واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: عوارض پوستی استخرهای روباز
دو عارضه ی مهم پوستی در استخرهای روباز ملاحظه می شود که در استخرهای سرپوشیده دیده نمی شود:
1- خشکی پوست
2- عوارض آفتاب
خشکی پوست
به علت جریان هوا در محل استخرهای روباز، چنانچه فرد بعد از شنا خود را خشک نکند و نپوشاند، به تدریج دچار خشکی پوست می شود، خصوصا افرادی که پوست خشک دارند و یا دارای زمینه آتوپیک (اگزمای ارثی) هستند.
این گونه افراد، خصوصاً آتوپیک ها، بعد از استخر احساس سوزش و خارش در پوست می کنند و می بایست علاوه بر خشک کردن بدن و پوشاندن آن، از کرم های مرطوب کننده و نرم کننده نیز استفاده نمایند.
عوارض آفتاب
تماس بیش از حد و مستمر پوست با نور آفتاب، ممکن است باعث سرطان پوست، پیری زود رس پوست و لک پوستی گردد. هر چند تماس پوست بدن با نور آفتاب جهت استحکام استخوان های بدن ضروری است، ولی تماس مداوم و بدون حفاظ در طولانی مدت می تواند به عوارض فوق بیانجامد.
امروزه عوامل محافظت از نور آفتاب به طور وسیع هم در پیشگیری و درمان بیماری های پوستی ناشی از آفتاب و هم به منظور زیبایی به کار می روند. این عوامل به تعداد زیاد و با تنوع فراوان به منظور محافظت از پوست و پیشگیری از صدمات تابش نور آفتاب به مدت طولانی در نواحی باز بدن، خصوصاً در صورت و پوست سر افراد طاس و دست ها وجود دارند.
مهم ترین فایده مصرف کرم های ضد آفتاب را پیشگیری از سرطان های خطرناک پوست و پیری زودرس چهره می دانند. امروزه کرم ها و یا لوسیون های ضد آفتاب مقاوم در برابر آب مناسبی ساخته اند که به راحتی در استخرها قابل استفادهاند و با آب پاک نمی شوند.
مواد شیمیایی موثر برای محافظت در برابر نور آفتاب، نه فقط در کرم های ضد آفتاب بلکه در لوسیون های صورت، روژ لب، مرطوب کننده های پوست و محصولات مورد مصرف برای مو موجود بوده و مصرف روزانه آنها باعث حفاظت پوست در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید می شود.
مصرف یک لایه کرم یا لوسیون ضد آفتاب استاندارد، حدود 2 تا 3 ساعت پوست را در برابر خطر آفتاب حفظ می نماید. بدیهی است چنانچه استفاده از استخر یا دریا در طولانی مدت باشد، باید هر 2 تا 3 ساعت یک بار مصرف موضعی ضد آفتاب را تجدید کرد. خصوصاً پوست کودکان در برابر آفتاب بسیار حساس تر از پوست بالغین است و ثابت شده است کودکانی که از طفولیت در معرض مستقیم نور آفتاب بدون حفاظ مناسب بوده اند، خطر ایجاد سرطان های پوستی در آنها بیشتر از بالغینی است که بعد از بلوغ در معرض طولانی مدت تابش آفتاب قرار داشته اند.
نکته ای که اغلب مورد سوال مردم است، قدرت حفاظت کرم های ضد آفتاب است که با کلمه SPF (SUN PROTECTION FACTOR ) مشخص می شود و اغلب مردم گمان می کنند که هر چه عدد نوشته شده روی کرم ضد آفتاب بیشتر باشد، به همان نسبت بیشتر از پوست محافظت می شود، به عنوان مثال کرم ضد آفتاب 90 سه برابر کرم ضد آفتاب 30 قدرت دارد. این باور غیر علمی و غلط است.
برای اینکه با مفهوم علمی و صحیح SPF آشنا شوید، آن را به اختصار توضیح می دهم.
برای محاسبه میزان محافظت هر نوع کرم یا لوسیون ضد آفتاب باید عدد 100 را بر عدد SPF تقسیم کنید و حاصل را از عدد 100 کم کنید. عدد به دست آمده میزان محافظت را نشان می دهد. به عنوان مثال کرم ضد آفتاب 30 این گونه است:
3/3 = 30: 100
100-3/3=96/7
یعنی میزان محافظت کرم 30 در برابر آفتاب96/7 درصد است.
حال برای کرم 90 این گونه است:
100:90=1/1
100-1/1=98/9
یعنی میزان محافظت کرم 90 در برابر آفتاب98/9در صد است ، یعنی با سه برابر شدن SPF فقط حدود دو درصد به میزان محافظت پوست در برابر آفتاب افزوده می شود، در حالی که در کرم 90 مجبورند از مواد بسیار قوی ضد آفتاب استفاده کنند که خود می تواند باعث عوارضی در پوست گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]