واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دردسرهاي ورزش آبي
شنا يکي از ورزشها و سرگرميهاي بسيار مناسب و لذتبخش براي تمامي افراد و در سنين مختلف، به ويژه فصل گرما محسوب ميشود. اين تفريح سالم نه تنها در هواي گرم تابستان، بلکه در روزهاي سرد زمستان نيز طرفداران زيادي دارد. آن چه در محلهاي شنا به ويژه استخرها بايد مورد توجه قرار گيرد، رعايت مسائل بهداشتي و پاکيزگي آب است.
آب استخرهايي که مورد استفاده شناگران قرار ميگيرد، بر اثر اضافه شدن موادي از بدن شناگران به آن مانند مو، چربي، ميکروبهاي دستگاه تنفس و گوارش و ساير باکتريهاي مضر و مواد زائد موجود در روي پوست، آلوده ميشود و چون ميزان اين آلودگي بر اثر شنا و استفاده افراد مختلف از استخرها، به طور مرتب رو به افزايش است، محل بسيار مناسبي براي آلوده شدن است بنابراين براي جلوگيري ازابتلا به بيماري بايد به معيارهاي بهداشتي که براي استخرهاي شنا تدوين شده است، توجه کرد. اين معيارها برحسب درجه اهميت، شامل صافي و شفافيت آب استخر، درجه حرارت، مقدار کلر آزاد و باقي مانده و ميزان موجودات ذرهبيني است.
عفونتهاي موجود در استخرها ميتواند فرد را به بيماريهاي دستگاه گوارش، گوش و حلق و بيني، چشم، بيماريهاي پوستي و انگلي مبتلا كند. امروزه براي تصفيه و شفاف کردن آب از تجهيزات جديد صافي و .....هاي شني استفاده ميشود.
درجه حرارت آب استخر نبايد از 25 درجه سانتيگراد بيشتر باشد. هم چنين درجه حرارت اطراف استخر نيز نبايد بيش از 30 درجه سانتيگراد يا كمتر از 24 درجه سانتيگراد باشد.
آب استخر بايد به دفعات براي تعيين کلر آزاد باقي مانده و مورد آزمايش قرار گيرد. نمونهها بايد از قسمتهاي کم عمق و عميق استخر برداشته شود. ميزان کلر آزاد و باقي مانده در آن بايد بين 6 دهم تا يك ميليگرم در ليتر باشد.
همچنين موجودات ذرهبيني در آب استخرها نبايد از حد استاندارد فراتر روند. به همين دليل آب استخرها بايد به طور مرتب از لحاظ مقدار و نوع ميکروبهاي موجود در آن بررسي شود. استخرهاي شنا محل بسيار مناسبي براي انتقال بيماريهاي پوستي و عفوني هستند.
اقدامات بهداشتي
پيشگيري از انتشار آلودگيهاي مختلف ميکروبي و انگلي، حاصل از انتقال بيماري شناگران به آب استخرها، بايد اقدامات بهداشتي زير انجام پذيرد:
1- آب استخر، به طور مرتب تصفيه و گندزدايي شود.
2- از پذيرش مراجعان بيش از حد ظرفيت استخر جلوگيري شود.
هر فرد شناگر بايد از مايو، کلاه شنا، حوله و دمپايي مجزا و مخصوص به خود استفاده کند و از استفاده وسايل مزبور بهطور مشترک با فرد ديگري پرهيزشود .
3- حوضچه اطراف استخر، محلهاي رخت کني و دوشها بهطور مرتب نظافت و ضدعفوني شود.
4- وجود حوضچه کوچکي براي ضدعفوني کردن پاي شناگران قبل از ورود به استخر ضروري است.
5- شناگران قبل از ورود به استخر از نظر سرماخوردگي، هر گونه جوش، بيماريهاي پوستي، التهاب چشم و يا هر عفونت ديگري، معاينه ظاهري و در صورت ابتلا به هر يک از موارد فوق از ورود آنها به استخر جلوگيري شود.
6- براي بازديدکننده بايد ورودي و خروجي جداگانه تعبيه شود.
7- درجه حرارت مناسب براي آب استخر بايد رعايت شود.
8- شناگران قبل از ورود به استخر با آب گرم استحمام و بعداز خروج از استخر نيز بدن خود را خوب شستشو كنند.
رعايت نکات بهداشتي توسط شناگران
به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماريها، ضرورت دارد که شناگران به دستورات و نکات بهداشتي زير توجه کنند:
1- شناگران موظف هستند که قبل از ورود به استخر، بدن خود را با آب گرم و صابون بشويند. همچنين بعد از استفاده از آب استخر همين عمل را انجام دهند تا از آلودگيهاي احتمالي پيشگيري به عمل آيد.
2- قبل از ورود به استخر، حتماً پاهاي خود را در حوضچه ضد عفوني به مدت يك دقيقه قرار دهند.
3- شناگران قبل از ورود به استخر، بايد مثانه خود را تخليه کنند.
پيشگيري از حوادث
مسئولان استخرهاي شنا بايد براي جلوگيري از بروز هر گونه حادثه احتمالي آماده باشند و نکات ايمني لازم را براي حفظ جان شناگران پيشبيني کنند.
1- در تمامي استخرها بايد براي هر 100 نفر شناگر يک نجات غريق ماهر حاضر باشد و در ايام تعطيل تعداد آنها دو برابر شود.
2- در نقاطي که عمق استخر تغيير ميکند، بايد مقدار عمق در کنار ديوار استخر نوشته شود. همچنين عمق استخر در زير سکوي شيرجه بايد متناسب با ارتفاع سکو باشد و از سه متر کمتر نباشد.
3- براي پيشگيري از برق گرفتگي شناگران در استخرها از وسايل برقي استاندارد استفاده شود.
4- هر استخر بايد مجهز به يک خط تلفن باشد، ضمن اين كه وجود شمارههاي تلفن بيمارستانها و اورژانس ضروري است.
منبع: روزنامه اطلاعات
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]