واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مهمترين نگراني ارتش آمريكا ؛ افسردگي و خودكشي سربازان
گروهبان آمريكايي «جوزف بوزوسوويچ» در ساعات اوليه روز 14 سپتامبر، گفته ميشود ماشه تفنگ را كشيد و دو تن از مافوقهاي خود را در يك پايگاه نظامي در جنوب بغداد هدف قرار داد و كشت.
طبق چند گزارش خبري ايالات متحده بوزو سوويچ سي ونه ساله ظاهراً گروهبان يكم «داريس داوسون» بيست و چهارساله و گروهبان «دمسلي دوربين» بيست و شش ساله را كشت چون نميتوانست ملامت آنها را تحمل كند.
يك بيانيه نظامي ايالات متحده گفت «يك سرباز ايالات متحده در ارتباط با اين قتلها زنداني شده است.
او در زندان خواهد بود تا قاضي يك دادگاه نظامي درباره او تصميم بگيرد.»
«ماكزين مائيس» داوسون بعداً به يك روزنامه در پنساكولا فلوريدا گفت پسرش پيش از تيراندازي به او شكايت كرده و از اثراتي كه جنگ عراق داشت روي بسياري از سربازان جوان ميگذاشت سخن گفته بود.
ماتيس از داوسون چنين نقل قول كرد: «مادر، من از دشمن نميترسم. من از جوانان خودمان در آنجا ميترسم، چون آنها خيلي عصبي و آماده تيراندازي هستند.»
ضربه روحي، افسردگي، خستگي، دلتنگي و تنشهاي ناشي از مشكلات خانوادگي دارد زيان زيادي به سربازان آمريكايي مستقر در عراق ميزند و اغلب بيش از شورشيان مسلماني كه آنها انتظار دارند با آنها بجنگند آنها را تهديد ميكند.
سرهنگ الزيث كامرون رينچي يك روانشناس نظامي مستقر در فرماندهي پياده ايالات متحده در فورت ديتريك واقع در فردريك مريلند ميگويد «ما ميدانيم افسردگي جنگ كه شامل استقرار مكرر و درازمدت ميشود دارد روي سربازانمان و خانوادههايشان اثر ميگذارد.»
طبق گزارشهاي نظامي جنگ در عراق و افغانستان، شمار سربازان آمريكايي را كه به بيماري اختلال فشار روحي افراد آسيبزا (PTSD) عارضهاي كه به بالابردن نرخهاي خودكشي و طلاق منجر ميشود مبتلا هستند، افزايش داده است. طبق گفته مقامهاي نظامي ايالات متحده تقريباً يك پنجم سربازان آمريكايي مستقر در عراق از اين عارضه رنج ميبرند. آنها گفتند موارد ابتلا به اين عارضه ميان سربازان آمريكايي كه در عراق و افغانستان خدمت ميكنند در سال 2007 تقريباً 50 درصد افزايش داشته است.
كامرون رييچي در يك مصاحبه تلفني با خبرگزاري فرانسه گفت «ما برنامهها و استراتژيهاي فراواني براي به حداقل رساندن اثرات جنگ داريم. ما متعهد شدهايم شمار روانشناسان و امدادگران اجتماعي و رواني را افزايش دهيم.»افزايش موارد طلاق و خودكشي مهمترين نگراني ارتش آمريكا را تشكيل ميدهند. يك گزارش نظامي درباره بهداشت رواني سربازان در عراق و افغانستان كه در مه سال 2008 منتشر شد ميگويد «نرخ خودكشي در هر دو ميدان جنگ هم چنان خيلي بالا و بالاتر از نرخ عادي در ارتش است.»
طبق گزارشهاي نظامي «نرخ طلاق در ارتش ايالات متحده از 7/2 درصد در سال 2001 به 5/3 درصد در سال 2008 افزايش يافته است. طبق اين گزارشها تقريباً 20 درصد سربازان مستقر در عراق ميگويند آنها نگران مشكلات ازدواج هستند و تعدادي هم آن را تجربه كردهاند.
متخصص «شاون وودوارد» يكي از كساني است كه ازدواجاش از هم پاشيده شده است. وودوارد در پايگاهاش در شمال بغداد گفت «من به ماساچوست بازميگردم، طلاق ميگيرم و زندگي جديدي را آغاز ميكنم.»
افراد بسياري اين وضع را در ارتش دارند. استقرار طولاني فشار زيادي روي خانوادهها ميآورد.طبق گزارش يك وب سايت از نزديك به 4490 سرباز آمريكايي كه در عمليات آزادي جان خود را از دست دادند ـ در داخل و خارج از عراق ـ 862 نفر يا 19 درصدشان بوسيله آتش دشمن كشته نشدند.اين گزارش روشن نميكند مرگ آنها ناشي از حادثه، بيماري، خودكشي، يا آتش خودي بوده است.قتل بعضي از زندانيان عراقي بوسيله سربازان آمريكايي هم چنين با PTSD ارتباط داده شده است، مانند قتلالمنصور محمد در ماه مه كه ابتدا به ضرب گلوله كشته شد و بعد صورتش با مواد آتشزا به طور وحشتناكي سوزانده شد.ستوان يكم «مايكل به هنا» و گروهبان يكم «هالي وارتر» هر دو به قتل از پيش برنامهريزي شده، تجاوز، صدور يك بيانيه رسمي جعلي و ايجاد مانع در سر راه اجراي عدالت در ارتباط با قتل محمد متهم شدهاند و ممكن است به اتهام قتل تحويل دادگاه نظامي شوند.سربازان آمريكايي ادعا كردهاند محمد به انتقام قتل دو مرد كه يك ماه پيشتر كشته شده بودند به قتل رسيده است.
گروهبان ميلتون سانچز يكي از معاونان به هنا ميگويد «من نميدانستم چكار بكنم. من ترسيده بودم، درست مثل زماني كه كنترل اوضاع از دستتان خارج ميشود.»يك افسر ايالات متحده كه خواست نامش فاش نشود به خبرگزاري فرانسه گفت پرونده كاملاً روشن است.
يك PTSD است كه پس از حمله بمبي پيش آمد. اين سربازان زير فشار عصبي و مسئوليتهاي سنگيني قرار دارند، و آنها خيلي جوانند و گاهي ناگهان شروع به تيراندازي ميكنند.
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]