واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
مطالعات اوراسياي مركزي
اولين شماره دوفصلنامه براي شناخت عميقتر و گسترده فدراسيون روسيه،آسياي مركزي و قفقاز منتشر شد. در اين شماره مطالب زير به چشم ميخورد: منابع زنده درياي خزر و كنوانسيون محيط زيست، نگاه ايراني به سير تحولات رژيم حقوقي درياي خزر، ژئوپليتيك انتقال نفت از قفقاز، ايران و اوراسياي مركزي: آشفتگي نقش و عملكرد، اسماعيليه در آسياي مركزي، تركمنستان پس از تركمن باشي، جايگاه ايران در بازار انرژي آسياي مركزي، گزارشي از كنفرانس بينالمللي اسلام، درگيريها و صلحسازي.
اين نشريه با همكاري در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران و ، مديرمسئولي نسرين مصفا و سردبيري الهه كولايي انتشار مييابد.اين مجله با هدف توليدو انتشار علم و پژوهش پيرامون اوراسياي مركزي در زمينههاي مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، تاريخي، جغرافيايي و ... از كليه اساتيد و صاحبنظران براي ارسال مقالات علمي - پژوهشي دعوت ميكند.
خانه و جهان
رمان
نويسنده: رابيندرانات تاگور
ترجمه: زهرا خانلري (كيا)
ناشر: توس
چاپ دوم: 1386
226 ص - 2200 تومان
اين رمان زيبا اولين بار در سال 1915 انتشار يافت و زمينه آن سرزمين بنگاله و در آغاز قرني است كه شاهد تشنجهاي شديد بود.داستان عشقي است متمركز بر تصوير منقلب كننده زن.
اين كتاب كه در آن سنتهاي گذشته و آداب تجددخواهانه با يكديگر تماس پيدا ميكنند، هنوز به طور شگفتانگيزي باب روز است، تا حدي كه به سينماگر معروف هندي ساتيا جيتري در يكي از آخرين فيلمهايش به نام الهام بخشيده است.
بزرگترين شاعر و نويسنده هند، بلكه مشرق زمين و برنده جايزه نوبل است كه آثارش را به زبانهاي بنگالي و انگليسي نوشته و به بيشتر زبانها ترجمه شده است. از آثار اين نويسنده است: قلب شكسته، نغمههاي شبانه، ديزوبمل، شاه و ملكه، زورق طلايي، چيترا، كشت زمستاني، كم دوامها و ...
آينه پژوهش
سال نوزدهم، شماره اول، فروردين و ارديبهشت 1387 مجله انتشار يافت. اين نشريه به انگيزه بهسازي پژوهش و نشر ازطريق اطلاعرساني، هر دو ماه يكبار منتشر ميشود.
عناوين مطالب اين شماره بدين قرار است: نسخهاي كهن از ابوالحسن سيرجاني با انتساب به ابنعربي، كتابخانه ربع رشيدي، آراي محمد مصطفي المراغي درباره ترجمه قرآن كريم، سيري در تفسير عبدالرزاق صنعاني، درنگي در كتاب ، مقدمهاي درباره ويژگيها و محتواي كتاب ، مصابيح الاحكام و مولف آن، كتاب و كتاب پژوهشي، فهرست طرح 110 جلدي بزرگان شيعه (در آستانه نشر و پژوهش)، ماخذشناسي اسرائيليات در تفسير و حديث و...
از سوي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، مديرمسئولي محمدتقي سبحاني و سردبيري محمدعلي مهدويراد انتشار مييابد.
جستاري در حكومت ولايي
نقدي بر حكومت ولايي
نويسنده: محمد مسعود معصومي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا
چاپ اول: 1385
170ص - 2000تومان
اين كتاب جلد سوم از مجموعه است. اين مجموعه به منظور شناساندن هرچه بيشتر جريانها، موضوعات و مسائل انديشهاي تاثيرگذار جامعه امروز سازمان يافته است و در آن كتابهايي با موضوعات انديشهاي برگزيده ميشوند و خلاصهاي از آنها به همراه نقد و بررسي ارائه ميگردد.
اثر حاضر به بررسي انتقادي كتاب اثر آقاي محسن كديور ميپردازد. كتاب اثري است كه در نقد نظريه ولايت فقيه نوشته شده است. نويسنده چنين نتيجه ميگيرد كه ولايت شرعي فقيه بر مردم فاقد مستندات معتبر نقلي است. از سوي ديگر بيان ميدارد كه جمع ولايت فقيه با جمهوريت و دموكراسي ممتنع است و براي حل اين تعارض به ناگزير بايد مباحث و مسائل ديگري را طرح كرد.
در كتاب حاضر مدعيات حكومت ولايي را به نقد ميكشد و درنهايت اثبات ميكند كه نه تنها ولايت فقيه از مستندات عقلي و نقلي برخوردار است، بلكه از مسلمات فقه شيعه است و بدون آن نميتوان از آگاهي مردم از معارف ديني و تحقق احكام الهي در جامعه سخن گفت.
حوزه
دو ماهنامه به شماره 146 رسيد. در اين شماره كه ويژه مديريت تحول - 2 است، مطالب زير به چاپ رسيده است: برخي از راهكارهاي تحولپذيري در حوزهها (احمدترابي)، برگهايي از يك تجربه مديريتي در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمد موسوينژاد، اساسنامه مدرسه حقاني و گزينش طلبه، درس خارج؛ ماهيتشناسي و روششناسي (احمد مبلغي)، درآمدي به چرايي و چگونگي تحول فقه (احمد مبلغي) حوزه و وظيفه كنوني آن (محمدعلي سلطاني)، آسيبشناسي تبليغ سنتي (حسين شرفي) و راهبردهاي تحول در حوزه (عبدالحميد واسطي).دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، صاحبامتيازي و سيدعباس صالحي مديرمسئولي اين نشريه را به عهده دارند.
مشاركت سياسي
طبقه كارگر در ايران
نويسنده: افشين حبيبزاده
ناشر: كوير
چاپ اول: 1387
200 ص - 2500 تومان
در اين كتاب به روند مشاركت سياسي طبقه كارگر قبل و بعد از انقلاب اسلامي پرداخته شده است؛ روندي كه فراز و نشيب بسياري را به خود ديده و اوج آن را در پيروزي انقلاب اسلامي شاهد بودهايم. اگرچه دوره در نظر گرفته شده دورهاي نسبتا طولاني است و قطعا نميتوان تمامي ابعاد تحولات رخ داده را مورد بررسي قرار داد؛ اما نويسنده سعي كرده به گونهاي مورد كنكاش قرار دهد كه بتواند مقصود و هدف مذكور را فراهم آورد. در اين كتاب پس از طرح موضوع، مفاهيم و مباني نظري، در بخش دوم به وضعيت طبقه كارگر از حيث اجتماعي، اقتصادي و سياسي در دوران قبل از انقلاب پرداخته و مشاركت سياسي كارگران را در اين دوران بررسي نموده و مختصري نيز از مشاركت كارگران در انقلاب اسلامي سخن گفته شده است و سپس در بخش سوم مشاركت سياسي طبقه كارگر، پس از انقلاب و در سه مقطع زماني تا سال 1384 به رشته تحرير درآمده است. در بخش چهارم تحت عنوان طبقه كارگر و بيتفاوتي سياسي، به تاثيرات عوامل مذكور در بخش قبل بر نوع كنش سياسي اين طبقه پرداخته شده است و در نهايت در بخش نتيجهگيري سعي شده علل كاهش مشاركت سياسي طبقه كارگر احصاء گردد و پيشنهادهايي نيز جهت افزايش اين مشاركت ارائه گردد.
شاهنامه
جلد پنجم
تاليف: دكتر عزيزالله جويني
ناشر: انتشارات دانشگاه تهران
چاپ اول: 1387
757ص - 9000تومان
كتاب حاضر، دفتر پنجم شاهنامه فردوسي است كه از دست نوشته موزه ملي فلورانس ايتاليا آماده شده است. در اين دفتر از پاي به گيتي نهادن كيخسرو، فرزند سياوش آغاز ميگردد و در پايان به داستان غمبار فرود سياوش پايان مييابد. سپس برخي از جنگهاي ديگر كه درپي كين ستاندن ايرانيان از تورانيان است، در اين سرگذشت ميآيد و سرانجام به شكست ايرانيان منجر ميگردد، زيرا كه آنان پس از جنگ، با سوگ فراوان به كشور ايران برميگردند.
در اين بخش از شاهنامه ابياتي هست كه درخور تامل و قابل گفتگو است كه آنها را يا كاتبان بد خوانده و يا برخي از تصحيحكنندگان، تصرف و گزينش بيمورد كردهاند. لذا نويسنده متن فلورانس را با آن بخش از داستان فرود كه در روزگار استاد مينوي تصحيح و به وسيله چاپ و منتشر شده است، مقابله كرده و از اظهارنظرهاي آن استاد كه در پانوشتها است، بهرهمند گرديده و گاهي هم اگر الزام بوده، نقد كرده است. اين كتاب در سه بخش تنظيم شده است: 1- نظم؛ كه در آن لغات و تركيبات معني شده و نيز ابيات مشكل آورده شده است. 2- نثر؛ كه درآن عينا ابيات به فارسي روان، بدون واژه عربي برگردانيده شده است. 3- فهرست لغات و تركيبات و اعلام و امكنه.
خدا و خلقت من، چرا؟
نويسنده: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1384
64 ص
كتاب حاضر، دفتر بيستم از مجموعه است. هدف آفرينش، انگيزههاي سوال از هدف خلقت، امتناع عقلي، ركود، غرق شدن در لذات دنيوي، اشتباه گرفتن هدف و دو شيوه عملي و علمي براي پاسخگويي به چرايي خلقت، اهم عناوين و موضوعات اين دفتر است. ضمن آنكه نويسنده با مباني، شاخهها و هدف تعليم و تربيت در انديشه اسلامي، اين دفتر را آغاز كرده است.
پاسخ علمي به چرايي آفرينش
نويسنده: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1384
40 ص
اين كتاب دفتر بيست و يكم از مجموعه است. در دفتر بيستم، شيوه علمي دومين شيوه پاسخگويي به چرايي خلقت معرفي شد كه عنوان اين دفتر قرار گرفته است.
در اين دفتر سخني از شهيد مطهري درباره هدف آفرينش، آغازگر كتاب است و و راه و ركن رسيدن به او و عبادت و رابطهاش با هدف آفرينش به بحث گذاشته شده است.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 693]