واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: علي احمدي:بايد زمينه هاي تفويض اختيار به دانش آموزان فراهم شود
وزير آموزش و پرورش گفت:بايد زمينه هاي تفويض اختيار به دانش آموزان فراهم شود، اگر امروز دانش آموزان عرصه هاي مختلف زندگي را آزمون و خطا كنند براي مسئوليت هاي آينده آماده مي شوند و در اين صورت در آينده جامعه اي موفق تر خواهيم داشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا،"عليرضا علي احمدي" روز چهارشنبه در مراسم نمادين انتخابات شوراهاي دانش آموزي كه در دبيرستان دخترانه شهيد محمود زاده منطقه 11 تهران برگزار شد، افزود: آيا تاكنون فرزندان خود را باور كرده ايم كه به آنان آزادي عمل دهيم و آيا آنها را در كوچكترين فعاليت هاي مدرسه و خانه مشاركت داده ايم ؟
وي اظهارداشت: امروز مدارس ما زمينه همكاري و مشاركت دانش آموزان را فراهم نياورده اند و همه امور را فداي كنكور و كلاس هاي تقويتي و دانشگاه كرده اند، آيا آموزش و پرورش آنها را براي زندگي مطلوب در آينده آماده كرده است؟
وي تصريح كرد: كتاب هاي درسي و در كل نظام تعليم و تربيت ما به گونه اي نيست كه دانش آموزان را براي آينده آموزش دهد، ما امروز در اين زمينه احساس خسران مي كنيم، چرا كه فعاليت هاي ما دچار مشكلات عديده اي است.
علي احمدي تصريح كرد: اگر تمرين مشاركت و مسئوليت پذيري دانش آموزان را امروز در محيط مدرسه و خانه فراهم نكنيم فردا وقتي پايشان به محيط دانشگاه، خوابگاه و محل كار رسيد ممكن است رفتارهايي را از خود نشان دهند كه هر يك از ما به عنوان معلم و والدين آنها قبول نداريم.
وي، شوراهاي دانش آموزي را مكاني براي قبول مسئوليت پذيري و تمرين عنوان كرد و گفت: در عرصه مديريت، اصلي با عنوان اصل اغماض وجود دارد كه اگر مسئولي خطايي را انجام داد بايد آن را ناديده گرفت. بنابراين بايد در برخورد با فعاليتهاي اعضاي شوراهاي دانش آموزي نيز چنين برخوردي را داشته باشيم .
وزير آموزش و پرورش گفت: مچ گيري از دانش آموزان ناخوشايند و بي هنري مسئولان مدارس است، به هر حال دانش آموزان در سنين هاي مختلف شيطنت هاي خاص خود را دارند و ما بايد آنها را به رسميت شناخته و همچون امور عادي با آن برخورد كنيم چرا كه به هر حال اين شيطنت ها چاشني امور مدارس است.
وي با بيان اينكه كارگروه هاي شوراهاي دانش آموزي در 18 عنوان فعاليت مي كنند، اظهار داشت: اين فعاليت ها اعم از اردوهاي دانش آموزي ، فعاليتهاي بهداشتي ، نظارت بر بوفه مدارس ، انضباط ،اجراي مراسم هاي مذهبي و مناسبتي است.
وزيرآموزش و پرورش در پايان از اعضاي شوراي دانش آموزي خواست تا در امور مختلف به مسئولان مدرسه خود، ياري رسانند تا آنها با فراغ بال به فعاليتهاي ديگر مدارس رسيدگي كنند.
وي، آگاهي بخشي و فراهم كردن زمينه هاي رشد و شكوفايي استعدادهاي دانش آموزان را از وظايف آموزش و پرورش دانست و اظهارداشت: نظام تعليم و تربيت بايد زمينه كسب آگاهي هاي لازم را براي دانش آموزان فراهم آورد تا آنها خود مكتب ديني و فكري شان را انتخاب كنند.
علي احمدي افزود: چرا به عنوان مسئولان آموزش و پرورش نمي خواهيم اين موضوع را بپذيريم كه دانش آموزان ما به سن بلوغ رسيده اند و ما مي توانيم مسئوليت هايي را بر عهده آنها بگذاريم در حالي كه خداوند با قرار دادن سن مشخصي براي بلوغ دختران و پسران اين اصل را مهم عنوان كرده است.
يازدهمين دوره انتخابات شوراي هاي دانش آموزي امروز چهارشنبه در همه مدارس دوره هاي ابتدايي، راهنمايي و متوسطه سراسر كشور برگزار شد.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]