واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درحاشيه مراسم تقدير از مددكاران اجتماعي و فعالان سلامت روان لنكراني اعلام كرد: نهايي شدن قانون جامع سلامت و پيگيري قانون بهداشت روان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
وزير بهداشت اعلام كرد: در قانون جامع سلامت به مقوله سلامت روان و اجتماعي توجه شده كه تا يك ماه آينده نهايي خواهد شد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در حاشيه مراسم تقدير از مددكاران اجتماعي و فعالان عرصه سلامت روان در جمع خبرنگاران با بيان اينكه قانون بهداشت روان از ظرفيتهاي مختلفي برخوردار و در حال پيگيري است، اظهار كرد: در قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص موضوع سلامت روان و اجتماعي مواردي پيشنهاد شده است و سياستهايي نيز به تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيد اين موضوع در سه بند آن اشاره و در 13 بند اختصاصي سلامت مطرح شد بدين ترتيب بحث بهداشت روان و اجتماعي از پايگاه محكمتري برخوردار ميشود.
وي با تاكيد بر اين كه در قانون جامع سلامت به سلامت روان و اجتماعي توجه ويژهاي شده است، افزود: براي پيگيري در قالب دستورالعمل مقرراتي نيز پيش بيني شده است.
وزير بهداشت اختصاص دفتري به سلامت روان، اجتماعي و اعتياد ظرفيت مناسبي دانست، افزود: اين در حاليست كه در مركز توسعه و ارتقا شبكه نيز كارگروه عوامل اجتماعي موثر بر سلامت در اين زمينه فعاليت ميكند.
دكتر لنكراني با اشاره به اينكه پيش نويس لايحه جامع سلامت تهيه و در مراحل رايزني است، يادآور شد: طي 2 ماه آينده نهايي ميشود.
وي ادامه داد: بدين ترتيب تلاش ميشود تا به مقوله سلامت در ابعاد مختلف نگاه يكپارچه و واحدي شود و برنامهها عملياتي شده و از مرحله قانون نويسي خارج به كارهايي با مفاهيم اجرايي تبديل شود.
وزير بهداشت طرح ملي كودك آزاري را از موضوعات سلامت روان و اجتماعي برشمرد و افزود: در اين زمينه در موضوعات مختلف كاركردي و رويكرد متناسب با فرهنگ و امكانات، مقدورات، ظرفيتها و چشم انداز كشور كار ميشود.
دكتر لنكراني با اشاره به جلسه اخير در آلما آتا در خصوص مراقبتهاي اوليه و ملاقات با مدير اجرايي يونيسف گفت: تاكيد من در اين جلسه مناسب سازي برنامهها متناسب با فرهنگ كشور و توجه به مقوله خانواده محوري در كليه برنامههاست.
وزير بهداشت با اشاره به روند صعودي بحث خودكشي در تعداد محدودي از استانها افزود: اين در حاليست كه با شروع اين برنامه تا ابتداي سال 84 روند صعودي متوقف و به روندي نزولي تبديل شد.
دكتر لنكراني با ابراز اميدواري براي گسترش اين برنامه در خصوص مراكز مراقبت دائم بيماران روان مزمن توضيح داد: اگر بيماران با حضور خانواده مراقبتها را دريافت كنند (تجربهاي كه در ايران آغاز شده است) مراقبتها از اثر بخشي بيشتري برخوردار خواهد بود.
وي با بيان اينكه مراكز مراقبت بيماران روان نه در حالت مزمن بلكه در نوع حاد آن (براي بستري) كاربرد دارد، يادآور شد: تلاش ميشود بستري عمدتا در بيمارستانهاي عمومي انجام گيرد.
وزير بهداشت با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته براي اختصاص ده درصد از تختهاي عمومي بيمارستاني به بخش روان افزود: هم اكنون ميكوشيم از 19 هزار تخت موجود 10 درصد به مقوله روان اختصاص يابد.
دكتر لنكراني به وجود 250 بيمار مجهول الهويه در بيمارستان رواني رازي واقع در امين آباد شهر ري اشاره كرد.
وزير بهداشت با بيان اينكه براي تامين نيروي متخصص مناطق محروم توزيع نيروي انساني دستخوش تغيير شده است، افزود: از 550 بيمارستان موجود در كشور 400 مركز درماني در مناطق كم برخوردار هستند از اين رو رويكرد اصلي در توزيع نيروي انساني در 24 رشته تخصصي متناسب با امكانات، بار بيماري و ظرفيت جذب بيمار است.
وي افزود: بر اين اساس به غير از نفرات برتر بورد تخصصي رتبههاي دوم و سوم و در برخي از رشتههاي تخصصي نفر چهارم بايد پس از يكماه كار در مناطق محروم ميتوانند براي انتخاب دانشگاه خود اقدام كنند.
دكتر لنكراني از دلايل اتخاذ اين سياست را عدم موفقيت در جذب نيروي متخصص در مراكز درماني تازه راه اندازي شده برشمرد.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت در خصوص بهداشت حج و زائران نيز گفت: بر اساس تفاهم به عمل آمده مسئوليت اين كار برعهده هلال احمر است و تاكنون فعاليتهاي مناسبي را داشته درعين حال وزارت بهداشت نيز در اين زمينه همكاري دارد.
وي با اشاره به بحث واكسيناسيون زائران عليه مننگوكوك و آنفلوآنزا اين فعاليت را در كاهش بار بيماريها موثر دانست و يادآور شد: زائران با شركت در معاينات پيش از تشرف به ويژه افراد بالاي 40 سال ضمن دقت در مصرف داروها بايد به توصيههاي مسئولان بهداشتي نيز توجه كنند.
دكتر لنكراني با بيان اينكه در سفر حج، تلاقي افراد از همه قارههاي دنياست در پايان يادآور شد: بايد با رعايت نكات بهداشتي در حفظ سلامت فردي كوشا بود.
انتهاي پيام
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]