واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رئيس جمهور:
«تهران بايد خلوت شود!» اين جان كلام سخنان رئيسجمهور در روز گذشته بود. او در ادامه اظهارات اخيرش درباره زلزله احتمالي تهران، از اعطاي وام، يارانه و زمين به مهاجران خبر داد و گفت: حداقل 5ميليون نفر بايد از تهران بروند تا بتوان حادثه احتمالي را مديريت كرد.
به گزارش «جامجم»، سالگرد تاسيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي و ديدار رئيسجمهور با مديران و مسوولان اين نهاد در روز گذشته بهانه مناسبي بود تا رئيس جمهور بارديگر درباره آسيبپذيري تهران در برابر زلزله هشدار دهد و از برنامههاي جدي دولت براي كاهش جمعيت پايتخت بگويد.
5 ميليون نفر بايد از تهران بروند محمود احمدينژاد درباره آسيبپذيري تهران گفت: در اينجا نميخواهيم كسي را محاكمه كنيم، اين مشكلي است كه بايد آن را حل نماييم. بحث آب و هوا و ترافيك را ميتوان حل كرد اما ماجراي زلزله را چه كنيم؟ تاثير دعاي مردم در فعال نشدن گسلها رئيسجمهور با اشاره به دعاهاي مردم براي نيامدن زلزله در تهران گفت: طبق اطلاعات هماكنون بايد گسلهاي زير شهر تهران فعال باشند، اما به لطف دعاي مردم فعال نيستند، ولي نميتوانيم پيشبيني كنيم كه چه هنگام زلزله در تهران خواهد بود. اگر حادثهاي براي 13 ميليون و 800 هزار نفر ساكن استان تهران بيفتد، چگونه ميتوان آن را جمع كرد.اين درحالي است كه كارشناسان زلزلهشناسي ميگويند زمين تهران كه حدود 100 سال پيش لرزيده است با تاخير 20ساله امكان زلزله شديدتري را محتمل ميكند.
ارائه تسهيلات به مهاجران احمدينژاد به همين دليل، بر لزوم خالي كردن تهران تاكيد كرد، اما شيوه دستور دادن به مردم براي مهاجرت از تهران را موثر ندانست. وي گفت: به وقتش از مردم خواهش ميكنم كه اين كار را انجام دهند، اما بايد تدابيري در اين زمينه انديشيده شود. مثلا به كساني كه از تهران ميروند، زمين، وام 4 درصد و يك يارانه درست و حسابي ميدهيم. تدبيرهاي جديد دولت براي حوزههاي مختلف صنعت و كشاورزي از ديگر خبرها و وعدههاي رئيسجمهور بود كه بر اساس آنها به همه كساني كه قصد دارند در روستاها مشغول به كار شوند، وام قرضالحسنهاي به مبلغ 5 ميليون تومان داده ميشود.
رئيسجمهور با بيان اينكه امروز در وزارتخانهها و بانكهاي ما مديران لايقي وجود دارند، گفت: مديران لايق در بانكها نشان دادند كه ظرفيت بانكي در كشور ما بسيار بالاست. اين يك ظرفيت در اختيار مردم است كه بايد از آن، حداكثر استفاده را بكنند.رئيسجمهور خطاب به مديران بنياد مسكن انقلاب اسلامي مقوله مسكن را امري سه منظوره دانست و افزود: مسكن سه منظوره است زيرا هم فرهنگ، هم اشتغال و هم آرامش مردم را به ارمغان ميآورد.
احمدينژاد در ادامه اعلام كرد: به كساني كه فارغالتحصيل دانشگاه باشند؛ وام، يارانه و زمين ميدهيم تا اشتغال ايجاد شود.
بايد به فناوري ساخت خانههاي سبك برسيم از ديگر طرحهايي كه روز گذشته احمدينژاد در جمع مديران بنياد مسكن انقلاب اسلامي مطرح كرد، ساخت خانههاي سبك و ارزانقيمت بود. او گفت: بايد مقداري خانهها را سبكتر و ارزانتر كنيم. بايد در اين زمينه به دو سه فناوري برسيم كه البته دولت هم از آن حمايت ميكند.
رئيس هيات دولت در اين ديدار از خدمات 30 ساله بنياد مسكن انقلاب اسلامي تقدير كرد و يكي از كارهاي اين بنياد را رسيدگي به مناطق آسيب ديده دانست و اظهار كرد: سال 85 در لرستان بيش از 40 هزار واحد مسكوني آسيب ديد كه به لطف خدا بسرعت ساخت و ساز در آنجا انجام شد و نهتنها هيچ ضعفي در زندگي مردم ايجاد نكرد بلكه سطح رفاه مردم را نيز ارتقا داد.
وي با ابراز اميدواري نسبت به اينكه در طول يكي دو سال آينده كپرنشيني در كشور از بين برود اظهار كرد: حدود 23 هزار طرح هادي داشتهايم كه هم اكنون بيش از 11 هزار از آنها در كشور اجرايي و عملياتي شده كه البته اين حاصل كار جمعي است.
احمدينژاد افزود: بانكها در زمينه مسكن بويژه مسكن روستايي خيلي خوب كار كردند به طوري كه 600 هزار مسكن روستايي ظرف 4 سال ساخته شد و تا پايان سال نيز ان شاء الله يك ميليون از اين واحدهاي مسكن روستايي ساخته خواهد شد.
سرعت ساخت مسكن را بالا ببريد وي در اين ديدار ابراز اميدواري كرد كه در آينده همه ملت ايران و همه بشر در خانههاي وسيعي زندگي كنند. رئيسجمهور تصريح كرد: خدا ما را خلق نكرده است كه در لانه زندگي كنيم، اما متاسفانه به دليل ساختارهاي اقتصادي غارت گرايانه بينالمللي كه حاصل دسترنج مردم را ميبرند، استعمار و تحميل فشارها، تاكنون اين موضوع اتفاق نيفتاده است.
رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه بايد در طرحهاي هادي معيارهاي شهرسازي خود را از هماكنون پايهگذاري كنيم، گفت: بايد در اين زمينه از وجود صاحبنظران استفاده شود ضمن اينكه كميتهاي خاص تشكيل دهيم تا درباره چگونگي معماري خانههاي ايراني در هر استان نظر كارشناسي دهند.
او ظرفيت ساخت مسكن را در كشور بيش از وضعيت فعلي آن تخمين زد و گفت: شما نشان داديد ظرفيت ساخت مسكن در كشور خيلي بيش از آن چيزي است كه هماكنون در حال ساخت آن هستيد، زيرا در بخش مسكن روستايي، ساخت سالي 20 هزار مسكن را بسرعت به ساخت سالي 200 هزار مسكن رسانديد.
رئيسجمهور با بيان اينكه با همكاري دولت و سيستم بانكي كشور بايد سقف سالانه ساخت و ساز 200 هزار مسكن را برداريم، خطاب به رئيس بنياد مسكن افزود: آقاي تابش در شهرهاي زير 25 هزار نفر برويد، برنامه بياوريد و بگوييد ساخت مسكن را ميخواهيم به روز كنيم، دولت هم از شما پشتيباني خواهد كرد.
احمدينژاد افزود: بايد به جايي برسيم كه سال آينده بگوييم ساخت يك ميليون مسكن تمام شده و در حال ساخت 600 ، 700 هزار مسكن هستيم.
مسكن روستاييان بيبضاعت در اولويت وي در ادامه خطاب به رئيس بنياد مسكن گفت: برويد در روستاها كساني را كه توانايي مالي براي ساخت مسكن ندارند، برآورد كنيد. دولت از آنها با دادن يارانه پشتيباني خواهد كرد.
رئيسجمهور با بيان اينكه هم اكنون در كشور بهرهوري پايين و هدررفت منابع زياد است، اظهار كرد: سرمايهگذاري ملت در نقطه زاينده مجتمع نميشود، زيرا در طول 50 سال اعمال سياستهاي استعماري، پايه و اساس اقتصاد ما را دچار آسيب كرده است.
احمدينژاد با اعلام اينكه هم اكنون 67 درصد جمعيت در شهرها و 32 درصد در روستاها نشان دهنده اين آسيب اقتصادي در كشور است، گفت: براي 67 درصد مردمي كه در شهرها زندگي ميكنند، چه شغلي ميتوان درست كرد؟ چه شغلي براي 8 ميليون جمعيت در تهران ميتوان درست كرد؟ اگر صنعت را در اطراف شهرهاي بزرگ گسترش دهيم، ديگر جايي براي زندگي كردن در اين شهرها باقي نخواهد ماند. وي با تاكيد بر اينكه بايد روند مهاجرت به سمت مراكز اصلي جمعيت را معكوس كنيم، گفت: يكي از اين عوامل تشويق مردم در امر مسكن است.
رئيسجمهور با اعلام اينكه هم اكنون قيمت مسكن مقداري پايين آمده است، گفت: چرا چند صد هزار ميليارد سرمايه افراد بايد راكد شود؛ در صورتي كه حاصل عمر افراد بايد در جهت اعتلا و پيشرفت كشور قرار گيرد.
مريم يوشيزاده /
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]