واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نسخه ديجيتالي كتاب «اخلاق و آداب در حج و زيارت» روي اينترنت قرار گرفت
گروه خبرنگاران افتخاري / سيد جعفر فاطمي نوش آبادي: حجتالاسلام و المسلمين «محمدتقي رهبر» در اين كتاب آورده است: حج اگر آنگونه كه شايسته است تحقق پذيرد علاوه بر آنكه روح را در فضاي معنويت و تكامل اخلاقي و عرفاني سير و سلوك ميدهد روحيه انسان دوستي را عمق ميبخشد و در روابط عاطفي ميان مسلمانان نقش موثر ايفا ميكند.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به نقل از پايگاه اينترنتي حج، مولف در مقدمه اين كتاب با بيان اينكه حج تبلور تمام عيار حقايق و ارزشهاي مكتب اسلام است مينويسد: حج نمايشي پرشكوه از اوج رهايي انسان موحد از همه چيز جز او و آگاهي و مسئوليت در گستره حيات فردي و اجتماعي است.
محمدتقي رهبر در پيشگفتار جايگاه تزكيه و اخلاق را مورد تاكيد قرار ميدهد و ميافزايد: انسان سازي و اتصاف به صفات ربوبي، غايت خلقت و فلسفه بعثت انبيا است و شرايع و احكام در اين راستا جهت گيري دارد كه حج نيز از اين قاعده مستثنا نيست.
وي حج را نقطه تحول روحي و اخلاقي حاجيان ميداند و مينويسد: آثار تحول روحي و اخلاقي بايد در اعمال و اخلاق حجگزاران مشهود باشد.
مؤلف در بخش اول كتاب «اخلاق و آداب در حج و زيارت» به مقدمات سفر اشاره و عنوان ميكند: زائر پيش از عزيمت به ديار وحي به آمادگيهاي لازم مادي و معنوي نياز دارد كه بخشي از آنها در زمينههاي روحي، اخلاقي، عرفاني، بخشي ديگر در فراگيري و اهتمام به انجام تكاليف شرعي و برخي در تدارك سفر است.
اصلاح مال و مسائل حقوقي، مسائل حقوقي مردم، تهذيب نفس و آمادگي روحي، لوازم سفر و توشه حلال، تجرد قلب و خلوص نيت از مباحث مطرح شده در اين بخش است.
رهبر در بخش دوم اين كتاب آداب و اخلاق سفر را مورد توجه قرار داده و ميافزايد: كسي كه رهسپار ديان پاكان است و عزم كوي يار دارد بايد جسم و جان خود را پاك و پاكيزه كند تا لياقت حضور داشته باشد .
وي بردباري در مشقتهاي سفر، حسن معاشرت، مروت و جوانمردي و احترام به شخصيت ديگران و ... را به زائران يادآوري ميكند.
مؤلف در بخش سوم اخلاق و آداب در حرمين را مورد بررسي قرار ميدهد و ميگويد: اجتماعكنندگان در حج تركيبي هستند از مسلمانان جهان با مليتها و مذهبهاي گوناگون كه هر چند در اصول و مبادي دين داراي وحدت نظر هستند اما در مسائل فرعي و آداب و سنن موارد اختلافي دارند.
رهبر اظهار ميدارد: خوشبختانه سنت و سيره اهل بيت(ع) وظيفه را مشخص كرده تو در اين اوضاع و احوال ائمه(ع) ما كه وارثان وحي بودند توصيههايي را به پيروان خود داشتهاند.
وي در بخش چهارم و پاياني با تأكيد بر اغتنام فرصت و رهآورد سفر مينويسد: تحكيم روابط مسلمانان و پرورش روح نوع دوستي و چارهانديشي دردها و مشكلات جهان اسلام يكي از اهداف محوري حج است.
مؤلف ادامه ميدهد: حج اگر آنگونه كه شايسته است تحقق پذيرد علاوه بر آنكه روح را در فضاي معنويت و تكامل اخلاقي و عرفاني سير و سلوك ميدهد روحيه انسان دوستي را عمق ميبخشد و در روابط عاطفي ميان مسلمانان نقش مؤثر ايفا ميكند.
نسخه ديجيتالي «اخلاق و آداب در حج و زيارت» را اينجا ببينيد!
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]