تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854953180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اختلال خلقي فصلي seasonal affective disorder(sad)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شرح بيماري اختلال خلقي فصلي تغيير فصلي خلق كه در طي فصل زمستان بروز كرده و با آمدن بهار برطرف ميگردد. علايم اين عارضه معمولاً در ماه شهريور كه روزها شروع به كوتاه شدن ميكنند آغاز شده، در طي زمستان تا ماه اسفند كه روزها دوباره شروع به بلند شدن ميكنند ادامه مييابد. روشنايي نقش مهمي در ايجاد و نيز درمان اين اختلال دارد. اين عارضه هم در بزرگسالان و هم در كودكان بروز كرده و در خانمها شايعتر است. در موارد نادر، اين اختلال فصلي خلق در ماههاي تابستان بروز كرده و ممكن است ناشي از عدم تحمل گرما باشد. علايم شايع علايم زير در آغاز زمستان بروز ميكنند:
افسردگي
خستگي
سستي و تنبلي
افزايش اشتها (بهخصوص نسبت به كربوهيدراتها)
افزايش وزن
تحريكپذيري
نياز بيشتر به خواب
احساس شادي كمتر
تمايل كمتر براي شركت در فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي اجتماعي اختلال در تطبيق دادن خود با زندگي در اثر تغييرات فوق علل غده پينهآل (يكي از اعضاي تنظيمگر بدن) در مغز، هورموني بهنام ملاتونين ترشح ميكند كه ميتواند اثر منفي بر روي خلق داشته باشد. در محيط روشن (در طي روز) ميزان ترشح ملاتونين بسيار اندك است؛ حداكثر ميزان ترشح آن در شب و بين ساعتهاي 3-2 صبح است. در فصل زمستان كه طول مدت شب در آن طولانيتر است ترشح ملاتونين افزايش يافته و بنابراين سطح آن در بدن نيز افزايش مييابد. روشن بودن چراغ در حد معمول شبها در منزل يا دفتر كار براي خنثي كردن يا اثر فصل زمستان ناكافي است. عوامل تشديد كننده بيماري موقعيت جغرافيايي (افراد ساكن در عرضهاي جغرافيايي شمالي كره زمين نسبت به اين اختلال مستعدترند).
وجود ساير بيماريهاي منجر به افسردگي پيشگيري هيچ اقدام خاصي براي پيشگيري از اين اختلال شناخته نشده است. عواقب موردانتظار با تشخيص و درمان صحيح، علايم اين اختلال را ميتوان به حداقل رساند. عوارض احتمالي تداوم علايم در طول زندگي و ايجاد اختلال در زندگي درمان
اصول كلي تشخيص اين اختلال ممكن است مشكل باشد زيرا ساير انواع افسردگي نيز ممكن است همين علايم را داشته باشند.
- آزمايشهاي خون براي رد ساير اختلالات طبي احتمالي ممكن است انجام شود. تشخيص اين اختلال معمولاً نياز به يك بررسي سهساله تغييرات خلقي دارد؛ چنانچه اين تغييرات خلقي در پاييز شروع شده و با آمدن بهار فروكش نمايند اين تشخيص تأييد ميگردد.
- علايم خفيف ممكن است با اقدامات ساده زير قابل برطرف شدن باشند: پردههاي اتاق را كنار بزنيد؛ در كنار پنجره بنشينيد و بهطور مكرر به بيرون نگاه كنيد. در روزهاي ابري از چراغهاي پرنور استفاده كنيد. تغييرات خلقي خود را بهطور روزانه ثبت كنيد تا هرگونه تغيير خلقي يا الگوي خلقي بعداً قابل ارزيابي باشد. خود را منزوي نكنيد (به ملاقات دوستان رفته، از نمايشگاهها ديدن كنيد و...). به پيشنهادهاي ذكرشده در قسمت «فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري » توجه كنيد.
- ساير درمانها در اين زمينه هنوز مراحل تكاملي خود را طي ميكنند، ولي اساس آنها را معمولاً طولاني كردن روز بهطور مصنوعي با روشهاي مختلف يا نوردرماني تشكيل ميدهد. مدت و شدت درمان ممكن است در افراد مختلف متفاوت باشد و تعيين آن بايد با همفكري شما و تيم پزشكي شما صورت گيرد. اگرچه اين منابع روشنايي بهصورت تجاري در دسترس قرار دارند، توصيه ميشود كه بدون دستور پزشك از آنها استفاده نشود. نمونههايي از اين درمانها بهشرح زير است: 1 ـ روزي يك ساعت صبح و عصر زير يك چراغ بسيار پرنور (معادل لامپهاي 10100 وات يا بيشتر) بنشينيد. واژه لوكس (LUX) كه معادل لاتين واژه روشنايي (light) در انگليسي است، واحد اندازهگيري براي نوردرماني است. 2 ـ از يك كلاه آفتابگردان داراي چراغهاي كوچك روشنشونده با باتري كه روشنايي را مستقيماً بر روي چشمها مياندازد استفاده كنيد.
- در برخي بيماران نوردرماني مؤثر نبوده و ممكن است انواع ديگر درمان نظير دارودرماني يا رواندرماني لازم گردد. داروها داروهاي ضدافسردگي در بيماراني كه به ساير درمانها پاسخ نميدهند ممكن است تجويز گردد. فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري در حد توان و انرژي خود به فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري بپردازيد. فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري فيزيكي تقريباً هميشه براي اختلالات خلقي اثر درماني دارد.
تا آنجا كه ممكن است در محيط باز قرار گيريد بهخصوص در روشنايي اول صبح.
در فصل زمستان به مناطق گرمسير مسافرت نماييد. رژيم غذايي از يك رژيم طبيعي متعادل براي حفظ سلامتي مطلوب استفاده كنيد. درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟ اگر شما يا يكي از اعضاي خانوادهتان داراي علايم اختلال خلقي فصلي باشيد.
اگر علايم با وجود درمان ادامه يافته يا تشديد شوند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن