واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاونت سينمايي ارشاد، مسئول حوزهبازيهاي رايانهاي در كشور است
فرهنگي. بازي راينهاي . سينما . عليمرداني
مديركل دفتر همكاريهاي سمعي وبصري و نمايش خانگي معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، گفت: مسئوليت كليه محصولات سمعي وبصري در ردههاي مختلف از جمله حوزه بازيهاي رايانهاي به عهده اداره كل همكاريهاي سمعي وبصري و نمايش خانگي اين معاونت است.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا از پايگاه سينماي ايران، جواد عليمرداني، يادآورشد: اينكه برخي تصور ميكنند كه معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري صرفا عهده دار امر سينما در كشور است ، برداشتي اشتباه است چرا كه عرصه نمايش خانگي نيز يكي از زيرشاخههاي معاونت سينمايي است و رسيدگي به امر بازيهاي رايانهاي ، به عنوان يك محصول دو وجهي هم به لحاظ سمعي و بصري و هم به لحاظ نمايش خانگي در حوزه اختيارات تخصصي و قانوني اداره كل دفتر همكاريهاي سمعي وبصري و نمايش خانگي معاونت سينمايي است.
سازمان تربيت بدني ، وزارت بازرگاني و برخي نهادهاي ديگر پيشتر در امر بازي رايانهاي فعاليت داشتند.
وي با اشاره به فرآيند توليد و توزيع بازي رايانهاي دركشور، توضيح داد:
ارزشيابي و نظارت برمحتوا، ساخت يا مواردي مرتبط با اين امر در حوزه بازي و گيم نتها در حوزه اداره كل سمعي و بصري و نمايش خانگي معاونت امور سينمايي انجام ميشود.
عليمرداني همچنين با اشاره به راه اندازي بنياد ملي بازيهاي رايانه اي توسط معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، افزود: اين بنياد به عنوان بازوي كارشناسي و به منظور ساماندهي عرصه بازيها از منظر توليد و حمايت، طراحي و تاسيس شده است .
مديركل دفتر همكاريهاي سمعي وبصري و نمايش خانگي معاونت سينمايي در پاسخ به اين پرسش كه چه مرجعي مسئول نظارت بر توزيع و صدور مجوز براي بازيهاي رايانهاي خارجي در كشور است، گفت : شركتهايي كه تكثير و توزيع بازيهاي خارجي را عهده دار هستند ، تقاضاي مجوز را بايد به اداره كل همكاريهاي سمعي و بصري و نمايش خانگي معاونت امور سينمايي ارايه دهند و پس از اخذ مجوز به فعاليت بپردازند.
وي همچنين در خصوص نحوه صدور مجوز براي بازيهاي ايراني يادآور شد: با گذشت يك سال از مسووليت اين امر و مراجعه شركتهاي توليدي بازيهاي ايراني جهت صدور پروانه فعاليت، حدود ۲۰شركت با سابقه مورد شناسايي قرار گرفتهاند كه پس از تكميل مراحل اداري معرفي و فعاليت رسمي خود را شروع خواهند كرد.
عليمرداني افزود: خريداران بازيهاي رايانهاي با شناسايي مشخصات هر بازي و شركت توليدكننده كه همراه آن ميباشد فعالين مجاز در عرصه بازيهاي رايانهاي را ياري خواهند كرد.
او، سابقه خوب و توانايي تغذيه بازار بازي را از جمله شرايط دريافت مجوز شركتهاي توزيع بازيهاي رايانهاي عنوان كرد و گفت: شركتهاي متقاضي بايد داراي كادر منسجم و شبكه قوي توزيع باشند.
مديركل دفتر همكاريهاي سمعي و بصري و همكاريهاي خانگي در پاسخ به اين پرسش كه چه شركتهايي حائز دريافت مجوز براي توليد و يا توزيع بازي هستند ، گفت: شركتهايي در اين زمينه ميتوانند به فعاليت بپردازنند كه علاوه بر موارد ياد شده قبلا بازي مجاز توزيع كرده و داراي سوء سابقه نباشند .
وي يادآورشد: اين شركتها علاوه بر اينكه ميبايست پروانه فعاليت دريافت نمايند، قبل از توزيع هر عنوان بازي بايد فرم تقاضاي مربوطه را پر كرده و به همراه چند نسخه از بازي ارايه كنند كه پس از بررسي در شوراي طبقه بندي اداره همكاريهاي سمعي ، بصري و نمايش خانگي مجاز يا بلامانع اعلام مي شود.
به گفته وي، در حال حاضر ۱۵شركت ايراني به طور مجاز به توزيع بازيهاي رايانهاي در كشور ميپردازند و تعدادي نيز متقاضي دريافت پروانه فعاليت مي باشند.
وي در پاسخ به اينكه برخورد با توزيع بازيهاي غير مجاز و غير اخلاقي بازيهاي رايانهاي در چه فرآيندي انجام ميشود، گفت: اين امر همچون حوزه فيلمهاي سينمايي است به اين نحو كه براي برخورد با شبكه توزيع غيرمجاز مكاتباتي با نيروي انتظامي انجام شده تا با شركتهاي غيرمجاز برخورد قانوني شود و نسبت به جمع آوري بازيهاي غير مجاز و غيراخلاقي اقدام خواهد شد .
عليمرداني همچنين از كدگذاري و بهرهگيري از سيستم شناسه همچون هولوگرام براي افزايش ضريب ايمني بازيها و معرفي آن به خانوادهها و نيروي انتظامي به عنوان يك كالاي مجاز سرگرمي ، خبر داد.
مديركل دفتر همكاريهاي سمعي وبصري و نمايش خانگي معاونت سينمايي، ادامه داد: در كنار كدگذاري محصولات بازي همچنين مقوله رده بندي سني بازيهاي رايانهاي از سوي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي دنبال ميشود كه در كنار آن شناسه ،يك رده سني ملي نيز قرارد داده خواهد شد تا خانواده ها بتوانند از متناسب بودن بازي سن فرزندانشان مطمئن گردند.
وي، همچنين در خصوص مسئوليت نظارت بر مقوله مسابقات بازيهاي رايانهاي در كشور، افزود: برگزاركنندگان اينگونه مسابقات نيز ميبايست حتما داراي مجوز از اين اداره كل بوده و طبق آئين نامهها و ضوابط تدوين شده و نيز تحت نظارت اين اداره و با هماهنگي اداره اماكن ناجا اقدام به برگزاري مسابقه نمايند.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]