واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون سازمان ملي جوانان خبرداد: افزايش 9درصدي ازدواج و5درصدي طلاق در4ماهه اول سال اختلاف سني4سال در ازدواجها، يك ميليون دختر را از شانس ازدواج محروم ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - جوانان
معاون فرهنگي ـ اجتماعي سازمان ملي جوانان گفت: براي عبور از بحران ازدواج، يك فرصت طلايي سه تا چهار ساله در اختيار داريم.
به گزارش خبرنگار «جوانان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا عصارنيا در اولين نشست سراسري همانديشي انديشوران ازدواج كه با همكاري نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در مشهد برگزار شد، با اعلام اين كه بين 12 تا 15 ميليون جوان مجرد در كشور در آستانه سن ازدواج قرار دارند، گفت: ميانگين سني جوانان در آستانه ازدواج 23 سال و يك شاخص مهم در برنامهريزيهاست كه يك هشدار جدي را براي جامعه به دنبال دارد. بر اساس اين كه طبق عرف به ويژه براي دختران بعد از 26 و 27 سالگي شانس ازدواج كمتري خواهد بود، پس ما هنوز سه تا چهار سال فرصت طلايي براي ايجاد موج ازدواج و عبور از بحران در اختيار داريم.
ميانگين سن ازدواج پسرها 9/25 و دخترها 9/21 سال شده است
فاصله كنوني ميانگين 4 ساله اختلاف سني زوجها شانس ازدواج را از 985 هزار دختر ميگيرد
وي با ارائه آماري درباره ميانگين اختلاف زوجها در كشور افزود: در حال حاضر ميانگين اختلاف سني زوجها 7/3 سال است، در حالي كه 20 سال پيش ميانگين اين اختلاف شش سال بوده و بر اساس آمار ميانگين، سن ازدواج پسران در 20 سال گذشته 25 سال بوده كه اكنون به 9/25 رسيده و در دخترها از 18 سال به 9/21 رسيده است.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي سازمان ملي جوانان يادآورشد: اگر جوانهاي ما با فاصله پنج سال از هم ازدواج كنند، يك ميليون و 650 هزار دختر شانس ازدواج را از دست خواهند داد. اگر اين فاصله چهار سال باشد كه در حال حاضر نيز تقريبا همين ميانگين وجود دارد، 985 هزار دختر شانس ازدواج نخواهند داشت، اگر اين ميانگين به سه سال كاهش يابد 302 هزار دختر و اگر ميانگين اختلاف سني زوجها دو سال شود، 361 هزار پسر شانس ازدواج نخواهند داشت.
افزايش 9 درصدي ازدواج و 5 درصدي طلاق نسبت به سال گذشته
اعتياد، مسايل اقتصادي (ترك نفقه) و سازگاري و تفاهم نداشتن مهمترين علل طلاق
وي در ادامه رشد ازدواج در سال 86 نسبت به سال 85 را هشت درصد و چهار ماهه امسال را نسبت به مدت مشابه قبل را 9 درصد اعلام كرد، اما در عوض از رشد 5 درصدي آمار طلاق نسبت به سال گذشته خبر داد.
عصارنيا همچنين در مورد بيشترين علل ثبت شده و اعلام شده طلاق از سوي زوجها، اظهار كرد: سه عامل اعتياد، مسايل اقتصادي (ترك نفقه) و سازگاري و تفاهم نداشتن، بيشترين عامل ثبتي و اعلامي آمار طلاق از سوي زوجين است.
وي با اشاره به اين كه 5/1 ميليون ازدواج در سال نياز است تا حدود 90 درصد جوانان تا 10 سال آينده ازدواج كرده باشند، سه راهبرد مدل سازي، نهادسازي و الگوسازي و ارائه آن را با توجه به مقتضيات زماني فعلي براي رسيدن به اين منظور توصيه كرد.
به گزارش ايسنا، معاون فرهنگي ـ اجتماعي سازمان ملي جوانان نياز به حساسسازي عمومي را يكي از محورهاي راهبردي و عملياتي ازدواج معرفي و عنوان كرد: طبق آمار بر خلاف گذشته، موضوع ازدواج اولويت چهارم يا پنجم جوانان است در حالي كه اوقات فراغت در حال حاضر براي جوانان اولويت مهمتري دارد، اولويت بخشي به ازدواج توسط رسانهها به ويژه رسانه ملي و گروههاي مرجع ميتواند به صورت موفقيت آميز پيگيري و اجرا شود.
وي مدلسازي و تشكيل موسسه و نهادهاي مدلسازي را به عنوان يكي ديگر از محورهاي راهبردي ازدواج مورد تاكيد قرار داد و اظهار كرد: بايد اساتيد و گروههاي مرجع امر نهادسازي و تشكيل موسسات و نهادهاي عمومي براي جوانان فعالتر عمل كنند و از كارهاي فردي در اين حوزه پرهيز شود.
عصارنيا فرايندهاي مشاوره و همسريابي به عنوان يكي از محورهاي راهبردي و عملياتي ازدواج را نيازمند بازنگري دانست و تصريح كرد: با وجود اين كه نهادسازي در زمينه مشاوره و همسريابي بيشتر از ساير محورهاي راهبردي بوده، اما فرايندهاي مشاوره در كشور ما طراحي شده نيست و از نظر محتوايي و روش بيشتر آنها ترجمه شده و نيازمند بازنگري است.
وساطت و همسريابي در كشور بسيار ضعيف است
وي اضافه كرد: بحث وساطت و همسريابي در كشور بسيار ضعيف است و اين موضوع بر اساس سليقه و ذوق صورت ميگيرد و فاقد روش و الگوريتم عملي خاصي است. بنابراين فرايندهاي الگوسازي در جامعه در امر همسريابي نيز نيازمند بازنگري است.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي سازمان ملي جوانان همچنين تسهيلات و حمايت از ازدواج را از ديگر محورهاي راهبردي و عملياتي ازدواج معرفي كرد كه نيازمند تقويت و توسعه آن بويژه در حوزه مسكن، اشتغال، از سوي دولت است.
مهمترين موانع ازدواج از سوي پسران جوان نبود شغل و امكانات مالي بوده است
مهمترين موانع ازدواج از سوي دختران جوان نداشتن اعتماد به طرف مقابل و نبودن گزينه مناسب ازدواج بوده است
وي با ارائه آماري اعلام كرد: 70 درصد موانع ازدواج از سوي پسران جوان ، نبود شغل و امكانات مالي اعلام شده در حالي كه اين ميزان از دختران نداشتن اعتماد به طرف مقابل و نبودن گزينه مناسب ازدواج اعلام شده است.
عصارنيا تاكيد كرد: الگوسازي و فرهنگسازي به عنوان پنجمين محور راهبردي ازدواج بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
به گزارش ايسنا، وي در ادامه با اشاره به برخي از فعاليتهاي صورت گرفته در سازمان ملي جوانان در حوزه ازدواج، گفت: رصد مسايل، پژوهشهاي لازم، پيگيري از دستگاههاي مختلف در برنامه ازدواج، الگوسازي و فعاليت رسانهاي براي ترويج آن، گراميداشت روز ملي ازدواج و برگزاري اولين جشنواره مطلع عشق در كل استانها برخي اقدامات اين سازمان در حوزه ازدواج است.
معاون فرهنگي ـ اجتماعي سازمان ملي جوانان، در پايان اعلام نظر سازمان ملي جوانان در تدوين و طراحي برنامه پنجم توسعه كشور و همچنين ارائه شاخصها و تعيين وظايف براي دستگاههاي مختلف مسوول در اين حوزه را در برنامه پنجم توسعه ضروري اعلام كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]