واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مادر، خواندنی ترین غزل عاشقانه
چهره اش چقدر خسته است و نورانی، و صدایش چه پر محبت است و گرم. همو که دامنش پر از ستاره است و دست هایش مملو از عشق. از او گفتن و نوشتن چه سخت است. او که بر بلندای مهربانی و ایثار جای گرفته و بهشت خدا با تمام برکات و ثمراتش در زیر پای اوست. همو که سکوتش سرشار از ترانه لالایی است و شانه هایش مطمئن ترین جا برای ماندن و آرمیدن. او که در غبار سفر عمر، صبورانه می شکند تا زیستن بماند و عشق تجلی یابد.
روز مادر در آیین زرتشت
در آیین زرتشت، روز 29 بهمن روز مادر و زن نامگذاری شده است. در این روز زرتشتیان سفید می پوشند و موبدان اسپند دود می کنند و به احترام فداکاری، فروتنی و مهربانی مادر، جشن ویژه ای برپا می شود؛ زیرا این ویژگی ها در سرشت زن و مادر با شکوه تر جلوه می کند. مادران از فرزندان و زنان از همسرانشان پیشکش هایی دریافت می کنند و زنان نیکوکار و پاکدامن مورد تشویق قرار می گیرند.
روز مادر در غرب
یک خانم آمریکایی به نام «آنا جارویس» پس از مرگ مادرش، به این فکر افتاد که از تمامی مادران در زمانی که در قید حیات هستند قدردانی شود. به همین دلیل تمام تلاش خود را بر این گذاشت که روزی از سال به مادران اختصاص داده شود. او در آغاز از کشیش منطقه شان خواست که موعظه ای در زمینه نقش مادران در جامعه ایراد کند. سپس نامه هایی به مردان روحانی، سیاسی و با نفوذ فرستاد. پس از آن با خرید آژانسی تبلیغاتی، پیام خود را با مضمون «اختصاص دادن روزی برای ارج نهادن به مادران، آنان را جاویدان می سازد» به گوش مردم رساند و سرانجام در سال 1907، دوم ماه مه روز مادر نامیده شد. پس از پایان جنگ جهانی اول، روز مادر به کشورهای اروپایی نیز راه یافت. در ایران اسلامی نیز، زادروز ولادت برترین مادر دنیا، حضرت زهرا علیهاالسلام به عنوان روز مادر نامیده شده است.
عطوفت نجیب مادر
سلام بر تو ای قداست محض، ای ناب ترین واژه آسمانی. سلام بر تو که بوی بهشتی جاودانگی ات، دل های ما را به آسمان می برد. سلام بر تو که مهر و عطوفتت در جامه پرستاری، دل کودکان معصوم را شاد می کند. تو هرجا که باشی، روشن از نجابت و مهربانی هستی. سلام بر تو که در کسوت آموزگاری، کودکان را به سرزمین کلمه و روشنی می بری و به آن ها الفبای زندگانی می آموزی. سلام بر تو ای مادر.
مادر در آیینه کلام امام خمینی رحمه الله
مادران مربی
امام خمینی رحمه الله درباره نقش بزرگ و مهم مادران می فرماید: «مادرانْ مربی مردان و زنان بزرگ جامعه اند. از شماست که مردان و زنان بزرگ تربیت می شود. دردامن شما مردان و بانوان بزرگ تربیت می شود. شماها عزیزملت هستید، پشتوانه ملت هستید. شماها در تحصیل کوشش کنید که برای فضایل اخلاقی، فضایل اعمالی مجهز شوید... . دامان شما یک مدرسه ای است که در آن باید جوانان بزرگ تربیت شود. شما فضایل تحصیل کنید تا کودکان شما در دامان شما به فضیلت برسند».
مادر و تربیت
امام خمینی رحمه الله نقش مادران را در تربیت چنین توصیف می کنند: «تربیت فرزند یک وظیفه الهی انسانی است. دامن مادر بزرگ ترین مدرسه است که بچه در آن جا تربیت می شود. آن چه که بچه از مادر می شنود، غیر از آن چیزی است که از معلم می شنود. بچه از مادر بهتر می شنود تا از معلم. در دامن مادر بهتر تربیت می شود تا در جوار پدر، تا در جوار معلم. یک وظیفه انسانی است، یک وظیفه الهی است، یک امر شریف است، انسان درست کردن. در تربیت فرزندانتان به آیه شریفه «اِقرأ بِاسمِ رَبّک» توجه داشته باشید. توجه داشته باشید که می خواهید آموزش بدهید، آموزش پیدا کنید، قرائت کنید، با اسم رب باشد، با توجه به خدا باشد».
مادر و مسئولیت
از نگاه امام خمینی رحمه الله مادران مسئولیت های دشواری دارند که بخشی از آن چنین بیان شده است. «بانوان محترم! مسئولید، همه مسئولیم. همه شما مسئول تربیت اولادها هستید. شما مسئولید که در دامن های خودتان اولادهای متقی بار بیاورید، تربیت کنید، به جامعه تحویل بدهید. همه مسئول هستیم که اولادها را تربیت کنیم، لکن در دامن شما بهتر تربیت می شوند. دامن مادر، بهترین مکتبی است برای اولادها».
تأثیر رابطه مادر و فرزندان
کودک از بدو تولد تا سه سالگی، نه تنها برای رشد جسمی، بلکه برای رشد عاطفی و روحی خود نیازمند ارتباط نزدیک با مادر است. نوجوانان و جوانان نیز برای این که زندگی سالم توأم با آرامش داشته باشند، نیاز دارند زمانی را با والدین خود، به ویژه مادر با راحتی و آرامش گفتگو کنند. کودکان در خانواده آرام و برخوردار از محیطی دلپذیر و صمیمی، رشد فکری و عاطفی بهتر و بیشتری دارند تا در خانواده های نابسامان. اشتغال پدر و مادر و به ویژه مادر و کمرنگ شدن نقش وی، از آرامش و دلپذیری محیط خانه می کاهد، در نتیجه بر رشد اخلاقی و اجتماعی کودکان تأثیر نامطلوب می گذارد.
مادر و نیک بختی فرزند
دامن مادر، پرورشگاه مردان بزرگ و پیامبران الهی، و نیز حکیمان و عالمان سراسر تاریخ است. اگر فرزندی به کمال نهایی خود برسد، این بزرگی را از مادر به دست آورده و زحمات تربیتی و پرورشی مادر، او را به این نیک بختی رسانده است. مادر هم از خوشبختی فرزند بهره ها می برد و پیشرفت مادی و معنوی فرزند را برای خود افتخار می داند و به آن می بالد.
مادر در شعر پروین اعتصامیهمیشه دختر امروز مادر فرداست ز مادر است میسر بزرگی پسران
اگر فلاطن و سقراط بوده اند بزرگ بزرگ بوده پرستار خردی ایشان
به گاهواره مادر به کودکی بس خفت سپس به مکتب حکمت، حکیم شد لقمان
چه پهلوان و چه سالک، چه زاهد و چه فقیه شدند یکسره شاگرد این دبیرستان
وظیفه زن و مرد ای حکیم دانی چیست؟ یکی است کشتی و آن دیگری است کشتیبان
محبت به والدین
اگر شخصی به انسان نیکی و احسان نماید، عقل، قدردانی از او را لازم می داند. حال با توجه به این که پدر و مادر نماد نیکی به فرزند هستند و از جان خود برای پرورش او مایه می گذارند، سزاوارترین انسان ها برای احترام و قدردانی به شمار می آیند. امام رضا علیه السلام در این باره فرموده اند: «هر که پدر و مادرش را سپاس نگوید و شکر نگذارد، خدا را هم شکر نگفته است».
نیکی به والدین کفاره گناهان
مردی خدمت رسول اکرم صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: کار زشتی نیست که آن را مرتکب نشده باشم، آیا برای من توبه ای هست؟ حضرت فرمود: آیا هیچ کدام از پدر و مادرت زنده اند؟ عرض کرد: پدرم زنده است. فرمود: برو به او نیکی کن، و همین که رفت فرمود: «ای کاش مادرش زنده بود» (یعنی گناهانش زودتر بخشیده می شد).
دعای امام سجاد علیه السلام برای پدر و مادر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]