واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي قم: 100 رشته صنايع دستي در قم آموزش داده ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم گفت: در حال حاضر آموزشهاي لازم در ارتباط با صد رشته صنايع دستي در آموزشگاههاي استان قم به علاقمندان ارائه ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم، مهدي متقيان گفت: در سه سال گذشته بيش از 2 هزار و 500 فقره كارت شناسايي با كد كشوري براي هنرمندان استان قم صادر شده است.
وي تعداد صنعتگران زير پوشش اين سازمان را بالغ بر 9 هزار نفر برشمرد و افزود: تا كنون نزديك به هزار فقره پروانه بهرهبرداري از كارگاههاي صنايع دستي در قم صادر شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم ادامه داد: هم اكنون 100 رشته صنايعدستي از رشتههاي مصوب، در 32 آموزشگاه فعال در سطح استان قم آموزش داده ميشوند و تا كنون 140 مجوز فعاليت رشتههاي صنايع دستي براي مناطق روستايي استان صادر شده است.
وي تصريح كرد: با همت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم در تابستان امسال 445 هنرجو در 35 دوره آموزشي 75 ساعته در سطوح مقدماتي و پيشرفته در رشتههايي از جمله معرق، چوب، سفالگري، سرمهدوزي، نقاشي روي پارچه، سوخت روي چوب، نواردوزي، پيكر تراشي، معرق ساقه گندم، نگارگري، طراحي سنتي و گليمبافي شركت كردهاند.
متقيان برگزاري دورههاي آموزشي پيشرفته، بيمه هنرمندان، افزايش مراكز آموزشي، احياي رشتههاي منسوخ شده صنايع دستي، افزايش فروشگاههاي صنايع دستي از طريق تعاونيهاي هنرمندان، ارائه راهنمايي و مشاوره به صادركنندگان، معرفي هنرمندان شاخص براي دريافت مدرك معادل كارشناسي و كارشناسي ارشد، همكاري با ارگانهايي نظير بسيج، آموزش و پرورش، بهزيستي، شهرداري و برگزاري همايشها و نمايشگاهها را از جمله اقدامات اين سازمان در زمينه توسعه و ترويج صنايع دستي در سطح استان قم عنوان كرد.
وي همچنين گفت: در سفر دوم رئيس جمهور و هيئت دولت به استان قم ايجاد شهرك صنايع دستي و بازارچه فروش به تصويب هيئت دولت رسيد و زيرساختهاي ايجاد اين شهرك پس از انجام مطالعات لازم در قم ايجاد ميشود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم با اشاره به حمايتهاي دولت و اعطاي تسهيلات از طريق بنگاههاي اقتصادي كوچك زودبازده به هنرمندان و صنعتگران به منظور ايجاد اشتغال، تجهيز و بهروز رساني كارگاهها بيان داشت: هيچ گونه محدوديتي در پرداخت تسهيلات در اين ارتباط وجود نداشته و تا كنون بيش از 45 ميليارد ريال تسهيلات از منابع داخلي به هنرمندان واجد شرايط در تمام رشتههاي صنايع دستي اعطا شده است.
وي عمده محصولات صنايع دستي صادر شده از استان قم را شامل فرش، گليم، خرمهره، صنايع چوب و منبت، گچبري دستي، كاشي معرق و صنايع دستي مسي برشمرد و عدم برنامهريزي صحيح براي ساماندهي صادرات صنايع دستي، صادرات غيرمستقيم و چمداني، تبليغات و بستهبندي نامناسب را از جمله موانع صادرات محصولات صنايع دستي قم دانست.
انتهاي پيام/ص
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]