واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در سوره سجده (آيه 17) خداوند ميفرمايد: «فلا تعلمنفس ما اخفى لهم من قرة اعين».مردان خدا براى انجام نيايش سحرگاهان و نماز شب، از بستر گرم فاصله مىگيرند و به نماز شب مشغول مىشوند، پاداش آنان، غير از بهشت و حوريان و ... چيزهايى است كه خداوند برايشان ذخيره كرده كه موجب روشنى ديدگانشان است.
1) رسول خدا (ص) در مورد فوايد اخروي نماز شب ميفرمايد:
- نماز شب براي صاحبش چراغي ميشود در تاريكي قبر.
- پيامبر اكرم (ص) فرمود: نور مؤمن در روز قيامت، نماز در دل شب ميباشد.
- همچنين در بحارالانوار، از مجالس صدوق به سندى از ابن عباس نقل ميكند:
«قال رسول الله صلى الله عليه و آله فى حديث فمن رزق صلاة الليل من عبد او امة قام لله مخلصا فتوضا وضوءا سابغا و صلى الله عزوجل بنية صادقة و قلب سليم، و بدن خاشع و عين دامعة جعل الله تعالى خلفة تسعة صفوف من الملائكة فى كل صف ما لايحصى عددهم الا الله احد طرفى كل صف فى المشرق و الاخر بالمغرب قال فاذا فرغ كتب الله عزوجل له بعددهم درجات».
هر بندهاى كه توفيق خواندن نماز شب پيدا كند (مرد يا زن) و با اخلاص آخر شب از خواب برخيزد و وضوى كاملى بگيرد و با نيت پاك و قلبى سالم و بدنى با خشوع و چشمى اشك بار نماز بخواند، خداى تعالى پشت سر او نه صف فرشته قرار ميدهد كه عدد هر صفى را غير از خدا هيچ كس نميتواند بشمارد؟ يك طرف صف در مشرق و ديگرى در مغرب است، پس هنگاميكه از نماز فارغ شد، به عدد تمام فرشتهها براى او درجه نوشته ميشود.
- رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
در قيامت پس از آن كه خداوند همه انسانها را جمع كند، منادى ندا مىكند و مىگويد:
پيش آيند كسانى كه در نيمههاى شب از بستر خواب دور مىشدند و خدا را مىخواندند و از خشم و غضبش بيمناك و به رحمتش اميدوار بودند.
آنگاه جمعى پيش روند و قبل از ديگران به جايگاههاى خود (در بهشت) وارد شوند و بعد از آنان به حساب مردمِ ديگر رسيدگى نمايند.
- پيامبر اكرم (ص) ميفرمايد: وقتی روز قيامت شد، نماز شب شخص ظهور میکند و اين آثار برای اوست: نماز در بالای سرش سايهبان است. بر سرش چون تاجی است. لباس بدن نمازگزار است (آنجا که همه عريانند) نوری است که در برابرش میتابد. ميان شخص و آتش حائل و فاصله میشود. در برابر خداوند متعال برای مؤمن برهان میباشد. در ميزان اعمال انسان سنگين است. جواز عبور از صراط است. کليد بهشت است.
2) حضرت اميرالمؤمنين علي (ع) كه در مورد فضيلت نماز شب فرمودهاند: نماز شب بر طرف كننده وحشت قبر است.
- اميرالمونين علی (ع) فرمود: هر کس يک شب تمام به عبادت به سر برد، در حالی که قرآن شريف را تلاوت کند و هم در رکوع و سجود و ذکر خدا باشد، مشعلی از نور در قبر او بزنند و تيرگی گناه و حسد را از قلب او بر طرف سازند، او را از عذاب قبر ايمن گردانند و بيزاری و برات آزادی از جهنم بدو عطا کنند.
3) امام صادق (ع) فرمود: هر عمل نيكى در قرآن ثوابى برايش مقرر شده جز نماز شب كه خداوند عز و جل به جهت اهميت آن ثوابى برايش ذكر ننموده و فرمود: (تتجا فى جنوبهم).
- نماز در آخر شب افتخار مؤمن و زینت او در دنیا و آخرت است.
- امام صادق (ع) مىفرمايد: «ثلاثة هن فخر المؤ من و زينة فى الدنيا و الاخرة، الصلوة فى آخر الليل و ياسه مما فى ايدى الناس و ولاية الامام من آل محمد».
سه چيز است كه افتخار مؤمن و زينت او در دنيا و آخرت است نماز در آخر شب، و بياعتنائى به آنچه در دست مردم است، و ولايت امام از اهلبيت پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم).
- امام صادق (ع) فرمودند: در روز قيامت همه چشمها گريان است مگر سه چشم:
1- چشمي كه از (ديدن و نظر به) آنچه خداوند حرام كرده بر هم نهاده شده.
2- چشمي كه در راه طاعت خداوند بيداري كشيده.
3- چشمي كه در دل شب از ترس خدا گريسته است.
4) حضرت رضا (ع) فرمود: بر شما باد به نماز شب كه هر آن بنده در آخر شب برخيزد و هشت ركعت (نماز شب) و دو ركعت شفع و يك ركعت وَتر بخواند و در قنوت خود هفتاد بار استغفار كند از عذاب قبر و عذاب دوزخ ايمن گردد و عمرش دراز شود و روزيش وسعت يابد.
- حضرت رضا (ع) فرمودند: «نماز شب خواندن را بر خود لازم بدانيد زيرا هر بنده مؤمني كه هشت ركعت نماز شب و دو ركعت نماز شفع و يك ركعت نماز وتر بخواند و در قنوت وتر 70 مرتبه استغفار كند، خداوند او را از عذاب قبر و از عذاب آتش نجات ميدهد و عمرش را در دنيا طولاني ميكند و در زندگي اقتصادي خداوند به او وسعت و گشايش ميدهد و در هر خانهاي كه در آن نماز شب خوانده شود، آن خانه براي مردم آسمان روشنايي ميدهد همانطوريكه ستارگان آسمان براي مردم روي زمين روشنايي ميبخشند».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 401]