيًّا ﴿7﴾)

مدرس كرسي مسيحيت در دانشگاه مذاهب اسلامي، گزارش اين واقعه را در انجيل لوقا نيز چنين بيان كرد: عين گزارشي كه از نحوه‌ دعا كردن و درخواست حضرت زكريا(ع) براي فرزنددار شدن در قرآن آمده است، در انجيل لوقا ذكر شده است؛ در انجيل آمده است كه فرشته‌اي بر زكريا(ع) ظاهر مي‌شود و به زكريا(ع) مي‌گويد كه: «من مي‌خواهم به تو مژده فرزندي را بدهم». زكريا(ع) باور نمي‌كند و مي‌گويد: «من با اين سن و سالخوردگي مي‌توانم؟!!»؛ يعني انتظار فرزنددار شدن را ندارد. لذا فرشته از زبان خدا مي‌گويد: «اين كارها براي خدا محال نيست»؛ يعني خدا مي‌تواند چنين كاري را انجام دهد. ‌بايد توجه شود كه زكريا(ع) به خدا اعتماد داشته و به تعبير اناجيل، زكريا(ع) و همسرش اليزابت جزو متدينين و در عين حال هر دو سالخورده بودند.

اين محقق نهج‌البلاغه در مورد نام همسر زكريا در قرآن و شخص زكرياي مورد اشاره در قرآن گفت: كلمه «اليزابت» در قرآن ذكر نشده است، ولي در روايات ما تعبير «اليسابات» كه بسيار زياد مورد استفاده قرار گرفته شده است، همان« اليزابت» است و نيز دو شخص به نام زكريا در اديان سامي داريم: يكي زكرياي پيامبر است كه سال‌ها پيش از حضرت عيسي(ع) زندگي مي‌كرده و ديگري زكرياي معاصر عيسي(ع) است كه اين شخص مورد بحث است.

محقق پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، جزئيات بارداري اليزابت و مريم(س) را در انجيل لوقا چنين شرح داد: در انجيل لوقا آمده است كه زماني كه فرشته‌اي بر زكريا(ع) ظاهر شد و به ايشان گفت: «اي زكريا نترس، من به تو مژده فرزندي كه پيامبر مي‌شود را مي‌دهم»، زكريا در جواب فرشته مي‌گويد: من با اين وضعيت فرتوتي چگونه مي‌توانم صاحب فرزند بشوم؟!» و فرشته در پاسخ مي‌گويد:«من جبرئيل هستم و در حضور خدا مي‌ايستم و اوست كه مرا فرستاده و به من گفته است كه اين خبر را به تو برسانم». زكريا(ع) بعد از مدتي احساس مي‌كند كه همسرش اليزابت باردار شده است كه اليزابت مدت پنج‌ماه گوشه‌نشيني را اختيار مي‌كند و بيش از شش‌ماه از بارداري اليزابت نگذشته بود كه مريم(س) مژده تولد عيسي(ع) را دريافت كرد و سرانجام خداوند به زكريا(ع) لطف مي‌كند و پسر به او مي‌دهد؛ چرا كه به هر حال در آن زمان پسر جانشين پدر بود، برخلاف پدر حضرت مريم(ع) كه جانشينش دختر (حضرت مريم) شد و دختري بسيار بابركت.

استاديار دانشگاه آزاد اسلامي، در بيان مقايسه گزارش واقعه بارداري حضرت مريم در قرآن و انجيل لوقا اظهار كرد: اين واقعه در هر دو منبع قرآن و انجيل لوقا ذكر شده است، منتهي انجيل لوقا جزئيات بيشتري را ذكر مي‌كند. در انجيل لوقا گزارش شده است كه وقتي حضرت مريم(س) به واسطه جبرئيل باردار شد، پيش اليزابت رفت و سه ماه در كنار او سكني گزيد، ولي در قرآن سوره مريم تصريح مي‌شود كه روح‌القدس باعث بارداري حضرت مريم(س) شد: وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا ﴿مريم/16﴾ فَاتَّخَذَتْ مِن دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا ﴿مريم/17﴾، در حالي كه در انجيل لوقا بيان شده است كه جبرئيل بر حضرت مريم(س) آشكار مي‌شود و به مريم(س) مي‌گويد: مژده مي‌دهم كه روح‌القدس كاري خواهد كرد كه تو صاحب فرزند بشوي. در اينجا بين اسلام و مسيحيت به هر حال اختلافي وجود دارد، اما هر دو به هر حال بارداري حضرت مريم(س) و اين‌كه شخصيتي به نام عيسي متولد مي‌شود را بيان كرده‌اند.

اين محقق در دين يهود، تهمت‌هايي كه از طريق بني‌اسرائيل به حضرت مريم(س) زده شده را براساس اناجيل بي‌اساس دانست و بيان داشت: به نظر مي‌رسد دست كم در انجيل لوقا جزئيات به طور كامل مطرح شده است؛ ولي تهمت‌هايي كه بني‌اسرائيل در مورد مريم(س) وارد كرده‌اند، در انجيل لوقا اشاره نشده است. مضاف بر اين، در قرآن به اين نكته اشاره نشده است كه وقتي مريم(س) باردار مي‌شود، ايشان نامزد داشته يا خير، در حالي كه در انجيل لوقا اشاره به نامزد داشتن مريم(س) شده است. لذا در قرآن نه به نامزدي حضرت مريم(س) و نه به نامزد حضرت مريم(س)، اشاره نشده است. به همين دليل است كه براي يهوديان مسئله مهمي بود كه چگونه يك دختر در دوره نامزدي خودش باردار شده است.
 شنبه 11 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن