واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فناوري ديجيتال رنگ دنياي آينده را نشان ميدهد و گريزي از آن نداريم
سرويس فرهنگي: فضاي ديجيتال بين مرزهاي رحماني و شيطاني شناور است.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر محمدحسين صفارهرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي عصر ديروز در آيين گشايش دومين نمايشگاه و جشنواره رسانههاي ديجيتال با بيان اين مطلب افزود: به دليل شتاب فناوري ديجيتال واعجازآميز بودنش معمولا به رعايت اخلاق در اين فضاي شناور كمتر توجه ميشود. نظارت و كنترل جايگاه خود را دارد اما با توجه به گستردگي فضاي مجازي اخلاقگرايي كاربران در حفظ سلامت محيط حرف نخست را ميزند.
وي اظهار داشت: فضاي ديجيتال ابزاري وسيع در اختيار توسعه ارتباطات اجتماعي به شمار ميرود و ما انسانهاي امروزي بخشي از تعاملات خود را مديون اين فضا و حاملان آن هستيم.وي با اشاره به روزنامهنگاري در فضاي ديجيتال گفت: فرصت جبران اشتباه در اين عرصه وجود دارد، درحالي كه در روزنامهنگاري مكتوب اينگونه اشتباهات به راحتي قابل اصلاح نيست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اعجاز موجود در فضاي ديجيتال اظهار داشت: اين اعجاز هنگامي كه در خدمت اهداف شيطاني قرار گيرد به سحر و تاريكي نزديك ميشود.
صفار هرندي تاكيد كرد: فناوري ديجيتال رنگ واقعي آينده مارا امروز نشان ميدهد و گريزي از آن نداريم.
وي گفت: حمايتهاي وزارت ارشاد دو برابر آن چيزي خواهد بود كه دستاندركاران محيط مجازي به قانونگرايي روي آورند. فضاي ديجيتال با حضور جوانان رونق دارد و ما از هيچ حمايتي در قبال فعاليت سالم آنها دريغ نخواهيم ورزيد.
صفارهرندي برپايي دومين نمايشگاه رسانههاي ديجيتال در مصلاي بزرگ امام خميني(ره) را شاهدي بر اين ادعا دانست كه بين دين و دنياي انسان امروز در فضاي ديجيتال به هم پيوسته است.
* سخنان رئيس نمايشگاه
رئيس دومين جشنواره ملي رسانههاي ديجيتال نيز در اين آيين گفت: مهم ترين هدف و موضوع اصلي در نرم افزارهاي چندرسانه اي در اين جشنواره، فرآيند ثبت نرم افزار و فرهنگ سازي براي ورود همگاني به اين عرصه است.
عيسي زارعپور با بيان اينكه از بين بخشهاي مختلفي كه در نمايشگاه رسانههاي ديجيتال مطرح است موضوع نرم افزارهاي چند رسانه اي، رتبه اول را به خود اختصاص داده است، گفت: نرم افزارهاي چند رسانه اي با توجه به حجم فعاليتها، توليدات و مصرفكنندگان، مهمترين بخش رسانههاي ديجيتال محسوب ميشود.
وي گفت: در زمينه حمايت از حقوق پديدآورندگان نرم افزار، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از سال گذشته وارد كار شد و كارهايي را توسط مركز رسانههاي ديجيتال انجام داد كه از جمله بحث ثبت نرم افزار بود، كه در اين زمينه واحد ثبت نرم افزار وزارت فرهنگ و ارشاد از بهمن ماه سال گذشته راهاندازي شده و كار خود را آغاز كرده است.
او يكي از اهداف اين جشنواره از پرداختن به بحث نرم افزارهاي چند رسانه اي را، شناسنامهدار شدن نرم افزارها دانست و گفت: براي فرهنگ سازي در زمينه ثبت نرم افزار در اين جشنواره و نمايشگاه، از همه حوزهها دعوت شده تا نرم افزارهاي خود را به ثبت برسانند.
وي اظهار اميدواري كرد كه با تلاش براي شناسنامهدار شدن نرم افزارها، بعد از مدتي شاهد باشيم كه تمام نرم افزارها ثبت شوندو با اين كار نابساماني در اين حوزه برطرف شده و اين حوزه نظم خاص خود را بيابد.
گفتني است دومين نمايشگاه رسانههاي ديجيتال با هدف ترويج فرهنگ استفاده صحيح از رسانههاي ديجيتال از امروز به مدت 9 روز در مساحت 50 هزار متر مربع در فضاي كلي شبستان مصلاي تهران برپا خواهد شد.
نرم افزارهاي چند رسانه اي، نرم افزارهاي تلفن همراه، بازيهاي رايانه اي، پايگاههاي اينترنتي و وبلاگ ها، هنرهاي ديجيتال و بخش ويژه انقلاب اسلامي (به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ) بخشهاي اصلي جشنواره را تشكيل ميدهد.
بخشهاي جانبي نمايشگاه امسال نيز شامل نشستهاي تخصصي و كارگاههاي آموزشي، خانواده و فناوري اطلاعات، آثار فرهنگي و هنري با موضوع رسانههاي ديجيتال، مسابقات، مراكز ارائه دهنده خدمات حوزه رسانههاي ديجيتال و بخش ويژه نوآوري است.
بيش از 500 غرفه با حضور بخشهاي دولتي و خصوصي و همچنين حدود 140 پايگاه اينترنتي و وبلاگ فعال و رسانههاي ديجيتالي شامل پايگاههاي خبري، در جشنواره امسال حضور دارند.
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 335]