تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855379854




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

؛فراز و فرود سينماي ديني


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛فراز و فرود سينماي ديني
سينماي ديني گونه يا گرايشي است كه همواره در برنامه ريزي سياست گذاران سينمايي به عنوان مقوله اي مهم و اولويت دار در دستور كار قرار گرفته است. فيلم هاي ديني به اين دليل كه مي توانند آموزه ها و مفاهيم معنوي را با زبان تاثيرگذار سينما به مخاطبان منتقل كنند، همواره از اهميت خاصي برخوردار بوده است. در چند سال اخير بسياري از سينماگران ايراني با انگيزه هاي مختلف به اين گونه سينمايي نزديك شده و سعي كرده اند توانايي هاي خودشان را در خلق يك اثر مذهبي و معنوي بسنجند. با بررسي فيلم ها و سريال هاي ساخته شده در حوزه سينماي ديني همچون حضرت يوسف، امام علي(ع)، مريم مقدس، ابراهيم خليل ا...، خيلي دور خيلي نزديك، وقتي همه خواب بودند، تولد يك پروانه، رنگ خدا، خانه اي روي آب، يك تكه نان، پابرهنه در بهشت، زير نور ماه و... درمي يابيم كه سينماي ديني در چند سال گذشته اوج و فرودهاي زيادي داشته است. به طوري كه در حوزه سينماي ديني هم نمونه هاي بسيار ارزشمند يافت مي شود هم فيلم هاي به شدت كليشه اي و شعاري. به بهانه برگزاري چهارمين جشنواره فيلم هاي كوتاه ديني (رويش) در مشهد ، با چند تن از سينماگران با موضوع «تعريف و آسيب شناسي سينماي ديني» به گفت وگو نشستيم.

مهرداد فريد: در چند سال اخير وضعيت فيلم هاي ديني به سامان نبوده است
مهرداد فريد، كارگردان فيلم «آرامش در ميان مردگان» گفت: در چند سال اخير وضعيت فيلم هاي ديني به سامان نبوده و اتفاق خاصي در اين حوزه نيفتاده است.وي در گفت وگو با خراسان با تاكيد بر اين كه دولتمردان در هر دوره اي تصور سطحي و روبنايي از سينماي ديني داشته اند، گفت: آن ها از سينماي ديني پيام هاي مستقيم را مطالبه مي كردند و دوست داشتند سينما حرف هاي ديني و اسلامي را رك و صريح بزند. در حالي كه اين با ماهيت هنر سازگار نيست چون در عالم هنر پيام هرچقدر پنهان تر باشد، زيباتر است. در دو سه سال اخير اين نگرش دولتمردان غليظ تر شده و به همين دليل خروجي مناسبي ديده نمي شود. يعني مخاطب آن را پس مي زند و پيام تاثير عكس خودش را مي گذارد. فريد افزود: آن چه اهميت دارد تاثير معنوي است كه يك فيلم روي تماشاگرش مي گذارد. مهم تاريخ گويي نيست. كسي كه از تاريخ اسلام داستاني را در قالب سينما تعريف كند، الزاما فيلم ديني خلق نكرده است. چه بسا كسي تاريخ را يك جوري روايت كند كه تاثير عكس بگذارد. مثل سريال حضرت يوسف(ع) كه تماشاگران تاثير معنوي نمي گيرند و از مفاهيم مطرح شده زده مي شوند.

شبنم قلي خاني: در حال حاضر سينماي ديني در جذب مخاطب موفق نيست
در فيلم ها و سريال هاي ديني انتخاب بازيگر بايد با دقت بيشتري انجام شود و براي نقش هاي تاريخي بايد بازيگراني انتخاب شوند كه براي مردم باورپذير باشند.شبنم قلي خاني بازيگر سينما و تلويزيون ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خراسان گفت: در سال هاي قبل سريال ها و فيلم هاي ديني همچون امام علي(ع)، ولايت عشق و مريم مقدس مخاطبان بيشتري داشتند، اما در حال حاضر احساس مي كنم در مقايسه با توليدات سال هاي پيش سريالي مثل حضرت يوسف(ع) مخاطب زيادي را نتوانسته جذب كند.وي در رابطه با علت اين امر گفت: در اين موضوع تسلط كارگردان خيلي تاثيرگذار است و او بايد به گونه اي عمل كند تا مردم قصه اي را كه بارها شنيده و ديده اند، در قاب تلويزيون ببينند.قلي خاني ادامه داد: همچنين ريتم اين سريال هم خيلي كند و خسته كننده است.وي در پاسخ به اين سوال كه سينماي ديني را چگونه تعريف مي كنيد، اظهار داشت: در نگاه اول فيلم هايي كه از روي قصه هاي قرآني ساخته مي شوند، فيلم هاي ديني هستند اما در نگاه كلي تر فيلم هايي كه مسائل معنوي را دنبال مي كنند هم مي توانند فيلم هاي ديني ناميده شوند .

مينو فرشچي:نگاه صرفا مالي به سينماي ديني از دلايل تكراري بودن آثار اين گونه سينمايي است
انگيزه هاي مالي از دلايلي است كه سبب شده سينماي ديني راه تكرار در پيش گيرد، بدين نحو كه برخي از تهيه كننده ها تنها براي دريافت منابع مالي بيشتر در پي ساخت اين گونه آثار برمي آيند و ديگر برايشان مهم نيست كه سطح كيفي كار چگونه است.«مينو فرشچي» فيلم نامه نويس در گفت وگو با ايكنا گفت: سينماي ديني در ايران سال ها دچار تكرار شده و اين نقصان نيز بدين سبب است كه عوامل ساخت براي اين گونه كارها متناسب انتخاب نشده اند.وي ادامه داد: براي روشن تر شدن مطلب بايد گفت كه در برخي مواقع شاهديم كه آثار ديني توسط فيلم سازاني ساخته مي شود كه داراي تخصص كافي سينمايي نيستند، هرچند كه از لحاظ ديني داراي سواد غني هستند.اين نويسنده افزود: در حالتي ديگر سينماي ديني از گروهي ضربه مي خورد كه سينما را مي شناسند اما آگاهي لازم در مورد مسائل ديني ندارند. اين دو مشكل نشان دهنده اين اصل است كه در سينماي ديني در بسياري از مواقع شرايط مناسب در كنار هم قرار نمي گيرد.

امين تارخ:جداسازي و عنوان بندي فيلم هاي ديني باعث دفع مخاطب شده است
امين تارخ بازيگر سينما و تلويزيون گفت: يكي از دلايل مهم پايين آمدن تعداد مخاطبان آثاري كه بر آن ها نام ديني نهاده ايم، همين نام گذاري هاست زيرا ما به واسطه اين نام ها علاقه مخاطب را براي تماشاي فيلم از بين مي بريم.وي در گفت وگو با ايكنا افزود: من زياد نمي توانم اين گونه خط كشي ها را درك كنم زيرا به عقيده من، هر فيلمي كه به گونه اي مناسبات انساني را مطرح مي كند يك فيلم ديني است، حتي به جرات مي توان گفت كه بخش عمده اي از آثار ساخته شده در بعد از انقلاب دربرگيرنده مفاهيم ديني است.بازيگر سريال «اغما» براي نمونه مثال زد: به عقيده من فيلم «خانه دوست كجاست» به دليل توجه به اخلاقيات يك اثر ديني است كه به شكلي نو ارزش ها را بيان كرده است حتي سينماي جنگ نيز مي تواند يكي از شاخص ترين مثال ها براي سينماي ديني باشد.
 پنجشنبه 9 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن