واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يك متخصص تغذيه اعلام كرد: هرچند داروهاي مختلفي براي درمان آلرژي غذايي وجود دارد، ولي به لحاظ اين كه استفاده درازمدت اين داروها عوارضي را به دنبال خواهد داشت، اصليترين گزينه براي درمان آلرژي رژيم است و فرد ميتواند با تشخيص اين كه با مصرف چه موادي دچار آلرژي ميشود، از طريق پرهيز اين عارضه را برطرف كند.
دكتر حسين مظفري در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران ـ منطقه يزد - يكي از ناسازگاريهاي غذايي را آلرژي غذايي دانست و تصريح كرد: در اثر اين عارضه مصرف يك ماده غذايي به دليل بعضي از تركيبات موجود در خود، سبب تحريك سيستم ايمني بدن ميشود و سيستم ايمني در مقابل اين تحرك پادتنهايي ميسازد كه اين خود عامل محركي جهت ايجاد تغييراتي در سيستم گوارشي، تنفسي و يا بروز برخي حساسيتهاست.
وي اظهار كرد: بسياري از مواد غذايي قابليت آلرژي بودن را دارند، از طرفي طبيعت مصرفكنندگان و انسانها با هم متفاوت است و هر فرد ممكن است به يك ماده غذايي واكنش آلرژي نشان دهد. البته عمدهترين مواد غذايي كه مشكل ايجاد ميكند انواع آجيلها، مغزها و بعضي ميوهجات، محصولات دريايي مثل ماهي و برخي آبزيان، همچنين شير و تخم مرغ هستند.
دكتر مظفري با تاكيد بر اين كه بهترين راه براي تشخيص آلرژي تجربه فردي است، بيان كرد: تحقيقات20 ساله روي بيماران آلرژيك نشان ميدهد شيوع اين بيماري رو به افزايش است و عمدهترين دليل آن تغيير شيوه زندگي مردم است، استفاده از داروهاي متنوع، گسترش بيرويه وسايل نقليه و آلودگي هوا نيز از عواملي است كه باعث شده بيماري آلرژي رو به رشد باشد.
اين متخصص خاطرنشان كرد: بيماري آلرژي در هر سني ميتواند بروز كند، چرا كه افراد هميشه در معرض عوامل آلرژيكي قرار دارند ولي با افزايش سن شايعتر ميشود.
امكان آلرژي در دوران شيرخوراگي وجود دارد، به خصوص زماني كه نوزاد از شير غير مادر و يا از غذاهاي تكميلي استفاده كند، كه در اين صورت امكان افزايش آلرژي وجود دارد و توصيه ميشود كه آب پرتقال، مركبات و سفيده تخممرغ در سنين زير يك سال به كودك داده نشود، زيرا اين دسته مواد غذايي بيشتر ميتوانند نقش آلرژيكي داشته باشند.
دكتر مظفري در خصوص ساير ناسازگاريها غذايي به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: يك دسته از ناسازگاريها موسوم به ناسازگاريهاي ارگانيك نيز وجود دارد و در آن بعضي از افراد به دليل يك نقص عضو قادر به استفاده از يكسري مواد غذايي نيستند و در صورت استفاده مشكلات از جمله نوعي عدم تحمل غذايي بروز خواهد كرد؛ به عنوان مثال بعضي افراد در صورت مصرف شير دچار يكسري اختلالات ميشوند، كه علت آن كمبود يك آنزيم جهت هضم قند شير در دستگاه گوارشي است.
وي در ادامه اذعان كرد: نوع ديگر ناسازگاريهاي غذايي به ناسازگاري فيزيكي، شيميايي موسومند، كه در آن استفاده همزمان بعضي از مواد غذايي، علائم و اختلالاتي را ايجاد ميكند. از جمله خوردن چاي به همراه غذا كه موجب جذب آهن مواد غذايي ميشود و كم خوني در فرد را دامن ميزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]