واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: وزير راه : مديريت منابع در ساخت جادهها ضروري است
وزير راه و ترابري با انتقاد از نحوه اجراي پروژههاي حمل و نقلي كشور ، خواستار اعمال مديريت منابع در اجراي اين پروژه ها شد.
ايرنا- "حميد بهبهاني" روز دوشنبه در جمع مهندسان مشاور و پيمانكاران بخش حمل و نقل، گفت: احتمال خطا در اجراي پروژههاي جادهاي كشور وجود دارد كه بايد با اعمال مديريت منابع در اين پروژهها، منابع تخصيص يافته را بهينه مصرف كنيم.
وي سپس در اين خصوص به افتتاح كنارگذر شهر اراك اشاره كرد و گفت: چندي پيش 30 كيلو متر از مجموع 60 كيلومتري اين كنار گذر افتتاح شد. ارتفاع اين جاده از سطح زمين حدود چهار متر بود كه در صورت كاهش ارتفاع و تقليل تعداد آبراه هاي موجود در اين كنارگذر، اكنون شاهد افتتاح كل پروژه يادشده بوديم.
بهبهاني در ادامه به آمار تصادفات نوروز 87 اشاره كرد و گفت: حدود 60 درصد تصادف هاي منجر به كشته شدن سرنشينان به علت خواب آلودگي راننده و خروج خودرو از جاده و واژگوني آنها بود. ارتفاع بالاي جادهها از سطح زمين سبب واژگوني خودروها شده كه در صورت پايين بودن اين ارتفاع ، خودروها به حاشيه جاده هدايت ميشدند.
وي سپس با تشريح دكترين خود در وزارت راه و ترابري اظهار داشت: اين دكترين شامل مديريت زمان، منابع و هزينه و مديريت كيفيت است كه از شما مهندسان مشاور انتظار دارم كه اين عوامل را به نحو صحيح اجرا كنيد.
وزير راه و ترابري همچنين به انتقاد سردار "محمد رويانيان " رييس ستاد مديريت حمل و نقل سوخت در مورد وضعيت جاده ها اشاره كرد و گفت: من برخلاف ايشان معتقدم كه جادههاي ايران و حتي جاده هاي روستايي، استاندارد هستند.
بهبهاني در ادامه افزود: وي سه عامل جاده، راننده و وسيله نقليه را علل اصلي تلفات رانندگي ميداند و سهم هر يك را نيز مشخص ميسازد و ميگويد كه در تمام دنيا نيز اين سه عامل نقش بسزايي در حوادث رانندگي دارند ، اما من به طور قاطع ميگويم عامل اصلي حوادث رانندگي در ايران، راننده است و حاضرم در اين خصوص با آقاي رويانيان مناظره كنم.
وزير راه و ترابري ادامه داد: در اروپا و آمريكا جاده ها، رانندگان و خودرو ها از سطح استاندارد بالايي برخوردار هستند و چنانچه حادثهاي رخ دهد، آن موقع ميتوان سهم هر يك را مشخص ساخت.
بهبهاني خاطرنشان كرد: در ايران جادهها براي سرعت هاي مختلف بين 40 تا 100 كيلومتر ساخته شدهاند ، اما متاسفانه راننده با سرعتي بيش از سرعت مجاز و با خودرويي كه از استاندارد جهاني برخوردار نيست، به رانندگي در جادههاي كشور اقدام ميكند. حال در صورت بروز حادثه، مقصر اصلي كيست.
وي با بيان اينكه چنانچه راننده تمام موارد ايمني را رعايت كند، در كشور هيچ حادثه رانندگي رخ نخواهد داد، گفت: به عنوان نمونه مسيري كه اخيرا افتتاح شد، مسير ديزين - گچسر است. اين مسير براي سرعتي معادل 40 كيلومتر در ساعت طراحي و احداث شده است و بارها نيز اين مطلب را به رانندگان گوشزد كردم .حال اگر كسي با سرعت غيرمجاز در اين مسير رانندگي كند، مشخص است عامل حادثه كيست.
بهبهاني همچنين خطاب به مهندسان مشاور بخش حمل و نقل گفت: در ساخت بزرگراه ها نبايد
در ابتدا به فكر احداث روگذر و زيرگذر بود ، بلكه با استفاده از دوربرگردان در اين بزرگراه ها ميتوان مشكل تردد را حل كرد.
وي در پايان از احداث دوربرگردان ها به عنوان ويژگي ممتاز بزرگراه هاي تهران ياد كرد و گفت: احداث اين بزرگراه ها نمونه بارز مديريت منابع و هزينه در اجراي پروژههاي جادهاي كشور است.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]